Ομιλία του Κυρ. Βελόπουλου κατά την συζήτηση στην Βουλή, του σ/ν Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ομιλία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση στην Βουλή, του σ/ν Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, ρυθμίσεις για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το μουσείο «Φοίβος Ανωγειανάκης» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Ξεκινώντας θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός, όπως το πόσα ν/σ που αφορούν το υπουργείο πολιτισμού έχουν ψηφιστεί από το ’74 και ύστερα. Θα είναι ίσα με 280! Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπουργός αφήνει ατέλειες λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του. Μιλάμε για αρχαιολογικούς χώρους στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό. Και να πάμε και σε κάτι πιο ουσιαστικό. Πάμε να περπατήσουμε μαζί στην Αθήνα. Θα δείτε νεοκλασσικά κτήρια, πραγματικά κοσμήματα, τα οποία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και δεν υπήρξε ποτέ καμμία πρόνοια γι’ αυτά τα κτήρια, για να διατηρηθούν και να γίνουν πραγματικά κομψοτεχνήματα. Περίμενα από τη ΝΔ να φέρει ένα ν/σ που θα έκανε αναφορά στην μέριμνα για συντήρηση και διατήρηση αυτών των κτηρίων. Δεν ξέρω αν θυμάστε ότι στο παρελθόν είχαμε θανάσιμο τραυματισμό από πτώση τμήματος ενός τέτοιου κτηρίου. Και εσείς φέρνετε ένα ν/σ που λέει ότι μπορείτε να δανείζετε αρχαιολογικά ευρήματα για 30, 40 ή 50 χρόνια. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ειδικό τμήμα στο υπουργείο πολιτισμού που να κάνει έρευνες για τα παρανόμως διακινούμενα αρχαιολογικά ευρήματα και να μου πείτε σας παρακαλώ, πόσα από τα παρανόμως διακινηθέντα ευρήματα έχουν επιστραφεί. Καλός είναι ο δανεισμός, αλλά ας δούμε πώς θα πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. 

Έχω ένσταση για πολλά πράγματα. Έχω ένσταση για την λειτουργία του ΚΑΣ, για την λειτουργία των αρχαιολογικών σχολών που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν είναι ελληνικές. Κάποτε ο γνωστός αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος μου είχε πει ότι είναι λίγοι οι αρχαιολόγοι που είναι φτωχοί. Το γιατί ίσως έχει να κάνει με την ελλιπή επιστασία του κράτους απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Και εσείς τώρα θα δανείσετε τα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας για 50 χρόνια. Και αυτό το λέτε «χρησιδάνειο». Με ποιο δικαίωμα το κάνετε αυτό; 50 χρόνια; Μιλάμε για γενιές! Είναι περίεργα αυτά τα πράγματα. Και αν όλα τα άλλα γίνονταν καλά θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Περίμενα όμως στο ν/σ που φέρατε ότι θα υπήρχε μια αναφορά στα νεοκλασσικά κτήρια. Περίμενα να φέρνατε προς ψήφιση την ψηφιοποίηση των στοιχείων και της ιστορίας για αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι η Βεργίνα, η Πέλλα, η Ολυμπία. Τόσες αρχαίες πόλεις έχουμε. Μπορούν να έρχονται οι ξένοι να βλέπουν και να μαθαίνουν. Όχι να κάνετε ν/σ για το χρησιδάνειο! Δεν είδα πουθενά να γίνεται αναφορά σε ηλεκτρονική ξενάγηση, σε εικονική περιήγηση.

Φέρνετε ένα ν/σ που έχει γίνει εκ του προχείρου. 280 ν/σ έχετε φέρει από το ‘΄74 και δεν έχουμε λύσει κανένα πρόβλημα. Και αυτό γίνεται γιατί νομοθετούμε σήμερα για αύριο το πρωί. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί, να κάνουμε ένα σχέδιο, να εκπονηθεί μια μελέτη. Αντί γι’ αυτό αποφασίσατε και πήγατε και στήσατε τα τσιμέντα στην Ακρόπολη! Μα είναι δυνατόν; Δεν χρειαζόταν μεγάλη φιλοσοφία. Μπορούσατε να πάτε στην Ρώμη και να δείτε τι έχουν κάνει εκεί για τους αρχαιολογικούς χώρους. Και θα βλέπατε ότι με 92.000 ευρώ θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει τη δουλειά μας. 

Κανονικά το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να είναι το νούμερο 4 υπουργείο της εκάστοτε διακυβέρνησης. Γιατί αυτό είναι το προϊόν μας που μπορούμε να το προτάξουμε και για να επικοινωνήσουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Όχι να είναι το υπουργείο πολιτισμού το τελευταίο στην ουρά. 

Έχω όμως εδώ έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο αποδεικνύει ότι είστε επικίνδυνοι για τη χώρα. Ορίστε, το καταθέτω στα πρακτικά. Αυτό το έγγραφο λέει ότι κατετέθη ερώτηση από τον ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ τον κ. Φραγκούλη σχετικά με την καταιγίδα Ιανό που είχε χτυπήσει τη χώρα μας, και η απάντηση που έλαβε λέει ότι η κυβέρνηση δεν υποβάλει κανένα αίτημα στην Ευρώπη για αρωγή και αποζημιώσεις. Δηλαδή εσείς έχετε τους υπουργούς να βγαίνουν στα κανάλια και να μιλούν μόνο για τον κορωναϊό. Αν δεν το καταλάβατε η Κομισιόν σας καρφώνει! Λέει ότι δεν έχετε κάνει τίποτα για το θέμα των αποζημιώσεων. Δηλαδή ενώ υπάρχουν λεφτά, δεν κάνετε τίποτα.  

Πάμε και στα υπόλοιπα. Και αναφέρομαι στο μεγάλο θέμα των ημερών, που το θεωρώ σημαντικό. Έχω βαρεθεί να ακούω στα κανάλια τους ειδικούς. Και το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά από την συμμετοχή τους σε προγράμματα, όπως φαίνεται και από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και αυτά είναι χρήματα του Ελληνικού λαού. 

Η κ. Λινού, λοιπόν, η οποία είναι στέλεχος αν όχι ιδρύτρια της “ΠΡΟΛΗΨΙΣ”, η οποία είναι μια ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες. Και αυτή η ΜΚΟ άμεσα ή έμμεσα ρουφά χρήματα από τον προϋπολογισμό για να τα δώσει στους λαθρομετανάστες. Πείτε μου τι δουλειά έχει η κ. Λινού με μία ΜΚΟ που αφορά λαθρομετανάστες, τι δουλειά έχει ο κ. Μαγιορκίνης που κάνει έρευνα για το AIDS να μιλά για τον κορωναϊό, τι δουλειά έχει ο Σύψας να αναπαράγει την τρομολαγνεία στα κανάλια που ελέγχετε. 

Δεν έχω καταλάβει γιατί απαγορεύεται να πάει ο Έλληνας από τη μία περιφέρεια στην άλλη, από τον ένα νομό στον άλλον, ενώ επιτρέπεται στους λαθρομετανάστες να κινούνται ελεύθερα στη χώρα. Απαγορεύετε στον Έλληνα να κάνει το αυτονόητο. Του απαγορεύετε να πάει στο χωριό του και να δει τη μάνα και τον πατέρα του. Αλλά ταυτόχρονα επιτρέπετε στους λαθρομετανάστες να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους κάτω από την Ομόνοια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο δρόμο χωρίς καμμία προφύλαξη. 

Κάποιοι είπαν ότι είμαι κατά του εμβολίου και μάλιστα μας χαρακτήρισαν ψακασμένους. Αν είναι έτσι, απαντήστε μου πώς γίνεται ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν να έχει την ίδια άποψη με εμάς. Γιατί το ποιος είναι ψεκασμένος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ίδιοι που ζητάτε βοήθεια από τον Μακρόν κατά της Τουρκίας βγαίνετε και λέτε ψεκασμένους όσους έχουν την ίδια άποψη με τον Μακρόν κατά του εμβολίου. 

