Η υστερική αντιπολίτευση & ο γραμματέας Τζανακόπουλος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από τη φωτιά στις Μυκήνες, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δημοφιλής ήταν η αρχαιοφιλία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ψεκασμένης Δεξιάς.  Αμέσως μετά τη φωτιά, τους είδαμε να ολοφύρωνται και να κραυγάζουν με οργή για το κακό που μας βρήκε…  Είδαμε οργισμένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» («Αιδώς Αργείοι»), ακούσαμε και δηλώσεις του Τσίπρα, μα και κυκλοφορία ψεύτικων φωτογραφιών (fake foto) της Πύλης των Λεόντων, όπου η πολυκαιρία κι η έλλειψη συντήρησης χρόνων είναι εμφανής επάνω της (μαυρίλες), αλλά …την παρουσίασαν ότι είναι έτσι από τν καπνό της φωτιάς!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δώστου λοιπόν κατάρες  από τους αγανακτισμένους της Αριστεράς (που δεν είχαν αγανακτήσει όταν κάηκαν τόσοι άνθρωποι στο Μάτι) μα και τους αφελείς των social media, επειδή τάχα μου η κυβέρνηση άφησε να γίνει στάχτη η πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το γνωστό ύφος του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» έκανε σχόλιο για…  «πρωτοφανή  καταστροφή» !!! Η Όλγα Γεροβασίλη με τα γνωστά ελληνικά της «είδε» στην όλη υπόθεση   «κυβερνητικήν ύβριν απέναντι στην ιστορία, στη νοημοσύνη των πολιτών, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ». Ο δε Πολάκης κατηγορούσε την Μενδώνη ότι … δεν ντρέπεται που… «έγινε κάρβουνο ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και η παγκοσμίως γνωστή Πύλη των Λεόντων»! Κάποιοι άλλοι στο μεγάλο καφενείο του face book, έγραφαν ότι …  τρίζουν τα κόκκαλα του Αγαμέμνονα! Όταν το διάβασα αναρωτήθηκα αν έχουν κόκκαλα τα πρόσωπα της Μυθολογίας…

Η αλήθεια λοιπόν ήταν κι είναι, όπως αποκάλυψε κι η τηλεοπτική εικόνα, ότι  αυτή η κατά Τσίπρα … πρωτοφανής καταστροφή ήταν να βλέπουν οι επισκέπτες λίγο μαύρο στο χώμα πέριξ του μνημείου.

Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Δεξιών ψεκασμένων συνοδοιπόρων του να ελέγχουν κατά το δοκούν την κυβέρνηση. Μα δεν είναι δικαίωμά τους να το κάνουν με ψέματα και μ’ έναν τρόπο που τροφοδοτεί οργή τους αφελείς ή τους αδαείς. Ούτε μέσα από έναν θλιβερό κι ανεξέλεγκτο λαϊκισμό που «ωθεί» θυμωμένους για να κραυγάζουν! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν μπορεί μέσω τέτοιων λογικών και πρακτικών να φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην εξουσία…

Μαζί μ’ αυτά είναι και η αλλαγή φρουράς. Το «φύγε εσύ» (Σκουρλέτη), «έλα εσύ» (Τζανακόπουλε), στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι σηματοδοτεί την πλήρη περιχαράκωση του ΣΥΡΙΖΑ πέριξ του Τσίπρα και την αρχή του τελευταίου χορού του.

Τι εννοούμε; Ότι ο Τσίπρας ηττημένος επανειλημμένως από τον Μητσοτάκη, παίζει το τελευταίο του χαρτί μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα με όργανα πιστά στον ίδιο, σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των «53», του Τσακαλώτου, του Φίλη, του Σκουρλέτη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η επιλογή Τζανακόπουλου, δείχνει κι αποστασιοποίηση από την ομάδα Παππά – Πολάκη στους προεδρικούς αλλά ταυτοχρόνως κόβει τις όποιες γέφυρες υπήρχαν με το ΚΙΝΑΛ, αφού ο νέος γραμματέας είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Χαριλάου Τρικούπη, ως χυδαίος υβριστής της.

Να το πούμε ευθέως: Τσίπρας και Τζανακόπουλος επιλέγουν το σκληρό ροκ στην πολιτική αντιπαράθεση. Το «όχι σε όλα» ακόμη και στα εθνικά ζητήματα. Τον υπερλαϊκίστικο δρόμο.

Αυτό προκαλεί «μούδιασμα» και μουρμούρα και στους πασοκογενείς, που δεν έβλεπαν με ιδιαίτερη ζέση την υπερδραστηριότητα Τζανακόπουλου όσο ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος κι επιθυμούσαν ως γραμματέα την Ξενογιαννακοπούλου ή κάποιο πρόσωπο με ενωτικά – κομματικά χαρακτηριστικά.

Οι «53» από την πλευρά τους βλέπουν ότι με τον Τζανακόπουλο υποβαθμίζεται ο πολιτικός τους ρόλος αφού θα αποτελεί το alter ego του … αρχηγού. σ’ ένα αρχηγικό κόμμα που αποφασίζει για όλα ο ηγέτης.  Πιθανότατα δε, μετά την πρόσφατη «παράδοσή» τους στη Βουλή, όπου παρά τις αντιρρήσεις τους  σύρθηκαν και ψήφισαν «παρών» στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, χάνουν πια και τον ρόλο του Αριστερού άλλοθι του Τσίπρα.

Είναι κι ο Τσακαλώτος. Πολλές υποσχέσεις, συνεντεύξεις και θέση ότι η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Kεντροαριστερά αποτελεί επιλογή «αδιάβαστη, εμμονική και αυτοκαταστροφική», αλλά ως μολυβένιο στρατιωτάκι πήγε και ψήφισε «παρών» παρά το ότι πίστευε πως η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι χρήσιμη.

Είναι και η δυστοκία αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου μετά την δια αναβάθμισης φυγή του Χαρίτση. Προτάθηκε στον … άχαστο Νάσο Ηλιόπουλο μα δεν εμφανίζεται ιδιαιτέρως ζεστός… Κι αν στην Κουμουνδούρου έφτασαν στο σημείο να αρνείται καρέκλες ακόμη κι ο Ηλιόπουλος, τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός…

Κάτι τελευταίο: Με την αλλαγή γραμματέα βρέθηκε ο υπαίτιος για την ήττα στις περυσινές εκλογές. Σκουρλέτης! Κι ο νέος θα το μετατρέψει, λέει, σε γη της επαγγελίας, ως το μακρύ χέρι του Τσίπρα και των χειροκροτητών του! Μόνο που ούτε ο Τζανακόπουλος ούτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτά που κάποτε είχε η Μελίνα, λέγοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου… «δεν αρέσουμε πια»…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 04 Σεπτεμβρίου 2020
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν αναμένει shutdown του ομοσπονδιακού κράτους στα τέλη του μήνα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.