Αλεξάνδρεια: Τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης του Ιατρού Επόπτη ΚΟΜΥ Ημαθίας στα ΜΜΕ Αλεξάνδρειας

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο Γενικός Ιατρός Πρόδρομος Δημητριάδης -με την ιδιότητα του Επόπτη ΚΟΜΥ Ημαθίας- προς τα ΜΜΕ του Δήμου Αλεξάνδρειας

το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στη δράση και στον τρόπο λειτουργίας των ΚΟΜΥ στην Ημαθία. Όπως είναι γνωστό, αύριο Τρίτη από 10:30-14:00 στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιούνται μαζικές δειγματοληψίες rapid tests στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Drive Through του ΕΟΔΥ. Τρεις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) αποτελούμενες από τρεις νοσηλευτές και έναν οδηγό θα βρίσκεται στο χώρο, διενεργώντας επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων. Στο κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι δεν πρέπει να προσέρχονται για έλεγχο άτομα επιβεβαιωμένα νοσούντα, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω δράση στοχεύει στην πρόληψη, ανίχνευση, προστασία και την όσο δυνατό περεταίρω ιχνηλάτηση προς αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. Ο χρόνος ένδειξης αποτελέσματος είναι 15 λεπτά, ενώ τονίστηκε η υψηλή αξιοπιστία του rapid test. Διάγνωση γίνεται σε συμπτωματικούς αλλά πλέον και σε ασυμπτωματικούς νοσούντες. Στατιστικά ο ιατρός ανέφερε ότι το Νοέμβριο έγιναν 2.700 δειγματοληψίες σε περισσότερες των 20 δομών στο Νομό, όπου επιβεβαιώθηκαν 100 περίπου θετικά δείγματα. Όσο αφορά το άμεσο μέλλον ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του, παρέχοντας επιπλέον κάποιες πληροφορίες για τα προσδοκόμενα εμβόλια κατά του Covid-19. Η χρήση των εμβολίων θα ξεκινήσει σε γοργούς ρυθμούς με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών. Η χορήγηση θα γίνεται χωρίς συνταγογράφηση με ξεκλείδωμα του προσωπικού ΑΜΚΑ, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνεται σε αρμόδια κέντρα εμβολιασμού (όχι σε φαρμακεία).

Τέλος ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε, περνώντας ένα γενικότερο μήνυμα, ότι και ο ίδιος όταν φτάσει η στιγμή θα εμβολιαστεί όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Ιατρού Επόπτη ΚΟΜΥ Ημαθίας 1 Ιατρού Επόπτη ΚΟΜΥ Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΗ Eurobank συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
Επόμενο άρθροΕισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθ. Κυρ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου