Σημεία της ομιλίας του Κυρ. Βελόπουλου κατά την συζήτηση στην βουλή του σ/ν Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου κατά την συζήτηση στην βουλή του σ/ν Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Θα ξεκινήσω με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, γιατί πριν από λίγο εξήγγειλε νέα μέτρα. Ακούγοντάς τον κατάλαβα ότι αποδειχθήκατε ανεπαρκείς, ανοργάνωτοι, είστε πανικόβλητοι. Εγώ είδα έναν πανικόβλητο πρωθυπουργό. Και όλα αυτά σας κάνουν επικίνδυνους για τη χώρα. Γιατί σκοτώνετε την οικονομία. Ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται υπό καθεστώς οργανωτικού σχεδιασμού, για να μην πεθάνουν οι Έλληνες από τον κορωναϊό, αλλά εσείς θα τους πεθάνετε από την πείνα, μετά τον κορωναϊό. Μιλάμε για κλείσιμο της κανονικότητας της οικονομίας. Τελειώνετε 700.000 θέσεις εργασίας στην εστίαση. Γιατί η επιχείρηση δεν σημαίνει ότι δίνει η κυβέρνηση 500 ή 800 ευρώ στους εργαζομένους και λύνεται το πρόβλημα. Η επιχείρηση έχει να πληρώσει ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, εφορία, έχει να τζιράρει. Εσείς, μόλις η Μέρκελ είπε ότι πρέπει να γίνει lockdown κλείνετε την Ελλάδα. Και με την σημερινή απόφαση εκτελέσατε την οικονομία και θα αφήσετε τους Έλληνες πεινασμένους, άεργους και άνεργους.
Ο πρωθυπουργός σήμερα φάνηκε απολογητικός. Φάνηκε απογοητευμένος, φάνηκε κουρασμένος κυρίως από την αναποτελεσματικότητα των υπουργών του. Η αλήθεια είναι ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, κυρίως της Υγείας, τα έκαναν μαντάρα. Και επικαλείται τώρα ο πρωθυπουργός τον Τσιόδρα, με το μικρό του όνομα. Αλλά δυστυχώς ούτε με τον Σωτήρη θα έχετε σωτηρία.
Σοβαρά μέτρα έπρεπε να είχατε πάρει το καλοκαίρι. Τώρα αυτά τα μέτρα έρχονται και επικάθονται στην ανικανότητά σας. Θα έπρεπε, για παράδειγμα, έξω από το εφετείο να έχουν συλληφθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και ο διευθυντής του κόμματός σας, γιατί εκεί συνωστίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Και όχι τώρα να μιλάτε στους πολίτες για ατομική ευθύνη όταν δεν έχετε εσείς κυβερνητική ευθύνη.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για αύξηση των κρουσμάτων με πυραμοειδή μορφή. Έχει δίκιο. Και επειδή η Ευρώπη έχει αύξηση των κρουσμάτων θέλει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και να κλείσει τη χώρα για να σώσει ζωές. Και γιατί λοιπόν δεν κάνετε αυτό που κάνουν και άλλες χώρες; Για παράδειγμα έχουν ανασταλεί στις ευρωπαϊκές χώρες όλοι οι πλειστηριασμοί. Γιατί δεν το κάνετε και εσείς εδώ; Γιατί επικαλείται ο πρωθυπουργός την Ευρώπη και λέει ότι πήρε μέτρα ευρωπαΪκού χαρακτήρα αλλά δεν αναστέλλει τους πλειστηριασμούς; Στην Ισπανία οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί από τον Ιούνιο. Εγώ συνεργάζομαι με εταιρείες που ενοικιάζουν καταστήματα. Πώς θα πληρώσουν αυτοί οι επιχειρηματίες τα ενοίκια; Θα δώσετε λέτε ένα επίδομα, αλλά η επιχείρηση δεν σώζεται με το επίδομα. Ξέρετε ότι στην Πολωνία και την Ουγγαρία έχει αποφασιστεί αναβολή των εξώσεων και των δημεύσεων περιουσιών για ένα χρόνο; Ξέρετε ότι στην Ιταλία υπάρχει ταμείο αλληλεγγύης για όσους πλήττονται περισσότερο; Αυτό που κάνετε εσείς είναι ευθεία δολοφονία της οικονομίας. Όχι μόνο με το σημερινό lockdown αλλά με την ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης. Για να μην πω για τις ΜΕΘ, που κανείς δεν γνωρίζει πόσες έχουμε.
