Η Επιθυμία Ελευθερίας «ζωντάνεψε» σε 18 πόλεις της Ελλάδας

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις 12 και 13 Ιουνίου, καθώς μέσα από την κεντρική δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας», η ιστορία της Επανάστασης «ζωντάνεψε» στις όψεις χαρακτηριστικών κτιρίων 18 πόλεων της χώρας.

Μέσα από την τεχνική του projection mapping, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα και στις 18 πόλεις προβολές μιας οπτικοποιημένης αφήγησης του Αγώνα του 1821, με αφετηρία τα προεπαναστατικά χρόνια και κατάληξη τη δημιουργία του νεότερου Ελληνικού Κράτους, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν, αλλά και απεικονίσεων που σχετίζονται με τη νεότερη ιστορία της κάθε πόλης.

Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο των προβολών που έγιναν σε κάθε πόλη εδώ.

Στο πλαίσιο των προβολών, ήταν διαθέσιμο σε ειδικά σημεία πώλησης το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, ένα μοναδικό ενθύμιο για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, με μεγάλη συναισθηματική, καλλιτεχνική και συλλεκτική αξία.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριακου Βελόπουλου σχετικά με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τον εμβολιασμό των νέων
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια της Φρόσως Καρασαρλίδου στην ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας