Η αλήθεια είναι ότι πριν το 1920 Έλληνες και Τούρκοι γενικότερα -μιλάμε για τον απλό λαό- πάντα είχαν ιδιαίτερα καλές σχέσεις. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές μαρτυρίες ότι αυτοί οι δύο λαοί πάντα, μα πάντα, είχαν καλές σχέσεις και το ξαναλέω, μιλάμε για τον απλό λαό. Στο τί έγινε πριν το 1900 θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο.
Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία πριν την εμφάνιση του Κεμάλ Ατατούρκ επικρατούσε ένα φεουδαρχικό καθεστώς, μέσα στον σκοταδισμό και στην ανυπαρξία πολιτικού συστήματος. Πριν την εμφάνιση του Κεμάλ Ατατούρκ και με αυτό το πολιτικό καθεστώς στη Μικρά Ασία, οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας ζούσαν μια χαρά μαζί με τους Τούρκους.
Μετά από όλα αυτά στην Τουρκία εμφανίζεταεμφανίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, ένας γνήσιος εκφραστής του φιλελεύθερου συστήματος. Άθεος ο ίδιος, επηρεασμένος από γερμανικές φασιστικές τακτικές, καταφέρνει να συνεργαστεί και με γερμανούς φασίστες και με ρώσους κομουνιστές. Αργότερα θα δούμε στην Ελλάδα να έχει καλές σχέσεις και με Δεξιούς και με Κομουνιστές.
Μερικά χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή θα δούμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο να προτείνει για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, τον Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι θα δούμε στις 29 Οκτώβριου 1930 τον Βενιζέλο σε συνεργασία με τον Ισμέτ Ινονού να υπογράφουν σύμφωνο φιλίας στην Άγκυρα, παρουσία του Κεμάλ Ατατούρκ. Επειδή λοιπόν η συμφωνία αυτή κατά τον Βενιζέλο ήταν καλή, πρότεινε ανοικτά για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Αργότερα θα δούμε και τούρκικο άγημα να παρελαύνει στον μνημείο του Έλληνα άγνωστου στρατιώτη.
Αργότερα θα δούμε τον Μεταξά να παραβρίσκεται στην κηδεία του Κεμάλ Ατατούρκ με χαρακτηριστικό θρήνο και ως ένδειξη τιμής προς τον φίλο του, να του δίνει όνομα οδού. Πολύ αργότερα, έκανε το ίδιο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στα 1937, ο Μεταξάς δίνει εντολή στην δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αγοράσει το σπίτι πετώντας έξω τους ιδιοκτήτες, χαρίζοντάς το στον Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτά για τους φίλους μας τους δεξιούς, που προέρχονται από την ιδεολογία του Μεταξά και λένε για ότι το σπίτι του Κεμάλ πρέπει να γίνει μουσείο και, και, και, αν και ξεχνάν τι έκανε η λαϊκή δεξιά στους πρόσφυγες. Γιατί η λαϊκή δεξιά του τότε ήταν φιλοκεμαλική, μιας και ξέρουμε ότι ποια ήταν η στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, τους οποίους δεν άφησε να φύγουν και τους παρέδωσε στους δολοφόνους του Κεμάλ. Όσο για τη μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, δεν υπήρξε καμία αντίδραση!
Τα ακούτε κύριε Βορίδη;
Η στάση του ΚΚΕ για τον Κεμάλ Ατατούρκ: Ουδέτερη, αν και πολλές φορές υποστήριζε τον Κεμάλ, μιας και ο Λένιν συνεργάστηκε άψογα μαζί του λέγοντας ότι ο Κεμαλ ήταν μέγας μεταρρυθμιστής.
Θα επακολουθήσουν μια σειρά από γεγονότα όπου περίτρανα αποδεικνύεται η τουρκολογνεία στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την ελληνοτουρκική ομοσπονδία που ονειρευόταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Γνωστές οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-Αμερικής (ΝΑΤΟ), βλέπε Κύπρο..
Στη σύγχρονη Ελλάδα θα δούμε να υπάρχουν αρνητές της γενοκτονίας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει γενοκτονία, είναι εθνοκάθαρση και ότι δεν έχουν σημασία οι λέξεις. Αφού δεν έχουν σημασία οι λέξεις, τότε γιατί δεν το λέτε και εσείς γενοκτονία και το λέτε εθνοκάθαρση. Τα ακούτε κύριε Φίλη;
Όλοι, μα όλοι οι πρωθυπουργοί της χώρας, κατέθεσαν στεφάνι (πλην Τσίπρα). Κατέθεσαν στεφάνι στο τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ! Αναρωτιέμαι αν υπάρξει -που εύχομαι πραγματικά να μην υπάρξει- θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ρωσία και Αμερική ποιανού μέρος θα πάρουν. Δυστυχώς η Αμερική της Τουρκίας και η Ρωσία θα παραμείνουν ουδέτεροι, άλλωστε το δήλωσαν δημόσια. Δυστυχώς ο Ερντογάν αποσκοπεί σε μια νέα εθνική οικονομία με όπλο την εθνική αναγέννηση.