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το ν/σ που φέρατε στη βουλή, γιατί αυτή η χαρά που έχετε με τους λαθρέμπορους και τους ολιγάρχες δεν περιγράφεται. Έχει κάνει μια καταγγελία η Ένωση Εισαγγελέων, την οποία όποιος διαβάσει καταλαβαίνει ότι η βουλή είναι ένα τεράστιο πλυντήριο που ξεπλένει κόσμο. Και δεν ξεπλένει τους μεροκαματιάρηδες και τους απλούς πολίτες ή τους άνεργους, αλλά τους κολλητούς σας. Δωρίζετε εκατομμύρια στους κολλητούς σας. Μιλάμε για υποθέσεις οι οποίες θα παραγραφούν. Μα αυτό δεν είναι διακυβέρνηση αλλά πλυντήριο. Φυγαδεύετε επιχειρηματίες που ζημίωσαν το δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πριν από λίγο καιρό με μία τροπολογία που φέρατε στην βουλή ξεπλύνατε δημάρχους, που έκλεψαν και ρήμαξαν τον τόπο. Πάει. Διαγράφηκαν όλα. Αυτά που όμως είναι απωθητικά για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει τι γίνεται. Κάποιοι εδώ μέσα εξυπηρετούν τους κολλητούς τους και εκθέτουν όλους όσοι βρισκόμαστε εδώ.
Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι από την εποχή του Όθωνα, είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση φέρνει ένα ν/σ, το οποίο επιταχύνει το επιτελικό κράτος. Η διαφορά είναι ότι το φέρατε το ν/σ για να πάρετε το σπίτι του Έλληνα. Βιάζεστε μόνον όταν πρόκειται να δημεύσετε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Εδώ και χρόνια πίνετε το αίμα των Ελλήνων για να στηρίξετε τις τράπεζες και τώρα με αυτό το ν/σ ακούτε τις τράπεζες να πανηγυρίζουν. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Σημαίνει ότι χαίρεται ο τοκογλύφος γιατί τον εξυπηρετείτε!
Τα μισά δισ. ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ θα πάνε σε επενδύσεις τύπου VW. Το έλεγε τις προάλλες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και οι πολίτες νομίζουν ότι θα βρουν δουλειά τα παιδιά τους, γιατί θα ανοίξει εργοστάσιο της VW στη χώρα. Εκείνο που δεν ξέρουν είναι ότι η VW έχει θυγατρικές εταιρείες που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες και θα τις στήσουν στη χώρα. Θα κάνετε την Αστυπάλαια κέντρο ανεμογεννητριών και θα εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος στην φύλαξή τους.
Με αυτά που κάνετε ισοπεδώνετε την Ελληνική Εστία, που είναι ιερή για τους Έλληνες.
Γνωρίζετε τον Στηβ Μακ Κάρι; Είναι φωτογράφος πορτραίτων. Σήμερα λοιπόν εσείς, το ν/σ που φέρατε τον ξεπεράσατε. Γίνατε καλύτεροι φωτογράφοι από αυτόν. Όποιος διαβάσει το ν/σ καταλαβαίνει ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.
Και πάμε και στα λάθη και τις αβλεψίες σας σχετικά με τον κορωναϊό. Δεν γίνεται να θέλω να ακούσω τον πρωθυπουργό, που θα κάνει ανακοινώσεις και να βγαίνει την προηγούμενη μέρα ο Υπουργός Υγείας και να αδειάζει τον πρωθυπουργό, προαναγγέλλοντας αυτά που θα πει. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, αλλά αυτό δείχνει μια ερασιτεχνική διάθεση αντιμετώπισης των ζητημάτων, όπως αυτό του κορωναϊού.
Όταν ο κ. Τσίπρας άρχισε να βρίζει τον λαό για το ζήτημα των Πρεσπών και τα συλλαλητήρια, είχε αρχίσει η αρχή του τέλους του. Τώρα ο πρωθυπουργός βρίζει τους πολίτες ως ψεκασμένους, επειδή αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωναϊό. Όταν όμως ένας πρωθυπουργός βρίζει τον λαό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία της εξουσίας με τους πολίτες. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει γίνει πειστική και ο Έλληνες πλέον δεν την πιστεύει.
