Ώρα Τρεις πριν το ξημέρωμα και είμαστε προσκεκλημένοι από τα αδέλφια Σάκη και ο Βασίλη Γκαβαρδίνα, στο εργαστήριό τους στο Νησέλι, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την διαδικασία παραγωγής του δικού τους ψωμιού. Τα δύο αδέλφια δημιούργησαν πριν από 25 χρόνια το φούρνο, με γεύσεις που σέβονται την παράδοση και πρώτες ύλες τοπικές κυρίως. Έτσι ονόμασαν το φούρνο τους « Παράδοση».
Δείτε το βίντεο:
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα
Από τις 2.00 το πρωί κάθε μέρα βρίσκονται στο εργαστήριό τους και ξεκινούν την παραγωγή του ψωμιού. Εμείς με την κάμερα του emvolos.gr , καλύψαμε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής από το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη μαγιά … στο ζυμωτήριο, στο ζύγισμα, στο πλάσιμο του ψωμιού. Αμέσως μετά τα καρβέλια και οι φραντζόλες μπαίνουν στη στόφα για να «ξεκουραστούν» και μετά φουρνίζονται σε φούρνο υπερσύγχρονο.
Τα φρεσκοψημένα ψωμιά, τα πρόσφορα, τα τυρόψωμα, τα σταφιδόψωμα, οι χειροποίητες πίτες και τα κρουασάν γεμισμένα και μη «στήνονται» στο ράφια του φούρνου στο Νησέλι. Αργότερα αρχίζει η διανομή σε πρατήρια άρτου και στον νέο φούρνο «Παράδοση» που άνοιξε πριν λίγο καιρό, στην Αλεξάνδρεια.
Εκεί συναντήσαμε την Όλγα Γκαβαρδίνα, νεότερο μέλος της οικογενείας, που με χαμόγελο εξυπηρετεί τους πελάτες που έρχονται για να προμηθευτούν ψωμί, σάντουιτς, πίτες, φύλλο για πίτες χειροποίητα, βουτήματα, γλυκά, τούρτες, παγωτά. Στον άνετο φούρνο της Αλεξάνδρειας, μπορείτε να απολαύσετε καφέδες La Meloise, χυμούς, σοκολάτες ξεχωριστές με σάντουιτς, πίτες και γλυκάκια. Επίσης ο Φούρνος Παράδοση, παρέχει υπηρεσίες catering για γάμους, βαπτίσεις και εορτές.