Γραφείο τύπου Ελληνικής Λύσης: Ομιλία του προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου

Ξεκινώντας θα αναφερθώ στο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο λάθος που έρχεται στη λάθος στιγμή. Έχουμε ενεργειακή κρίση, έχουμε άνοδο τιμών και εσείς χωρίς σχέδιο και πρόβλεψη φέρνετε ένα ν/σ το οποίο αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί καινούργια, γιατί έχει την αγγλοσαξωνική λογική του «διαίρει και βασίλευε». Και μπαίνει μπροστά ένας κύριος που δηλώνει εκπρόσωπος των παραγωγών και δεν είναι τίποτα άλλο παρά φίλος υπουργού.

Όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική οικονομία βασίστηκε στο μικρό μαγαζί, στην μικρή επιχείρηση και τώρα για να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ έχουν κλείσει φούρνοι, έχουν κλείσει μανάβικα, ψαράδικα, κρεοπωλεία. Και δώσατε εσείς την άδεια γι’ αυτό. Αυτό μάλιστα φάνηκε τις τελευταίες ημέρες με τον Μασούτη. Είναι φίλοι σας όλοι αυτοί. Αυτό όμως δεν είναι εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά εξυπηρέτηση των σούπερ μάρκετ και των λίγων. Έχετε ελέγξει ποτέ τις τιμές σε αυτές τις εταιρείες; Προϊόν ελληνικό σε γερμανικών συμφερόντων σούπερ μάρκετ -και αναφέρομαι στα Lidl- πωλείται φθηνότερα, γιατί λήγει σε λίγο χρονικό διάστημα. Έχει κάνει ποτέ κάποιος οποιονδήποτε έλεγχο; Όχι! Ποτέ!

Τι λέει το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών; Λέει λοιπόν ότι οι θέσεις θα δίνονται με προκήρυξη. Δηλαδή θα δίνονται χωρίς να υπάρχει κενή θέση. Ο υπουργός θα αποφασίζει πώς και ποια είδη θα πωλούνται. Δηλαδή θα έχουμε υπερ-συγκεντρωτισμό και εδώ υποκρύπτεται δόλος, γιατί πρόκειται για ρουσφετολογική διαδικασία. Αντί να σπάσετε το απόστημα και να στηρίξετε τον παραγωγό δημιουργείτε μια γάγγραινα στον μηχανισμό. Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίο να διαφυλάσσεται η ισορροπία 50%-50% μεταξύ παραγωγών και πωλητών βιομηχανικών ειδών.

Ο παραγωγός θα πρέπει να πουλήσει το 50% της παραγωγής βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ. Και αν συμβεί μια θεομηνία; Τι θα γίνει; Θα χάσει την άδεια ο άνθρωπος; ΟΙ παραγωγοί θα πρέπει κάθε πρωί να δηλώνουν την ποσότητα και τις τιμές στην εφαρμογή e-katanalotis, ενώ την ίδια ώρα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, δηλ. οι κολλητοί σας, δεν το κάνουν αυτό. Θα υπάρχει, λέει, μοριοδότηση.

Θα δίνονται δηλ. 15 μόρια σε πτυχιούχους πανεπιστημίου και 5 μόρια σε αποφοίτους λυκείου. Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Έτσι θα φέρουμε πίσω τα παιδιά μας; Θα πάνε να πουλήσουν προϊόντα στις λαΊκές αγορές οι πτυχιούχοι; Ο παραγωγός πρέπει να πουλάει τα προϊόντα όχι ο μαθηματικός, ο μηχανολόγος, ο φυσικός. Για να μην ανοίξω την συζήτηση τώρα για τις μοριοδοτήσεις μαϊμού, που όλοι εδώ μέσα ξέρετε πώς γίνονται. Μετατρέπετε την λαϊκή αγορά σε υπαίθριο εμπορικό κέντρο και έτσι θα αφανίσετε τους μικρούς αγρότες. Χάνεται ο όρος του παραγωγού.

Και κάποιοι από εσάς ξέρετε τι σημαίνει ο όρος «παραγωγός» γιατί κατάγεστε από την επαρχία. Επιβάλλετε εξοντωτικά πρόστιμα. Αντιμετωπίζετε τους παραγωγούς ως μεγάλους διαπλεκόμενους φοροφυγάδες. Ξέρετε τι σημαίνει για έναν παραγωγό ένα πρόστιμο 1.000 ευρώ; Έχετε ρωτήσει αν μπορούν να το πληρώσουν; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Ανοίγετε την πόρτα για να περάσουν οι λαΊκές αγορές σε ιδιωτικό φορέα διαχείρισης, δηλαδή σε ολιγάρχες. Ξέρετε τι λέει η πιάτσα; Λέει ότι δουλεύετε για 4 – 5 ολιγάρχες για να ελέγξουν τις αγορές σε όλη τη χώρα.

Τι προτείνουμε εμείς ως Ελληνική Λύση;

-Αφού δεν έχετε σχέδιο αντιγράψτε μια επιτυχημένη συνταγή και σταματήστε να κάνετε copy paste αυτά που προτείνουν οι ολιγάρχες. Στην Ευρώπη υπάρχει διαχωρισμός εμπόρων – παραγωγών, γιατί ο παραγωγός είναι αυτός που κάνει όλη τη δουλειά, αυτός θα σπείρει, θα θερίσει, θα ποτίσει, θα θειαφίσει, ενώ ο έμπορος είναι αεριτζής που απλώς ανεβάζει την τιμή των προϊόντων.

Στηρίξτε τους παραγωγούς στις λαΪκές αγορές και όχι τους μεσάζοντες που εκβιάζουν τους παραγωγούς και ανεβάζουν τις τιμές για να εξασφαλίσουν το δικό τους κέρδος.

Δημιουργήστε επιτέλους μία τράπεζα σπόρων. Το έχουμε προτείνει πολλές φορές αλλά δεν μας ακούτε.

Δώστε κίνητρα για την δημιουργία βιομηχανίας φυτοφαρμάκων. Ξέρετε τι σημαίνει άνοδος της τιμής των φυτοφαρμάκων; Σημαίνει ότι θα ανέβουν στην συνέχεια όλες οι τιμές μέχρι το προϊόν να φθάσει στο ράφι. Κάντε το για να συγκρατηθούν οι τιμές. Εσείς όμως δεν καταλαβαίνετε ούτε τα βασικά. Αλλά αυτά  μόνο οι παραγωγοί τα γνωρίζουν δεν μπορούν να τα γνωρίζουν οι καθηγητές και οι δικηγόροι.

Κάντε αναδασμό. Αυτό είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα μιας καλλιέργειας.

Προχωρήσετε στη δημιουργία μεγάλων θερμοκηπίων με υδροπονική, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι αγρότες της 5ης και 6ης γενιάς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες χώρες και όχι όταν έχουμε τα μυαλά της δεκαετίας του ’80, ή του ’60 ή του ’30.

Προχωρήστε σε εκμετάλλευση των υδάτων. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την εκμετάλλευση των υδάτων. Έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες.

Χτυπήστε την εισαγωγή ομοειδών προϊόντων. Και εδώ αναφέρομαι στην Τουρκία. Υπάρχει έκθεση της ΕΕ που αναφέρει απίστευτα πράγματα. Αφού δεν επιβάλλετε δασμούς τουλάχιστον κάντε ποιοτικό έλεγχο. Εμείς ως Ελληνική Λύση φέραμε κείμενο στην ΕΕ για τα ομοειδή προϊόντα που έρχονται από την Τουρκία αλλά εσείς δεν το υπογράψατε. Με το σχέδιό μας θα στηρίζονταν οι Έλληνες αγρότες, αλλά εσείς προτιμάτε να δίνετε χρήματα στην Τουρκία για να παραβιάζει κάθε έννομο δίκαιο.

Και γιατί αναφέρομαι στους ποιοτικούς ελέγχους; Γιατί αναλύσεις που έγιναν στις εισαγωγές τροφίμων και γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ το 2020, έδιεξαν ότι το 25% των προϊόντων κρίθηκαν ακατάλληλα, το 20% ήταν μολυσμένο με φυτοφάρμακα, ενώ εντοπίστηκαν 13 απαγορευμένες ουσίες στις εξαγωγές. Η Ελληνική Λύση φωνάζει εδώ και χρόνια για την επιβολή εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και για την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων. Και τώρα πλέον έχουμε και οικονομικούς λόγους για να γίνει αυτό.

Εμείς λέμε στους Έλληνες ό,τι έλεγε ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους»: Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν οι άνθρωποι που θα σε σώσουν. Και ποιοι είναι αυτοί, Έλληνα, που σε κατέστρεψαν και τολμούν να σε κοιτούν στα μάτια; Η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία. Έλληνα, κατάλαβέ το, αυτοί θα σε ισοπεδώσουν.

Οι επόμενοι μήνες κύριοι είναι πολύ κρίσιμοι και για την οικονομία, και για την υγεία και για τα εθνικά μας. Η Τουρκία θα ανεβάσει την ένταση. Ήδη έχουμε την παράνομη αλίευση στο βόρειο Αιγαίο, έχουμε την αποστολή πολεμικού πλοίου ανοικτά της Κρήτης για να παρενοχλήσει το NAUTICAL GEO, έχουμε αποστολή πολεμικών πλοίων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Κύριοι της ΝΔ, μπορείτε να ξεγελάστε τους ψηφοφόρους σας αλλά δεν μπορείτε να ξεγελάστε εμάς. Ούτε την ιστορία μπορείτε να ξεγελάσετε. Γιατί για τα προβλήματα του τόπου είναι πολύ λίγη, πολύ μικρή αυτή η ΝΔ για να τα αντιμετωπίσει.

Και αναφέρομαι στην παραίτηση Ζάεφ. Τι έκανε η κυβέρνηση αμέσως μετά την παραίτηση; Το απίστευτο! Κάλεσε τα Σκόπια να σεβαστούν την συμφωνία των Πρεσπών. Η δική σας κυβέρνηση κάλεσε το φασιστικό VMRΟ να σεβαστεί τη συμφωνία. Δηλαδή έχετε την εντύπωση ότι εδώ και 2 χρόνια η κυβέρνηση του Ζάεφ τηρούσε τη συμφωνία; Μέχρι σήμερα, κύριοι, έχουν καταγραφεί από το παρατηρητήριο 162 παραβιάσεις της συμφωνίας αυτής. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι Σκοπιανοί; Αυτό, κύριοι, δεν είναι ανοησία εκ μέρους σας αλλά ένα διαρκές προμελετημένο έγκλημα.

Και αντί να ληφθούν τα όποια μέτρα για την προστασία της χώρας και του φθίνοντος πληθυσμού της, ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ επί της ουσίας εξήγγειλε ένα πρόγραμμα εξισλαμισμού της Ελλάδας. Και αναφέρομαι στο πρόγραμμα αλλαγής του πληθυσμού στην Ελλάδα έως το 2040, αντί να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει τις γεννήσεις από ζευγάρια Ελλήνων και την επιστροφή των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Ο πρωθυπουργός στην φθίνουσα πορεία του ελληνικού πληθυσμού απάντησε σε την φράση: «έρχονται πληθυσμοί που θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση με οργανωμένη μετανάστευση».

Εκτός δε αυτού, είναι έτοιμος να πάει στη Χάγη για να συζητήσει με την Τουρκία. Και εμείς σας λέμε «ΟΧΙ στην Χάγη». Για οποιαδήποτε συζήτηση επί του δικαίου των θαλασσών με την Τουρκία να πάτε μόνο στο δικαστήριο του Αμβούργου. Και θα σας θυμίσω μια ρήση του Πέρση ποιητή, φιλόσοφου και ιεροδιδάσκαλου, του Ρούμι, ο οποίος είχε πει για τους Τούρκους της εποχής του: «Για την οικοδόμηση πρέπει να προσλαμβάνονται Ρωμιοί εργάτες και για την κατεδάφιση Τούρκοι. Η δόμηση του κόσμου είναι ιδιότητα των Ρωμιών, ενώ η καταστροφή έχει ανατεθεί στους Τούρκους». Με αυτούς τους Τούρκους λοιπόν εσείς θέλετε να κάνετε διάλογο; Θα πάτε στην Χάγη για να δεσμεύσετε τη χώρα με συνυποσχετικά για συμφωνίες;

Για την Ελληνική Λύση η μεγάλη ιδέα δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία στιγμή, με ένα μεγάλο βήμα, αλλά αποτελεί ανηφορική και κοπιώδη πορεία, που μπορεί να διαρκέσει 1, 2, 3 ή και 10 χρόνια. Αν όμως δεν μπορούμε να φθάσουμε αμέσως στο τέρμα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας. Άλλες φορές θα πέσουμε, άλλες φορές θα σηκωθούμε, άλλες φορές θα προχωράμε, άλλες θα στεκόμαστε. Ο δρόμος όμως τον οποίο χάραξε η ιστορία μας είναι αυτός. Είναι ο δρόμος της Ελληνικής Ιστορίας.

Εμείς ως Ελληνική Λύση λέμε όχι στην ψευτο-αριστερά, λέμε όχι και στην ψευτο-δεξιά. Συμπεριφερόμαστε ελληνικά, εθνικά, πατριωτικά. Συμπεριφερόμαστε ενωτικα όχι διχαστικά, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες.

Κύριοι της ΝΔ, δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία χωρίς οικονομική ανεξαρτησία. Όσο πιο πολύ δανειζόμαστε και χρεώνουμε την Ελλάδα, γιατί την έχετε φορτώσει με χρέος 47 δις μέσα σε 2 χρόνια, τόσο περισσότερο χάνονται οι ελπίδες για εθνική κυριαρχία. Είναι έγκλημα αυτό που κάντε. Με δανεικά δεν μπορείς να ασκείς πολιτική.

Και αναφέρομαι στα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία 1 στα 3 Ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον. 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε! Ο κ. Χατζηδάκης είπε προ ημερών ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα κατορθώσει ούτε μέσα στο Α’ εξάμηνο να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των εκκρεμών συντάξεων. Τα παιδιά μας πεινούν, οι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν τις συντάξεις τους, ενώ τόσα χρόνια πλήρωναν, και εσείς τους κοροΪδεύετε. Είστε ανίκανοι και αποτυχημένοι να παράξετε πλούτο. Είστε όμως ικανότατοι να παράγετε επιχειρηματίες και επενδυτές. Και αναφέρομαι στον κ. Λάτση, ο οποίος δηλώνει επενδυτής με δανεικά. Πείτε μου εσείς σε ποια χώρα του κόσμου γίνεται αυτό; Έχει παρουσιαστεί ως επενδυτής και είναι κανονικός δανειολήπτης. Αντί να φέρει χρήματα στη χώρα παίρνει χρήματα από εσάς και τον ονομάζετε μεγαλοεπενδυτή;

Τις τελευταίες ημέρες η ΝτόΪτσε Βέλλε γράφει για έναν πόλεμο που διεξάγεται στην θάλασσα της Μάγχης μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας και είναι ο πόλεμος των Γάλλων και των Αγγλων ψαράδων για τον τόνο. Την ίδια ώρα εσείς αφήνετε τους Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο να ψαρεύουν. Και η παράνομη αλιεία, επειδή δεν έχουμε ορίσει τα 12 ν.μ. γίνεται από τα 7 ν.μ. και οι Τούρκοι ψαρεύουν στην Ελλάδα και πουλούν τα ψάρια στην πατρίδα τους ως τουρκικά.

Έχουμε το κτήριο του Κεράνη, από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Ο ΕΦΚΑ έβγαλε αυτό το κτήριο στον πλειστηριασμό για 5,5 εκατ. ευρώ, το αγόρασε μια μεγάλη ξένη εταιρεία, η οποία στην συνέχεια το πούλησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να γίνει το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, αντί 80 εκατ. ευρώ!

Πείτε μου πόσο έντιμα είναι όλα αυτά; Τι μπορείτε να πείτε στον κόσμο που τα βλέπει όλα αυτά; Ότι πιαστήκατε κορόϊδα; Όχι. Εγώ θα σας πω ότι είστε επικίνδυνοι για τον τόπο.

Και πάμε στο μέτωπο του κορωναϊού:

-Πριν από ένα χρόνο ο πρωθυπουργός είπε ότι μας έχει μείνει ένα μίλι για να τελειώσει η πανδημία; Μήπως εννοούσε ότι μας έχουν μείνει 1.000 μίλια; Με χελώνα το περνάμε αυτό το 1 μίλι;

-Πέρυσι κύριοι είχαμε λιγότερους νεκρούς από τον κορωναϊό απ’ ότι φέτος που έχουμε το εμβόλιο. Δεν έχετε καταλάβει ότι το εμβόλιο δεν είναι η λύση δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Είναι πρόληψη. Η λύση είναι το φάρμακο.

-Αγνοείτε την φυσική ανοσία έναντι της τεχνητής που δημιουργείται από το εμβόλιο.

-Στα νοσοκομεία προχωρήσατε σε απολύσεις γιατρών ή σε αναστολές εργασίας, ενώ την ίδια ώρα νοσοκομεία στη Δράμα, τις Σέρρες, την Κομοτηνή κινδυνεύουν με κλείσιμο.

-Δεν κάνατε τίποτα για την προστασία των ηλικιωμένων. Οι προσπάθειες εμβολιασμού λένε οι ειδικοί πρέπει να επικεντρώνονται σε άτομα άνω των 60 ετών.

-Για να μην αναφερθώ στο περιστατικό με τον κ. Βασιλακόπουλο στην Καλαμπάκα.

-Κλείσατε τα σχολεία. Την ίδια ώρα στην Σουηδία δεν έκλεισε κανένα σχολείο, δεν επεβλήθη lockdown, δεν τιμωρήθηκαν οι επιχειρηματίες, δεν επεβλήθησαν μάσκες και τελικά η Σουηδία έχει λιγότερους νεκρούς από ό,τι έχουμε εμείς, ενώ έχει μηδενικό ποσοστό θανάτων παιδιών από covid.

-Οι μάσκες, βάσει επιστημονικών αποδείξεων, δεν λειτουργούν για τα παιδιά. Η υπεράσπιση του κλεισίματος των σχολείων είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνατε. Αυτά τα παιδιά έκαναν μάθημα μέσα από υπολογιστές και τελικά δεν έμαθαν τίποτα!! Και το λέω αυτό σαν πατέρας, σαν θείος, σαν συγγενής, σαν γείτονας. Κάνατε τα παιδιά μας ημιμαθή. Και αυτά τα παιδιά είναι το αύριο της Ελλάδας, το αύριο του τόπου. Αυτά θα αναγεννήσουν τον τόπο που εσείς καίτε καθημερινά με τα εγκληματικά σας λάθη.

-Δεν σταμάτησε τον covid η ιχνηλάτηση των επαφών.

-Μας φλομώσατε με τα τεστ. Είναι ψευδή τα αποτελέσματα των τεστ. Το λένε επιστήμονες. Δεν το λέω εγώ. Το μόνο που κάνετε είναι να οδηγήσετε σε απελπιστική σπατάλη πόρων. Πώς θα πληρώνει ο εργαζόμενος 3 τεστ την εβδομάδα επειδή δεν εμβολιάστηκε; Αφού το έχει το δικαίωμα αυτό. Γιατί πρέπει να τον εκβιάσετε, να τον εξευτελίσετε και τελικά να τον αναγκάσετε να κάνει το εμβόλιο; Η αναγκαστική επιβολή νόμου ή εμβολίου είναι φασιστική και δείχνει αυταρχική διάθεση.

Η Δημοκρατία κύριοι είναι σε κίνδυνο. Η δημοκρατία ξεφεύγει από τα όριά της όταν η ωριμότητα παύει να υπάρχει και άρα η ευθύνη εγκαταλείπει αυτούς που ασκούν την εξουσία. Τότε μπορεί να μεταβληθεί σε αληθινή κόλαση. και αυτό αφορά στο ακαταδίωκτο που θεσπίσατε.

Σήμερα όλοι ακούσια ή εκούσια επιχειρείτε την κατάλυση της δημοκρατίας. Για να καταλύσεις την Δημοκρατία πρώτα καταλύεις την ασφάλεια που νιώθει ο πολίτης μέσα σε αυτήν. Και η ασφάλεια αφορά όλους μας. Ο μηχανισμός για την ύπαρξη της ασφάλειας είναι η αστυνομία. Αυτή κάνει το κάτι παραπάνω για όλους μας. Και τους αστυνομικούς εμείς τους έχουμε σε ανασφάλεια οικονομική και τους τιμωρούμε όταν κάνουν αυτό που χρειάζεται για την ασφάλειά μας.

Κύριοι της ΝΔ μιλάτε για επενδύσεις αλλά οι επενδυτές θέλουν τάξη και ηρεμία. Δεν θα έρθουν επιχειρηματίες να επενδύσουν αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει την ζωή και την ιδιοκτησία τους.

Θέλετε παραδείγματα;

-Πολίτης στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, που έγειρε το σπίτι του από τις πλημμύρες του 2019 και κρίθηκε ακατάλληλο, πρέπει να το γκρεμίσει μόνος, με δικά του έξοδα, διαφορετικά θα του επιβληθεί πρόστιμο. Δηλαδή και πληρώνει το δάνειο και δεν έχει σπίτι και το γκρεμίζει με δικά του έξοδα και για να πάρει μια υποτυπώδη αποζημίωση από το κράτος πρέπει να προσκομίσει καινούργια άδεια.

-Η ασφάλεια που παρέχετε στους πατεράδες μας που αγωνίστηκαν, πλήρωσαν και τώρα κρίνονται συνταγματικές οι περικοπές δώρων στις συντάξεις τους, ενώ την προηγούμενη φορά το ελεγκτικό συνέδριο τις είχε κρίνει αντισυνταγματικές.

-Φτάσαμε στο έσχατο σημείο οι αστυνομικοί να κατηγορούνται για δύο πράγματα: 1) αν κάνουν κάτι και 2) αν δεν κάνουν κάτι. Παρακολουθώντας αυτό το πογκρόμ εναντίον των αστυνομικών αναρωτιέμαι: όταν οι πολίτες κινδυνεύουν δεν θα καλούν την αστυνομία;ς Οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να καταδιώκουν τους εγκληματίες εντός του αστικού ιστού; Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να πυροβολούν ούτε όταν κινδυνεύουν; Τι θα πείτε στους πολίτες; Θα τους πείτε να μην καλέσουν την αστυνομία αν κάποιος επιχειρεί να τους κλέψει ή αν κινδυνεύουν; Θα τους πείτε να κάνουν ότι κοιμούνται και να ξεχάσουν ό,τι τους συμβαίνει;

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αστυνομικοί συλλαμβάνονται για αυτοάμυνα! Είναι η μόνη χώρα που κρύβονται τα πρόσωπα των δραπετών και των καταδικασμένων εγκληματιών. Που τα 10 και 20 φορές ισόβια είναι στην πραγματικότητα 18 χρόνια.

Παράδειγμα ο νεκρός ντιλιβεράς στην Θεσ/νίκη. Ο οδηγός που τον σκότωσε αφέθηκε ελεύθερος και κανένας από τους ψευτο-ανθρωπιστές δεν διαμαρτυρήθηκε. Αν ο ντιλιβεράς ήταν Πακιστανός και ο οδηγός Έλληνας θα είχαν κατέβει όλοι στους δρόμους.

Δυστυχώς η ασυδοσία είναι γνώρισμα της ελληνικής πραγματικότητας. Οι αστυνομικοί για την πολιτεία θεωρούνται αναλώσιμοι. Για εμάς, για την Ελληνική Λύση, δεν είναι αναλώσιμοι. Είναι φίλοι. Είναι συγγενείς. Για εμάς δεν θα είναι υπηρεσιακά παροπλισμένοι, δεν θα είναι ανενεργοί, δεν θα είναι αδιάφοροι. Θα αμείβονται αξιοπρεπώς. Για εμάς οι κανόνες εμπλοκής πρέπει να υπάρχουν στους αστυνομικούς. Δεν πρέπει να εμπλέκονται σε δικαστικές περιπέτειες. Εμείς αυτούς τους αστυνομικούς θέλουμε. Και κάθε αστυνομικό που προστατεύει τον πολίτη τον θεωρούμε ήρωα που αμείβεται με 700 και 800 ευρώ!

Κύριοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή που θα κυριαρχήσει η λέξη ασφάλεια. Ασφάλεια για το παρόν (και αναφέρομαι στην οικονομία και την εγκληματικότητα), ασφάλεια για το μέλλον (και αναφέρομαι στην ταυτότητα, το μεταναστευτικό, την δήθεν κλιματική αλλαγή, και λέω δήθεν γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο πλανήτης ανά τακτά διαστήματα αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα με ξηρασίες, με πλημμύρες, με κατακλυσμούς κλπ). Σε αυτή την εποχή όσες ιδεοληψίες – φούσκες βρίσκονται απέναντι θα σκάνε η μία μετά την άλλη. Εμείς είμαστε η λύση σε όλα αυτά. Εσείς είστε το πρόβλημα.

Ο αγώνας για την ελευθερία δεν τελειώνει μόνο με μία ψήφο. Δεν τελειώνει με μία πορεία. Δεν τελειώνει με μία μήνυση. Δεν τελειώνει με το εμβόλιο. Πρέπει να πολεμήσεις για την ελευθερία σου. Έλληνα, γίνεσαι σκλάβος μέρα με την ημέρα. Πρέπει να καταλάβει ότι μόνο εσύ θα δώσεις την λύση.Σπάσε τις αλυσίδες. Εσύ είσαι η Λύση.

Προηγούμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»
Επόμενο άρθροEurobank | Διάκριση στα Property Awards 2021