Ζητώ λοιπόν από τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι απλό. Να μου απαντήσει αν υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες για τις εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια. Υπάρχουν ναι ή όχι; Η ΕΕ το έχει κάνει αυτό; Δηλαδή, θα κάνω εγώ το εμβόλιο και αύριο την αστική ή την ποινική ευθύνη αν προκύψει κάτι από το εμβόλιο ποιος θα την έχει; Κανείς δεν απαντά. Και περιμένει λέει ο πρωθυπουργός να πάω μαζί του για να εμβολιαστώ και να πείσω τον κόσμο! Ε, λοιπόν, εγώ δεν πρόκειται να δώσω το παράδειγμα για να γίνουν οι άλλοι πειραματόζωα. Το τι θα κάνω εγώ με το σώμα μου είναι δικό μου θέμα. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα επηρεάσω τους άλλους για να γίνουν πειραματόζωα.

Γιατί κανένας από τους ειδικούς δεν λέει ότι υπάρχει φάρμακο; Υπάρχει φάρμακο! Και επειδή πιστεύετε ότι όλα θα τα λύσει η Pfizer, η οποία έχει βγάλει πολλά φάρμακα, να σας πω λοιπόν τι συμβαίνει: Η Pfizer έχει βγάλει το φάρμακο feldin για την αρθρίτιδα το οποίο οδήγησε σε θανάτους ασθενών που του έλαβαν. Προσθετικές βαλβίδες για καρδιοπαθείς επίσης οδήγησαν σε θανάτους. Η ίδια εταιρεία είχε βγάλει στην αγορά το φάρμακο resulin για τον διαβήτη, το οποίο κρίθηκε επικίνδυνο. Και μιλάμε για την Pfizer. Την μεγάλη εταιρεία του κ. Μπουρλά, ο οποίος είναι κτηνίατρος! Η εταιρεία αυτή λοιπόν στην Αμερική πλήρωσε πρόστιμο 894 εκατ. δολλάρια! Γιατί δεν τα λέτε αυτά; Όλοι έχουμε κάνει εμβόλια. Αλλά ένα εμβόλιο προτού το κάνουμε έχει δοκιμαστεί, έχουν γίνει πειράματα. Τώρα μας ζητάτε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει δοκιμαστει; Πριν από κάποια χρόνια είχε κυκλοφορήσει το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που είχε αποτέλεσμα 4.000 άνθρωποι να πάθουν παράλυση! Έχω στα χέρια μου το φυλλάδιο από το εμβόλιο της Pfizer και στις αλληλεπιδράσεις λέει ότι δεν είναι γνωστές αλληλεπιδράσεις γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες! Για προβλήματα σε γονιμότητα, κύηση και γαλουχία λέει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα! Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες τοξικότητας. Συνιστάται να αποκλείεται ο εμβολιασμός σε εγκύους και σε γυναίκες που διανύουν περίοδο θηλασμού! Είναι άγνωστα τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν σε βρέφη. Επίσης είναι άγνωστο να προκαλούνται καρκινογενέσεις! Πείτε μου σας παρακαλώ ποιος υπουργός είναι τόσο σοβαρός ώστε να λέει ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές. 

Πείτε μου γιατί τα ΜΜΕ που ελέγχετε εσείς δεν έπαιξαν την δήλωση Μακρόν, ο οποίος είπε ξεκάθαρα: είμαι επιφυλακτικός, δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να το κάνω! Μα αυτό λέμε και εμείς εδώ και μήνες. Γιατί δεν παίζουν τα κανάλια την ανακοίνωση του ΠΟΥ που λέει ότι τα εμβόλια δεν σημαίνουν μηδενικό convid;

Καταθέτω στα πρακτικά τις μελέτες επιστημόνων διεθνούς εμβελείας που λένε ευθέως ότι το εμβόλιο ενέχει κινδύνους. Αυτούς γιατί δεν τους βγάζετε στα κανάλια, παρά βγάζετε μόνο τους τρομοκράτες του κορωναϊού;

Ο σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι τα πρώτα εμβόλια πιθανότατα δεν θα είναι αποτελεσματικά! Δηλαδή κάνετε πειραματόζωα τους ανθρώπους; Ο ίδιος ο κ. Μπουρλά είπε: «Δεν είμαι σίγουρος. Το βλέπουμε. Θα δούμε στην πορεία». Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας από το ΑΠΘ είπε ότι υπάρχει φάρμακο. Και είναι καθηγητής. Δεν το λέω εγώ! Και είναι το φάρμακο που πήρε ο Τραμπ, το οποίο κοστίζει 10.000 και μπορεί να γίνει σε 3.000 ασθενείς. Αν το είχαμε θα λύναμε το πρόβλημα. Ενώ το lockdown κοστίζει 5 δισ το μήνα. Μα δεν καταλαβαίνω, αν πρόκειται να δαπανήσουμε 5 εκατ. για να λύσουμε το πρόβλημα γιατί να μην το πάρουμε; Έχουμε συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Γιατί πρέπει να πάρουμε ένα εμβόλιο που δεν το ξέρει κανείς; 

Χθες το capital.gr, το δικό σας site δημοσίευσε ένα άρθρο, που αποτελεί δικαίωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και αναφέρεται στην αμφισβήτηση του εμβολίου ακόμα και στην Ασία. Οι ειδικοί αμφιβάλλουν παντού. Το δικό σας site το λέει. Ανοίγουν τα στόματα πια. Και θα έρθει η στιγμή που δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ζητάτε από υπαλλήλους νοσοκομείων, γιατρούς, νοσοκόμους κλπ να υπογράψουν δήλωση για αποδοχή ή άρνηση εμβολίου. Δηλαδή θα υπογράψω για να μου κάνετε φάκελο; Τι κάνετε; Τι γίνετε εδώ; 

Κλείσατε τις εκκλησίες όταν σε όλη την Ευρώπη είναι ανοικτές. Πείτε μου γιατί; Κάτω από την Ομόνοια κάθε μέρα γίνεται πάρτυ και εσείς τις χριστιανικές εκκλησίες τις έχετε κλείσει. Από το Πάσχα έχουμε να δούμε εκκλησία ανοικτή όταν σε όλη την Ευρώπη ΕΙΝΑΙ ανοικτές! 

Έχουμε γίνει οι πρώτοι σε καταγραφή θανάτων. Το Πανεπιστήμιο Τζο Χόπκινς το λέει. Αυτή είναι η επιτυχημένη κυβέρνηση της ΝΔ; Από εμάς θα έχετε ανοχή και υποστήριξη στα καλά, αλλά στα ψέμματα θα μας βρίσκετε απέναντί σας. Τον Μάρτιο κάνατε καλή δουλειά. Και όλοι σας βοηθήσαμε εδώ μέσα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που ερχόταν. Από τον Μάρτιο και μετά όμως κάνετε ό,τι θέλετε, γιατί νομίζετε ότι είστε ο Μωυσής, αλλά δεν είστε! Έχουμε 3.000 νεκρούς και πάμε για 6.000 τους επόμενους μήνες, όταν η Σουηδία έχει 7.000 χωρίς να έχει κλείσει την αγορά της. Δηλαδή οι μισοι Έλληνες θα σκοτωθούν από τον κορωναϊό από δική σας αμέλεια και οι άλλοι μισοί από πείνα μετά τον κορωναϊό, γιατί η φτώχεια που έρχεται δεν ξεπερνιέται. 

Και έχω εδώ και επίσης την καταθέτω στα πρακτικά, όλη την εισήγηση που έγινε στις 16 Μαρτίου, από τους καθηγητές Μαγιορκίνη, Δερμιτζάκη και Λάγιο, οι οποίοι σας έλεγαν ότι έπρεπε να γίνουν μαζικά τεστ όχι μόνο για την διάγνωση του ιού αλλά και για την ανάγνωση του πληθυσμού. Και εμείς από τον Μάρτιο το λέγαμε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να γίνουν τεστ. Τίποτα εσείς! Ορίστε! Εδώ τα έχω. ΟΙ δικοί σας άνθρωποι τα έλεγαν. 

Θέλω όμως να απευθύνω και μία έκκληση. Επειδή με το πρόβλημα του κορωναΊού παρατηρείται έλλειψη σε αίμα, παρακαλώ όσοι από εδώ μέσα είναι αιμοδότες να πάνε να δώσουν αίμα. 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι σκοτώνετε την οικονομία. Ανοίγετε τα εποχιακά καταστήματα και όχι το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα μπορώ να αγοράσω μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά δεν θα μπορώ να αγοράσω κάλτσες. Επίσης, υπάρχουν χωριά που ζουν από τον ορεινό τουρισμό. Πείτε μου πώς θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Μειώνετε το επίδομα ανεργίας. Μα δεν μπορεί να κυβερνάτε με αλχημείες. Δεν προχωρήσατε σε καμμία στήριξη στους ανθρωπους που εργάζονται στην εστίαση. Δεν στηρίξατε τους μικρομεσαίους. Δεν μειώσατε τα τέλη κυκλοφορίας. Αυξήσατε όμως τα πρόστιμα για τις μάσκες. Και προσέξτε κάτι που θα σας πω. Το πρόστιμο στην Ολλανδία για την μάσκα είναι 90 ευρώ, όταν ο βασικός μισθός είναι 1.700 ευρώ. Το πρόστιμο στην Γερμανία είναι 150 ευρώ, όταν ο βασικός μισθός είναι 1.500 ευρώ. Στην Ελλάδα το πρόστιμο είναι 300 ευρώ με βασικό μισθό στα 500 ευρώ! Αυτοί είστε!

Και βγαίνει ο κ. Λιανός, της επιτροπής ανταγωνισμού, και λέει ότι δεν  υπήρχαν υπερτιμολογήσεις στα τεστ κορωναϊού. Αλήθεια; Κάθε τεστ στοίχιζε 70, 80 και 120 ευρώ και τώρα στοιχίζουν 10 ευρώ. Πείτε μου ποιος ο λόγος να πληρώνεται ο κ. Λιανός, για ποιο λόγο πρέπει να δαπανώνται 400 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις Ανεξάρτητες Αρχές, όταν θα μπορούσαμε να τα δώσουμε αυτά για να κάνουμε ΜΕΘ; Θα μπορούσαμε να δώσουμε χρήματα σε ανέργους.

Όσο για τα rapid tests, να σας πω ότι το κινεζικό τεστ στοιχίζει 2,5 δολλάρια και εμείς το αγοράσαμε 15 ευρώ! Το αγόρασε εταιρεία του δημοσίου. Επίσης, ο ΕΦΕΤ αγόρασε γάντια μιας χρήσεως αντί 17 ευρώ, ενώ στο site της ίδιας εταιρείας πωλούνται αντί 10 ευρώ.

Κύριοι δυστυχώς έχουμε έναν κρατικοδίαιτο καπιταλισμό. Που ευνοεί τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς σε βάρος του κράτους. Τρώνε και πίνουν από το κράτος και το μισούν. Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι κατασκευαστικές. 13,6 δισ ευρώ θα δαπανηθούν για έργα τα επόμενα χρόνια, την ώρα που Ελληνικός λαός πεινάει και περιμένει ένα επίδομα, περιμένει το ταμείο ανεργίας, που το παίρνει κουτσουρεμένο, ενώ δίνετε 13,6 δισ για το νέο Μπόμπολα, τον Μυτιληναίο, ο οποίος έχει ανεμογεννήτριες, ενέργεια, λιγνίτες, δρόμους, λιμάνια και έχει εξαφανίσει όλους τους άλλους κατασκευαστές. 

Να σας υπογραμμίσω ότι καμμία σοβαρή κυβέρνηση δεν παίρνει δάνεια για να πληρώσει. Αν θέλει να είναι σοβαρή μια κυβέρνηση παράγει πλούτο και τα λεφτά που περισσεύουν τα δίνει στον λαό. Όταν παίρνεις δάνεια δισ και τα μοιράζεις σε ολιγάρχες αναγκάζεσαι μετά να πεις ψέμματα. Η σωστή κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται δάνεια αλλά επενδύσεις και έχει παραγωγή πλούτου. Αλλά δυστυχώς εσείς είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΌραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040
Επόμενο άρθροΗ πανήγυρις της Πλατυτέρας των Ουρανών στο Παρίσι