Ζήτημα παραίτησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης της κοινωνίας, μετά τις παλινωδίες ως προς την χορήγηση του εμβολίου της Άστρα Ζένεκα, στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, έθεσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
« Όταν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική πριν από δύο και τρεις μήνες, σταμάτησε η χορήγηση του εμβολίου της ‘Αστρα Ζένεκα στους κάτω των 60 ετών και ιδιαίτερα στους νέους, στην Ελλάδα η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χορήγησή του κανονικά. Και έρχεται τώρα η ίδια Επιτροπή μετά από δύο μήνες και ανακαλεί την απόφασή της, δημιουργώντας σύγχυση και ανησυχία. Πότε έκανε σωστά τότε ή τώρα;», διαρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής.
Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την κυβέρνηση, μετά το κλίμα ανησυχίας που προκάλεσε στην κοινωνία η αλλαγή πολιτικής της Επιτροπής Εμβολιασμών, να καταθέσει στο Σώμα τα πρακτικά των Επιτροπών Διαπραγμάτευσης της τιμής των εμβολίων και τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης του Φαρμάκου και τα σχετικά πρωτόκολλα.
Όπως είπε «θα φανεί έτσι, πρώτον αν έγινε σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και δεύτερον αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ακολούθησε τη σωστή διαδικασία, ζητώντας τη γνώμη των αρμοδίων θεσμών, ή αν τους παρέκαμψε και πήρε αποφάσεις κατ’ εντολή της κυβέρνησης.»
Για το εργασιακό νομοσχέδιο ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει απλώς τη μη πληρωμή των υπερωριών, την κατάργηση του 8ωρου και την κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά πυροδοτεί την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους.
«Το νομοσχέδιο αποσταθεροποιεί τις εργασιακές σχέσεις γιατί φέρνει αβεβαιότητα για τον εργαζόμενο και συμβάλλει στην αύξηση της ανεργίας την οποία θα πληρώσουν πρώτοι οι νέες και οι νέοι, στους οποίους επιβάλλει μια παρατεταμένη εφηβεία, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να πετάξουν με τα δικά τους φτερά», είπε.
Και ο κ. Κουρουμπλής κατέληξε: «Το νομοσχέδιο μετατρέπει τους εργαζόμενους σε έρμαιο της κακής εργοδοσίας. Υπονομεύει την εργασιακή ειρήνη και άρα αν φέρει επενδύσεις, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, σε αυτό το κλίμα που δημιουργεί στις εργασιακές σχέσεις, θα είναι επενδύσεις «αρπαχτής».