Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Αν δεν τσούζει η τιμωρία…

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Αν δεν τσούζει η τιμωρία…

Γιατί μας κάνει εντύπωση ότι υπάρχει κύκλωμα που δίνει μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού σε μια χώρα που υπήρχαν κυκλώματα που έδιναν πλαστά πτυχία πανεπιστημίου, πλαστά διπλώματα οδήγησης, μαϊμού βαθμούς προβιβασμού σε πανεπιστήμια, συντάξεις αναπηρίας;

Η γραφειοκρατία που υποτίθεται υπάρχει για να τηρούνται κανόνες έχει γίνει τόσο δαιδαλώδης που τελικά τους νομοταγείς τους τσακίζει και τους συνθλίβει και τους μπαγαπόντηδες τους ευνοεί.

Και γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν τα κυκλώματα που τώρα έδιναν μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και ποιος ξέρει τι μπορεί να σκεφτούν για το προσεχές μέλλον;

Μα είναι πολύ απλό: Δεν υπάρχει τιμωρία στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Οι επίορκοι δεν τιμωρούνται επαρκώς, ούτε καν αυστηρά. Αυτό αφήνει όλο το περιθώριο να δρουν ανενόχλητοι και να αποτελούν λαμπρό παράδειγμα του πολυμήχανου που μας κληροδότησε ο δόλιος ο Οδυσσέας που πάντα θα έβρισκε έναν τρόπο να τη σκαπουλάρει και να συνεχίσει να πορεύεται προς την παρενοχλημένη Πηνελόπη του.

Τα ομηρικά έπη μου φαίνεται ότι ωχριούν μπροστά στις απατεωνιές που σκαρφίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών.

Τιμωρία λοιπόν. Μόνο αυτή μπορεί να δώσει μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί.

Αυστηρή τιμωρία, που να πονάει. Να πονάει τον εκάστοτε δράστη και να παραδειγματίζει τους επόμενους. Τιμωρία που να τσούζει!
Δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν τέτοιες αλητείες πρέπει όχι μόνο να παύονται οριστικά και αμετάκλητα αλλά ίσως και να υπάρχουν επιπτώσεις στα συνταξιοδοτικά τους. Πρέπει να τους τσούξει. Πώς να το πω αλλιώς. Αλλιώς… θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που με τις απατεωνιές τους θα βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα οι Αμερικανοί γερουσιαστές Κ. Μέρφι και Τζ. Όσοφ
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ένοπλος δολοφόνησε 4 ανθρώπους, ανάμεσά τους βρέφος, τραυμάτισε βαριά 11χρονο κορίτσι