Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Παντός καιρού, ακόμη και του «μη επιτρέποντος»

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Παντός καιρού, ακόμη και του «μη επιτρέποντος»

Ξέρεις, ο καιρός είναι η μεγαλύτερη αφορμή στον πλανήτη για να πιάσουν κουβέντα δύο άνθρωποι. Αυτό μου το είχε πει κάποτε ένας μετεωρολόγος, ο Θοδωρής Κολυδάς που δουλεύαμε μαζί στο Mega.

Φυσικά και έχει απολύτο δίκιο. Και προσθέτω εγώ : πότε δεν ξέρεις μια κουβέντα για τον καιρό που μπορεί να φτάσει και τι επακόλουθα μπορεί να έχει.

Έτσι λοιπόν με ένα «χάλια ο καιρός σήμερα», τόσο βαρύγδουπο, σοβαρό, καίριο και αποφασιστικό περιεχόμενο υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που κάνουν καριέρα.

Και το πρόβλημα δεν είναι η καριέρα ενός εκάστου. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε επαγγελματικό χώρο ένας τουλάχιστον «χάλια ο καιρός σήμερα» καταφέρνει να παιρνιέται, να συμπεριφέρεται και κυρίως να χρυσοπληρώνεται ως ειδικός!

Παντός καιρού λοιπόν οι καιροσκόποι που παραμυθιάζουν. Και η παραμύθα μπορεί να αφορά στις σχέσεις τους  και φυσικά στα αφεντικά τους.

Είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι κι ας μην λένε τίποτα. Σημασία έχουν να λένε αυτό που πρέπει να ακούσουν τα κατάλληλα αυτιά. Άπαξ αυτοί που πρέπει ακούσουν την κοινοτυπία που έχει διατυπωθεί με το κατάλληλο ύφος, τη σωστή στιγμή , με το σωστό βλέμμα και εκείνον τον τόνο στη φωνή που κάνει τον από πάνω να νιώθει ακόμη «μεγαλύτερος» όλα έχουν τελειώσει ! Υπέρ του «παντός καιρού» τύπου.

Θέλει μεγάλη εξυπνάδα και σπιρτάδα και να είσαι πάντα σε εγρηγόρση για να είσαι τέτοιος τύπος.

Σκέψου το λίγο και φέρε στο νου σου τους «παντός καιρού» του δικού σου μικρόκοσμου. Και φυσικά σκέψου τις μούρες που ξέρουμε όλοι και τους ταιριάζει μια τέτοια ετικέτα.

Μιλάμε για τον απόλυτο επαγγελματικό προσανατολισμό που κανένα σχολείο, κανένα ειδικό ινστιτούτο που ασχολείται με αυτό το θέμα δε θα σου πει ποτέ!

Αυτές τις «δουλειές» τις μαθαίνεις μετά, αφού-συνήθως- έχεις πάθει. Τις μαθαίνεις όταν πια δεν μπορείς να τις κάνεις!

 

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΒουλγαρία: Βίαιη τροπή πήραν οι διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού Μπορίσοφ
Επόμενο άρθροΥγεία: Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφιση για το αντιγριπικό εμβόλιο