Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Πράσινο φως της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση για τους κατώτατους μισθούς!

Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε με 37 ψήφους υπέρ, 10 κατά, κι 7 αποχές, την Έκθεση σχετικά με την Οδηγία για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό κείμενο της Έκθεσης περιλαμβάνει και τροπολογίες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να δηλώνει ότι αποτελεί μια «σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση μιας ισχυρής κοινωνικής Ευρώπης».

Η σχετική Οδηγία πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα νομοθετήματα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, το οποίο θεσπίζει ένα πλαίσιο για τη βελτίωση της επάρκειας των κατώτατων μισθών και την αύξηση της πρόσβασης των εργαζομένων σε προστασία με τη μορφή κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, αποσκοπεί στην προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων, ενώ περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τη συμμόρφωση, αλλά και την παρακολούθηση της εφαρμογής της Οδηγίας.

Σχετικά με τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, αφού εγκριθεί από την Ολομέλεια, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμμετέχουν σε τριμερείς διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να καταλήξουν στο τελικό κείμενο της Οδηγίας.

Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνίες Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Micheál Martin και τον Charles Michel
Επόμενο άρθροΗ ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝ.ΑΛ. για την Εκλογική Διαδικασία Ανάδειξης Προέδρου