Αρ. Πελώνη: Οι μεταρρυθμίσεις σε Υγεία και Παιδεία

Στη συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις για την Υγεία και την Παιδεία.

Όπως είπε: «χθες, καθώς συμπληρώνονταν δύο χρόνια από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να παραστεί στα εγκαίνια  του πρότυπου πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, στο Κερατσίνι, να διαβεβαιώσει για τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να είναι δίπλα στον πολίτη και να αναγγείλει ότι ξεκινά το χτίσιμο ενός νέου Ε.Σ.Υ..

Θέτουμε -όπως τόνισε-  τα θεμέλια για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα ξεκινάει από την πρόληψη και τη δημόσια υγεία, θα περνάει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχύσει και θα εξορθολογήσει το νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας και θα ασχοληθεί και με ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με διαχείριση δύσκολων καταστάσεων ασθενειών».

Υπογράμμισε μάλιστα πως «ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κυβέρνηση και στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Απτή απόδειξη -πέρα από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και αυτές που τώρα προωθούνται- αποτελεί η απόφαση για 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, μέσα στο Καλοκαίρι, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Σημειώνεται ακόμη ότι  από το σχολικό έτος 2021-2022  εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων η αγγλική γλώσσα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα».

Ανέφερε επίσης πως «για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα  θα ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή στην οποία εισάγονται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒρετανία-Covid-19: Τα κρούσματα στην Αγγλία έχουν τετραπλασιαστεί από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μελέτη
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Στα 109,084 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάιο 2021