Αλεξάνδρεια: Ο Σάκης Κούγκας μιλάει για την καθαριότητα, τους ορυζώνες και την αντιπολίτευση – Βίντεο

Συνέντευξη παραχώρησε στο emvolos.gr ο  αντιδήμαρχος καθαριότητας Σάκης Κούγκας  μιλώντας για θέματα της αρμοδιότητας του, αλλά και για το θέμα των ορυζώνων,  με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

 Για το θέμα της καθαριότητας ο Σάκης Κούγκας τόνισε ότι η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα, αλλά ακόμα δεν έχει φθάσει  στο επιθυμητό γι αυτόν επίπεδο, καθώς υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Με την παραλαβή των  δύο νέων απορριματοφόρων,  ενός κανονικού και ενός πλαγίας φόρτωσης και των 800 καινούργιων κάδων το θέμα αποκομιδή ως προς το μηχανικό κομμάτι θα έχει λυθεί. Το προσωπικό το οποίο απασχολείται στην καθαριότητα είναι μόνο 27 άτομα και κινείται σε οριακά επίπεδα, ενώ το οργανόγραμμα του δήμου αναφέρει 48 άτομα εκ των οποίων τα 21 έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας τόσο στο κομμάτι της αποκομιδής όσο και στις εποχικές προσλήψεις διμήνων  και τετραμήνων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει υπεραριθμία προσωπικού και δεν δικαιολογούνται περαιτέρω προσλήψεις.

 Για τις παράνομες χωματερές που υπάρχουν σε πολλά χωριά του δήμου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην τις τροφοδοτούν με απορρίμματα και να ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία του δήμου η οποία θα φροντίσει για την αποκομιδή. Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα αποκομιδή  απορριμμάτων για το δήμο Αλεξάνδρειας θα λυθεί όταν παραληφθεί ο καινούργιος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(Σ.Μ.Α), ο οποίος κατασκευάζεται στη θέση του παλιού υπό την εποπτεία του ΦΟΔΣΑ.  Προς το παρόν εκτιμάται ότι ο καινούργιος σταθμός μεταφόρτωσης θα είναι έτοιμος το 2021 χωρίς αυτό βέβαια να είναι δεσμευτικό για το φορέα διαχείρισης που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Για το θέμα των ορυζώνων ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η καλλιέργεια ρυζιού και  τα 2500 στρέμματα που είχαν αναπτυχθεί παλαιότερα έχουν περιοριστεί σήμερα στα 1500. Από την καινούργια καλλιεργητική περίοδο η ανάπτυξη των ορυζώνων θα περιοριστεί σημαντικά και σίγουρα σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές της Αλεξάνδρειας. Όσον αφορά το θέμα με τον ορυζώνα που έχει αναπτυχθεί στο Πλατύ, ο Σάκης Κούγκας δήλωσε ότι απέχει 500 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή και 300 μέτρα από τις πρώτες αγροικίες, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσει σε αεροψεκασμούς για να εξαλείψει τον κίνδυνο μολυσματικών νόσων από τα κουνούπια.

Κλείνοντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας τόνισε ότι ανέμενε την παραίτηση Ναλμπάντη, ενώ σε ερώτηση μας για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιάννη Κιρκιλιανίδη παραδέχθηκε ότι δουλεύει πολύ και ο χρόνος θα δείξει την εξέλιξη που θα έχει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα ενδιαφέροντα μας ανέφερε ο Σάκης Κούγκας:   

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Πάνω από 445.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο