Ομιλία Κυρ. Βελόπουλου στη Βουλή για το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Θα ξεκινήσω με τα σοβαρά. Αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη είναι σοβαρά. Και μιλώ για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν που είναι πολύ σοβαρή. Τι να πιστέψουμε πια; Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε ότι θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, ο Ερντογάν δηλώνει στο Ρώυτερς ότι ο Μητσοτάκης του ζήτησε να συναντηθούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει συνάντηση. Πώς να βγάλει άκρη κανείς; Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν προαναγγέλλει εκ νέου συνάντηση με τον Μητσοτάκης, γιατί λέει το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαψεύδει, λέγοντας ότι δεν θα συμπέσουν οι παρουσίες των δύο ανδρών στη Νέα Υόρκη. Μία κυβέρνηση που αυτοδιαψεύδεται, αυτοαναιρείται, αυτοεξευτελίζεται. Και το θέμα είναι ότι μαζί τις εξευτελίζεται η χώρα. Από το πρωί όμως ακούω στρογγυλεμένες απόψεις. Και είναι η λογική των ελαφροπατριωτών του κατευνασμού, οι οποίοι λένε: «Γιατί να μην τον δει ο Μητσοτάκης τον Ερντογάν;». Εμείς τους απαντάμε ότι πράγματι, δεν έκανε και κάτι κακό το Ερντογάν, μόνο την Αμμόχωστο μας πήρε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν. Αυτή δεν είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική κύριοι, Δεν πρέπει να παίζεις με την εξωτερική πολιτική.

Πάμε και στην οικονομία. Το χρέος έχει τραβήξει άσχημο ανήφορο, και αυτό οφείλεται στα δάνεια που παίρνετε και θα σας πω τι εννοώ: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1980 παρέδωσε χρέος 22,7%, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέδωσε χρέος 60,2%, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης παρέδωσε χρέος 101%, ο Σημίτης 102%, ο Κώστας Καραμανλής το 2009 127%, ο Γιώργος Παπανδρέου 163%, ο Σαμαράς 181%, ο Τσίπρας 184%. Και ήρθε ο πρωθυπουργός της μεταρρύθμισης και έφτασε το χρέος στο 213%.

Δημόσιο χρέος σημαίνει χρέη. Και δεν το αφήνετε στο σπίτι σας το δημόσιο χρέος, το φορτώνετε στις επόμενες γενιές. Τα ψέματα όμως θα φανούν όταν σταματήσει η σπατάλη με τα δανεικά των 42 δις ευρώ. Τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα. Οι υπουργοί σας λένε ότι υπάρχει έκρηξη της ανάπτυξης και μάλιστα δεν ντρέπονται να την συγκρίνουν με την ανάπτυξη στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Και στην ανάπτυξη αποδίδουν και την ακρίβεια.

Δικός σας υπουργός βγήκε στα κανάλια και εξήγησε ότι η ακρίβεια οφείλεται στην εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας μας. Πού τα μάθατε αυτά τα οικονομικά; Οι Υπουργοί σας είναι ημιμαθείς ή ανόητοι; Δηλαδή αν κάποιος απωλέσει το 10% των χρημάτων του και κάποιος άλλος το 2% συγκρίνεται η ανάπτυξη; Όλα τα προβλήματα οφείλονται στην κυβερνητική ανικανότητα και στην αμετροέπεια σας. Βλέπουμε υπουργούς να συναντιούνται με επιχειρηματίες και ολιγάρχες και να χαίρονται, όταν ο Έλληνας δεν μπορεί να γεμίσει το καλάθι του στο σούπερ μάρκετ. Μα έτσι δεν κάνετε τίποτα για να παταχθεί η αισχροκέρδεια.

Εμείς, ως Ελληνική Λύση, έχουμε πρόταση. Η πρότασή μας είναι η αναστολή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Όσο για τους κυβερνητικούς βουλευτές που υπερψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους υπέρ των ολιγαρχών, εμείς τους καλούμε να μειώσουν τον μισθό τους στα 600 ευρώ, για να δούμε αν θα μπορέσετε να ζήσετε με αυτά τα χρήματα. Δεν θα μπορέσετε.

Η κυβέρνηση όμως έχει διαπράξει και ενεργειακά εγκλήματα, γιατί το άλλο θέμα είναι οι αυξήσεις στην ΔΕΗ. Ποια είναι αυτά τα εγκλήματα;

-Πάγωσε τις ενεργειακές συμβάσεις εξόρυξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα 14 οικόπεδα

-Συνεχίζει αμείωτα την ενεργειακή εξάρτησή της από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, εχθρικές χώρες προς εμάς.

-Επιμένει να δαπανά πόρους σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που δεν παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια.

-Κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες.

Αυτά είναι εγκλήματα στην ενέργεια. Και ενέργεια σημαίνει ανάπτυξη. Και τα κάνετε αυτά την ώρα που οι Βρετανοί και οι Γερμανοί επαναλειτουργούν τα λιγνιτωρυχεία τους. Εμείς όμως τα κλείνουμε. Και ο πρωθυπουργός κλείνει το μάτι στους Γερμανούς κλείνοντας τους λιγνίτες στην Πτολεμαΐδα και την Μεγαλόπολη για να έχουν δουλειά μόνο οι Γερμανοί.

Κάνετε τους νέους μας δούλους. Νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, που είναι το καλύτερο προσωπικό για την χώρα που θέλει να οδεύει προς το 3000, είναι αναγκασμένοι να εργαστούν για 500 ευρώ, 12ωρο, χωρίς ένσημα. Και επειδή δεν βρίσκουν αξιοπρεπή δουλειά φεύγουν για το εξωτερικό. 600.0000 Ελληνόπουλα τα διώξατε στο εξωτερικό, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, η Ελληνική Λύση, θα τα φέρουμε πίσω γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη ΝΔ με το να συμφωνεί σε όλα. Έχει ψηφίσει το 60% των νομοσχεδίων. Αναρωτιέμαι τι είδους αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν κάνετε από τώρα συγκυβέρνηση με τη ΝΔ; Αλλά δεν ζητάτε εκλογές. Το μόνο που ζητάτε είναι να γίνει το εμβόλιο. Και επειδή ακούσαμε τον κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, ήθελα να πω πως εκείνο που δεν άκουσα ήταν πώς θα διαχειριστεί τα δίδυμα ελλείμματα και τα δίδυμα χρέη. Να μας πει προτάσεις και λύσεις χωρίς λαϊκισμό και χωρίς ψευδαισθήσεις. Η μοναδική αναφορά του κ. Τσίπρα σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής ήταν πως θα συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Μα αυτό ήταν δική μας πρόταση. Ήταν δική μας ιδέα. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για πράγματα που έχει κάνει ο ίδιος πρώτα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η διαχείριση του μεταναστευτικού κλπ. Η μόνη διαφορά του κ. Τσίπρα από τον κ. Μητσοτάκη είναι οι υπογραφές τους στα ίδια μνημόνια. Πρόκειται για ένα πολιτικό αδιέξοδο, που πλέον είναι στρατηγικό, και που το έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, γιατί η στρατηγική σας είναι μία και μοναδική. Είναι η συγκυβέρνηση που έρχεται τους επόμενους μήνες.

Κύριε υπουργέ, αλήθεια συμφωνείτε με αυτό που υπέγραψαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στις 14/9/21 στην Ευρωβουλή; Είναι το ψήφισμα για την αναγνώριση του δικαιώματος απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και στην Ελλάδα. Κύριοι, είστε η ντροπή της παράταξης. Θα σας βλέπει η ντροπή και θα ντρέπεται.

Βέβαια η ΝΔ τελευταία κινείται κεντρο-αριστερά. Όλοι οι ΠΑΣΟΚοι γίνατε υπουργοί. Λίγο πιο αριστερά να πάει η ΝΔ θα κάνει και πορεία για τον Μαρξ. Τι είναι αυτό; Δεν υπάρχουν στελέχη και άξιοι άνθρωποι στη ΝΔ;

Αυτή την ηγεσία νομίζετε ότι χρειάζεται ο τόπος; Την ηγεσία του ότο κιού, την ηγεσία των λογογράφων, την ηγεσία με τις έτοιμες απαντήσεις; Είναι ντροπή να μιλούν οι αρχηγοί με ότο κιού. Δυστυχώς η ηγεσία αυτή είναι πολύ μικρή για έναν μεγάλο λαό.

Από τον Σεπτέμβριο του ’19 έλεγα από αυτό το βήμα ότι έρχεται πείνα. Και τελικά το Bloomberg μας δικαιώνει. Μετά τον ΟΗΕ και το Bloomberg προειδοποιεί ότι έρχεται πείνα παγκοσμίως. Η επισιτιστική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. Και προσθέτει ότι η Ελλάδα λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων παραγωγής τροφίμων μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Και το φωνάζω εδώ και καιρό, η χώρα μας μπορεί να γίνει χώρα παραγωγός βιομηχανίας τροφίμων με τεράστια υπερκέρδη, αλλά δεν ακούτε. Και όταν έρχεται η τελευταία στιγμή απλά κλέβετε τις προτάσεις μας .

Και στον πρωτογενή τομέα όμως έχετε κάνει εγκληματικά λάθη:

-Η μελισσοκομία, όπου την πρώτη θέση κατέχουν οι Γερμανοί, και εμείς, ενώ ήμασταν στις πρώτες θέσεις είμαστε τώρα 10οι. Αλλά τι κάνατε; Βάλατε μελισσοκόμους, 4 χρόνια αφ’ ότου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών, να παρακολουθήσουν μαθήματα μελισσοκομίας από γεωπόνους. Μα τι σχέση έχει η γεωπονία με την μελισσοκομία; ΟΙ γεωπόνοι δεν έχουν καμία πρακτική εμπειρία από μελίσσια. Ταυτόχρονα στέλνετε γεωπόνους σε γειτονικούς νομούς, ώστε να μπορούν να παίρνουν και οδοιπορικά.

-Χάσαμε και το γιαούρτι. Η Γερμανία είναι και πάλι πρώτη με τζίρο 3 δις και στην Ελλάδα οι εξαγωγές ελληνικού γιαουρτιού άγγιξαν πέρυσι τα 7 εκατομμύρια. Στις ΗΠΑ ο τζίρος είναι 11 δις δολάρια!

-Κάνουμε εισαγωγές ψαριών από την Τουρκία. Τον τελευταίο χρόνο εισήχθησαν 13.781 τόνοι νωπών ψαριών από την Τουρκία, τα οποία έχουν αλιευτεί στο Αιγαίο! Και αφού εκτελωνίστηκαν, τέθηκαν σε ελεύθερη κυκλοφορία. Και όλα αυτά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που και εσείς στη ΝΔ δεν τον αλλάξατε. Εξ άλλου είστε συνέχεια ο ένας του άλλου. Εδώ έχω το νόμο, (κατάθεση στα πρακτικά), είναι ένας νόμος ανθελληνικός που επιτρέπει στους Τούρκους να αλιεύουν ψάρια στην δική μας θάλασσα, γιατί για εσάς το κράτος έχει συνέχεια και τα εγκλήματα των προηγούμενων τα συνεχίζετε εσείς.

Θα σας κάνω όμως και λίγα μαθήματα γεωστρατηγικής, γιατί συμβαίνουν τεράστιες, παγκόσμιες αλλαγές με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία. Ο Ντε Γκωλ και ο Μπρεζίνσκι είχαν μιλήσει για μια διευρυμένη Ευρώπη, στην οποία θα συμμετείχε και η Ρωσία. Την χρειαζόμαστε την Ρωσία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανερχόμενη Κίνα. Εσείς όμως ακούτε την Γερμανία, που είναι κατά της Ρωσίας, και που απαιτεί μια σειρά εχθρικών κινήσεων εναντίον της Ρωσίας. Έτσι όμως πάμε προς μια «μικρή αγγλοσαξονική Δύση».

Είναι λάθος η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα. Λάθος γιατί έχει την οικονομία της οργανικά ενταγμένη στην ΕΕ, όπου τον απόλυτο έλεγχο ασκεί η Γερμανία. Λάθος γιατί η Γερμανία αντλεί στρατηγικές επενδύσεις από την Κίνα. Λάθος γιατί βασίζει την ασφάλειά της μέσα από τις ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει σύμμαχο εταίρο για την άμυνά της. Λάθος γιατί η Κίνα μετατρέπεται σε υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλο των ΗΠΑ – όχι ανταγωνιστή.

Λάθος γιατί η Γερμανία είναι ο στενότερος εταίρος και υποστηρικτής της υπαρξιακής για εμάς απειλής της Τουρκίας και εμείς σήμερα απειλούμαστε αν θα υπάρχουμε ως κράτος από την Τουρκία, που η Γερμανία την έχει σαν δεύτερο παιδί της. Σταματήστε να κάνετε εθνικά εγκλήματα. Τρίτες χώρες, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Τουρκία προσπαθούν να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο την γεωπολιτική γεωστρατηγική αξία της Κύπρου και εσείς γυρίζετε την πλάτη σας στην Κύπρο.

Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι πολιτικοί έλεγαν ότι η Βρετανία θα καταστραφεί αν φύγει από την ΕΕ, δεν θα έχουν να φάνε κλπ. Τελικά η Βρετανία έφυγε από την ΕΕ και έγινε ο τρίτος πόλος μιας νέας παγκόσμιας δύναμης. Είναι ο τρίτος πόλος του πλανήτη. Μήπως τελικά το μέλλον των κρατών είναι μακριά από την γερμανική ΕΕ; Όλα όμως γίνονται γιατί έχουμε μια φοβική κυβέρνηση. Και η φοβική κυβέρνηση δεν είναι πατριωτική. Τώρα είναι η ευκαιρία να ζητήσει η κυβέρνηση από την πληγωμένη Γαλλία μια στρατηγική αμυντική συμφωνία μεταξύ μας. Με μια φωνή: Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία στην πράξη!

Το παιχνίδι όμως είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο πραγματικό πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας είναι μεταξύ των εταιρειών τους. ΟΙ αμερικανικές εταιρείες GOOGLE, AMAZON, FACEBOOK, APPLE, MICROSOFT (GAFAM), έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 7,2 τρις, και έχουν αντιπάλους τις κινεζικές εταιρείες BAIDU, ALIBABA, TENCENT & XIAOMI (ΒΑΤΧ) με κεφαλαιοποίηση 1,1 τρις και έρχεται άλλη μία ομάδα εταιρειών από τις ΗΠΑ οι NETFLIX, AIRBNB, TESLA & UBER (NATU) με κεφαλαιοποίηση άλλο 1,1 τρις.

Αυτοί είναι ο εχθρός των λαών. Διχάζουν τους λαούς. Είναι παγκόσμιος εχθρός. Και από εκεί κινούνται ως μαριονέτες οι κυβερνώντες. Πήγε και ο κ. Δένδιας να κάνει μια συμφωνία με τους Αμερικανούς και δεν διαχώρισε την διαπραγμάτευση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και τελικά οι Αμερικανοί μας φορτώνουν τα σπάκια τους που δεν τα θέλουν ούτε οι ίδιοι. Κάνετε λάθος. Έχετε συνδέσει τα συμφέροντα του στρατού με το ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει ΝΑΤΟ. Είδατε τι έγινε με την Γαλλία.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύση. Μόνο οι Έλληνες θα σώσουν τους Έλληνες και την Ελλάδα. Και εμείς εκπροσωπούμε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που προετοιμάζονται γι’ αυτό σήμερα. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε μια τετραετία.

Και τέλος πάμε στον Κορωναϊό. Εάν δεν υπήρχε η ΝΔ πολλά sites, ραδιόφωνα, εφημερίδες τηλεοράσεις θα είχαν κλείσει. Πολλοί δημοσιογράφοι με sites θα πεινούσαν. Ρέει χρήμα άφθονο. Με κρατική διαφήμιση λιβανίζουν όλη μέρα την κυβέρνηση. Με χρήματα κλεμμένα από την τσέπη των Ελλήνων.

Εμείς μιλάμε με προτάσεις: Κάντε τεστ αντισωμάτων αντί για έλεγχο κρουσμάτων. Εάν γίνονταν τεστ αντισωμάτων θα γνωρίζαμε πόσοι πέρασαν κορωναϊό, και θα ξέραμε ότι δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός. Αν θέλετε να σας πιστέψει ο κόσμος καταργήστε το ακαταδίωκτο και σταματήστε να καταδιώκετε μόνο τους Έλληνες.

Οι αναστολές που έχετε επιβάλει σκοτώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Θα πεθάνει κόσμος. Στην Πάτρα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, έχουν φύγει 110 υγειονομικοί και 20 άτομα από την καθαριότητα και η διοίκηση σκοπεύει να καλύψει το κενό με εργολάβους. Στην Έδεσσα έχουν τεθεί σε αναστολή 70 υγειονομικοί, στην Κομοτηνή 44 υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στη Δράμα αποχώρησαν 96 υγειονομικοί, συρρικνώθηκε η παθολογική και η χειρουργική συμπτύχθηκε με την ουρολογική και την ορθοπεδική. Στην Ξάνθη σε αναστολή είναι 100 υγειονομικοί, στην Πτολεμαΐδα έκλεισε η ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, στην Καβάλα αποχώρησαν 125 υγειονομικοί. Και εδώ θα σας δείξω μία φωτογραφία από το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, όπου τυλίγουν τις χημειοθεραπείες με αλουμινόχαρτο κουζίνας για να προστατέψουν το φάρμακα από το φως του ήλιου. Γιατί έκθεσή του μειώνει την δραστικότητά του. (κατάθεση στα πρακτικά). Προχθές έγινε αυτό.

Είναι όνειδος για την Δημοκρατία η εμπέδωση της ιδέας ότι το κράτος ξέρει το καλό σου καλύτερα από εσένα. Αυτά τα έλεγε η Χούντα. Αν θέλετε να συμπορεύεστε με αυτούς εμείς θα είμαστε με την δημοκρατία. Τέρμα η πλακίτσα με την δημοκρατία. Αυτό είναι φασισμός, είναι αυταρχισμός, είναι η αιτία πολλών κακών.

Κλείνω με αυτό που είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης, που έφυγε σαν χθες το 1971. «Το σπουδαιότερο δεν είναι να αλλάξουμε τη ζωή μας ονειροπολώντας για μια άλλη άπιαστη. Το σπουδαιότερο είναι τα όνειρά μας να τα κάνουμε πραγματικότητα». Αυτό είναι το σπουδαίο για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες. Και εμείς μπορούμε και θα το κάνουμε για τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΚΙΝ.ΑΛ: “Τρία χρόνια χωρίς τον Ζακ”
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα για συμμετοχή τοπικών Συλλόγων στην 19η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών