Τάσος Γαϊτάνης: «Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους και ξέχασε πως έχει κυβερνήσει τη χώρα».
«Ο κ. Τσίπρας επιμένει στα ψέματα και αυτά που ακούσαμε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ήταν οι θέσεις ενός ανθρώπου προσκολλημένου στο 2014, που δεν θυμάται ότι ο ίδιος κυβέρνησε 4,5 χρόνια», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και στους δημοσιογράφους Μ. Γεωργίου και Γ. Πίκουλα. Χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, φέρνοντας ως παράδειγμα την εξαγγελία του κ. Τσίπρα περί διαγραφής του ιδιωτικού χρέους την οποία όπως τόνισε τη θυμάται όταν είναι στην αντιπολίτευση, αλλά την ξέχασε όταν ήταν πρωθυπουργός. «Μας μίλησε ότι ήταν εθνική ανάγκη η υπερφορολόγηση, όταν ήταν μία συνειδητή τους επιλογή να ταράξουν στη φορολογία τη μεσαία τάξη», ανέφερε χαρακτηρίστηκα.
Στον αντίποδα των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει σταθερά από το 2019 φόρους και εισφορές, δημιουργώντας μεγαλύτερο εισόδημα στους Έλληνες πολίτες, αύξησε τις θέσεις εργασίες, δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, μεγάλες επενδύσεις έρχονται στη χώρα μας, ενώ έχουν βελτιωθεί και οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες.
Ερωτηθείς για το ζήτημα των γονικών παροχών, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ στρεβλά διατυπώνουν ότι πρόκειται μόνον για ακίνητη περιουσία. «Πρόκειται και για μετρητά, μετοχές και για το σύνολο της περιουσίας που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, μέχρι 800 χιλιάδες ευρώ», υπογράμμισε. Παράλληλα εκτίμησε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα καθώς διακατέχονται από εμμονή για τη μεσαία τάξη.
Αναφερόμενος τέλος στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα εργασιακά, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι το μοντέλο των συμβάσεων με καθεστώς συνεργάτη υπήρχε και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Τσίπρας ιδεοληπτικά στρέφεται εναντίον του νόμου Χατζηδάκη, πως δήθεν είναι ένας νόμος εναντίον των εργαζομένων, ενώ έχει ψηφίσει 55 άρθρα του! Κατέληξε λέγοντας ότι «ο νόμος Χατζηδάκη προφανώς και δεν δίνει το δικαίωμα να μετατρέπονται αυθαίρετα οι συμβάσεις εργασίας επειδή το θέλει ο εργοδότης».