Το γεγονός ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός Δημόσιου δικτύου παρεχόμενων υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν την Υγειονομική ασφάλεια, την ισοτιμία των πολιτών στην πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και την κοινωνική συνοχή
Την ώρα που η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα και απαιτείται εγρήγορση και συνεχή ενδυνάμωση του ΕΣΥ
Την στιγμή που Ιατροί, νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό βρίσκεται εξουθενωμένο
Ο κ. Μητσοτάκης στην ημερίδα για το ΕΣΥ στην μετά covid εποχή, που διοργάνωσε το Πρώτο θέμα, περιστράφηκε γύρω από τις συμπράξεις Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τις ΣΔΙΤ, αποφεύγοντας να εκστομίσει την ‘μαγική’ λέξη Ιδιωτικοποίηση τους συστήματος ενώ είναι γνωστό σε όλους μας η ανάλγητη στάση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανθρώπους που έπασχαν από κορωνοιό.
Ταυτόχρονα μίλησε για κατάργηση νοσοκομείων που βρίσκονται σε ακτίνα 20-30 χιλ. το ένα από το άλλο παραγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μένει κανείς άφωνος όταν τον ακούει να μιλάει για ένα ΕΣΥ που βγήκε από την δεκαετή κρίση με σημαντικές αδυναμίες
στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό σαν να μην θυμάται ο κόσμος την γενική διάλυση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Σαμαρά, που ήταν πολιτική επιλογή της και τον Υπουργό Υγείας Γεωργιάδη να χορεύει πάνω στα ερείπια της ΠΦΥ κομπάζοντας ότι δεν θα του φάει η τρόικα την δόξα.
Ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του σχεδιάζει να εξαχνώσει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρά ούτε σε στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε στην ενίσχυση των μισθών των εργαζομένων στο ΕΣΥ ούτε υπόσχεται αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ στο 7%( από το 5% που βρίσκεται σήμερα).
Οι βουλευτές της ΝΔ στον Νομό μας οφείλουν να είναι λιγότερο επικριτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκροτημένοι στην κριτική τους, γιατί μια σοβαρή πολιτική δύναμη οφείλει να αναγνωρίσει την συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στην ανάταξη του ΕΣΥ και της ΠΦΥ που αντιμετώπισαν την πανδημία όπως και στην σημασία του ΄κουμπαρά’ των 37δις.που βοήθησαν την χώρα στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
Προβάλει πλέον επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας στο οποίο θα συμμετέχουν υγειονομικοί, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς ώστε να αποτραπούν οι ολέθριοι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.