Στείλατε την αστυνομία στον Λευκό Πύργο, γιατί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα που λαμβάνετε για τον κορωναϊό. Η αστυνομία συνέλαβε, μοίρασε πρόστιμα, καλά έκανε, αφού υπάρχει νόμος, αλλά γιατί δεν κάνατε το ίδιο και στο εφετείο και σε άλλες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιήσει διάφοροι αριστεροί, λαθρομετανάστες κ.ά. Δεν μπορεί να τιμωρείς μόνον τον Έλληνα και να αφήνεις του άλλους ελεύθερους επειδή πρόκειται για ομοϊδεάτες σου, ή για φράξιες ή για ο,τιδήποτε άλλο. Δεν σε πιστεύει ο κόσμος έτσι.
Έβλεπα ΣΚΑΪ, και η κ. Κοσιώνη ήταν στην Αμερική και μετέδιδε, υπήρχαν 3 παριστάμενοι που έδιναν συνέντευξη, όλοι ήταν χωρίς μάσκα, και όταν έρθει στην Ελλάδα η κ. Κοσιώνη θα την δούμε με την μάσκα. Αναρωτιέμαι πώς θα γίνει πειστικός ο συνεργάτης σας σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας; Τι περιμένετε να κάνει ο λαός, που του ζητάτε να φορέσει το φίμωτρο για να προστατευτεί από τον ιό, όταν στα ΜΜΜ στριμώχνονται σαν σαρδέλες; Από τον Μάρτιο που ξέρατε για τον κορωναϊό γιατί δεν φέρατε καινούργια λεωφορεία; Γιατί απλά εκείνο που σας ενδιέφερε ήταν να μπουκώσετε με 42 εκατ. ευρώ τα κανάλια, την ίδια ώρα που για να στηθεί μια ΜΕΘ χρειάζονται 50.000 ευρώ. Δηλαδή σήμερα, αν δεν είχατε κατασπαταλήσει τα χρήματα στα κανάλια για να σας λιβανίζουν, θα είχαμε 800 ΜΕΘ!
Και βέβαια έχουμε την πρεμούρα σας να κλείσετε τις εκκλησίες. Αλλά τα τζαμιά τα ανοίξατε. Ωραίο το τζαμί στο Βατανικό κ. Πλεύρη! Μέχρι πριν ένα χρόνο φωνάζατε να μην γίνουν τζαμιά, λέγατε ότι εσείς ποτέ δεν θα δώσετε την άδεια να ανεγερθεί τζαμί στην Αθήνα ούτε στην υπόλοιπη χώρα, και σήμερα βλέπουμε τους Γάλλους να κλείνουν τα τζαμιά και εσείς πάτε και ανοίγετε τζαμιά! Εκείνο που δεν γνωρίζετε είναι ότι ένας Αφγανός και ένας Πακιστανός δεν πάνε να προσευχηθούν στο ίδιο τζαμί. Άρα θα χρειαστεί να φτιάξετε και άλλο τζαμί. Οι σέχτες θέλουν άλλα τζαμιά. Και σε λίγο καιρό δεν θα λεγόμαστε Ελλάδα αλλά Ελλαδιστάν.
Ξέρετε ποιος βολεύεται από τα μέτρα του κλεισίματος των οικονομιών; Ποια χώρα κερδίζει; Ξέρετε ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα κατά 8,2% και οι Γερμανοί οικονομολόγοι λένε ότι όσο κλείνει η Ευρώπη, τόσο κερδίζει η Γερμανία; Γιατί νομίζετε ότι η Μέρκελ φωνάζει να κλείσετε την Ευρώπη; Θα πεθάνετε τους ΄Ελληνες στην πείνα και δεν σας το λέω σαν βουλευτής αλλά σαν επιχειρηματίας.
Έρχεται πλάνο μνημονίων των υπερ-χρεωμένων χωρών, λένε οι Βρυξέλλες. Δηλαδή 5ο μνημόνιο! Ξέρετε πόσα χάνονται κάθε μήνα από το κλείσιμο; 5 δισ. ευρώ. Πού θα βρει η Ελλάδα 4 δισ.; Το ΑΕΠ θα καταρρεύσει. Μόνο στην Θεσ/νίκη από το Lockdown το τοπικό λιανεμπόριο θα χάσει 120 εκατ. ευρώ.
Ο κορωναϊός κάποια στιγμή θα φύγει, αλλά δυστυχώς θα έρθει η πανδημία της κρίσης, με δραματικές επιπτώσεις. Και εσείς δεν θα μπορείτε να την αντιμετωπίσετε γιατί εσείς την έχετε πυροδοτήσει με τα λάθη που κάνετε. Γιατί δεν κάνετε ό,τι κάνουν στην Ταϊβάν ή στην Σλοβακία; Κάντε τεστ παντού! Ακολουθήστε το μοντέλο της ΤαΪβάν, που κινήθηκε σε 3 άξονες. Ορίστε εδώ είναι. Το καταθέτω στα πρακτικά.
Πείτε μου ποια επιστημονική μελέτη τεκμηριώνει ότι ο ιός μεταδίδεται στα εστιατόρια όπου τηρούνται οι αποστάσεις, και όχι στα ΜΜΜ, που είναι ό ένας πάνω στον άλλον; Πείτε μου σοβαρά. Να κάνουμε διάλογο επ’ αυτού. Με πυροτεχνήματα ανικανότητας δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διάλογο.
Πάμε και στις αμερικανικές εκλογές. Η ιστορία αυτή θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, για την αλητεία των δημοσκοπήσεων. Γιατί είναι αλητεία που διαιωνίζεται εδώ και 10 χρόνια. Γιατί επηρεάζουν το εκλογικό σώμα, χωρίς να το επηρεάζουν. Έλεγαν ότι ο Μπάϊτεν βρισκόταν 14% μπροστά από τον Τραμπ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και τώρα χαροπαλεύει ο Μπάϊντεν για να βγει τελικά με ψηφοθηρία. Και το λέω αυτό γιατί στο νέο νόμο υπάρχει το θέμα της επιστολικής ψήφου. Και είναι πολύ σοβαρό θέμα. Ακούστε τι έγινε στις ΗΠΑ: 4.788 διπλές ψήφοι βρέθηκαν σε μια περιοχή. Ψήφισαν νεκροί. Ψήφισε ακόμα και ένας γεννημένος το 1823! Θέλει προσοχή η εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου, για να μην έχουμε αυτό που έχει γίνει στις ΗΠΑ.
Και πείτε μου γιατί βρίζετε τον Τραμπ; Όλοι τα έχετε με αυτόν. Και αν εκλεγεί; Και αν ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ; Και εγώ διαφωνώ μαζί του, γιατί είναι Τουρκόφιλος, αλλά δεν μπορεί να βγαίνει η κ. Μπακογιάννη στα κανάλια και να λέει «εγώ θέλω να βγει ο Μπάϊντεν». Αφού έχουμε ανάγκη την Αμερική! Αυτά είναι απλά πράγματα σοβαρής πολιτικής.
Επίσης, να πάμε στην κατάντια του τσιμέντου στην Ακρόπολη! Πείτε μου μία χώρα, που η αναστήλωση της Ακρόπολης διαρκεί 60 χρόνια! Αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσουμε το ΚΑΣ, που βεβηλώνει την αρχαία κληρονομιά μας. Είναι δυνατόν; Τσιμέντο στην Ακρόπολη;! Βεβηλώσατε την Ακρόπολη με την δικαιολογία της πρόσβασης των ΑμΕΑ. Υπάρχει όμως άλλος τρόπος πρόσβασης γι’ αυτά τα άτομα, με ειδικές κατασκευές. Δεν γίνεται να ξεχνάτε τα αυτονόητα. Είστε αυτοί που πρέπει να διαφυλάττετε την Ακρόπολη ως κόρην οφθαλμού.
Αλλά τι να περιμένεις από μια ΝΔ που βολεύει την Διαμαντοπούλου και την κόρη της Παναγιωταρέα με 35.000 ευρώ το μήνα. Ποια είναι η κόρη της Παναγιωταρέα; Θα τη στείλετε στη θέση του Παπουτσή. Μπορεί να είναι η καλύτερη όλων, αλλά έγινε διαγωνισμός; Πού είναι οι διαγωνισμοί σας; Πού είναι το ΑΣΕΠ σας; Πού είναι οι άριστοί σας; Εκτός αν νομίζετε ότι είναι άριστη η Διαμαντοπούλου που μοίραζε φωτοτυπίες στα σχολεία αντί για βιβλία.
Μεταλλαχθήκατε και γίνατε λαγνο-αριστεροί και οδηγείτε τον εαυτό σας και τον λαό στα βράχια.

Προηγούμενο άρθροΠ.Κ.Μ: Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΛ. Τσαβδαρίδης: «Την αναποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2018»