Αλεξάνδρεια: Επιστροφή στα θρανία για την Γ τάξη του 2ου ΓΕΛ. – βίντεο – φωτο

Ποδαρικό στο άνοιγμα των σχολείων έκαναν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Γ Λυκείου, που επέστρεψαν στα θρανία έπειτα από δύο ολόκληρους μήνες, λόγω της εξάπλωσης του κορωνιού. 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το σημερινό όμως “restart” των μαθητών ήταν εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλη φορά, αφού χαρακτηρίστηκε από την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι βασικότερες διαφοροποιήσεις που παρατηρήσαμε: 

Αρχικά οι μαθητές, για να περιοριστεί ο συνωστισμός, προσήλθαν το πρωί χωρίς να γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο και μπήκαν κατευθείαν στις τάξεις τους. Να σημειωθεί ότι στο 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, λόγω του ότι τα τμήματα των αποφοίτων ξεπερνούν τα 15 άτομα το καθένα, οι τάξεις έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ των 10 περίπου ατόμων. Το πρώτο θα προσέρχεται στο σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ενώ το δεύτερο Τρίτη – Πέμπτη. Οι δύο πρώτες ώρες του πρώτου διημέρου λειτουργίας της Γ Λυκείου, θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην τήρηση των αποστάσεων, στην επιμελή απολύμανση των χεριών και στη χρήση της μάσκας (προαιρετικά). Η διαρρύθμιση που υπάρχει στις αίθουσες έχει διαφοροποιηθεί ριζικά, με τους μαθητές να κάθονται ανά ένας σε κάθε θρανίο και εναλλάξ δεξιά και αριστερά. Ποτέ όμως ο ένας πίσω από τον άλλον. Επίσης, σε εμφανή σημεία τόσο εντός των αιθουσών όσο και έξω, προβλέπονται αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα.

Τέλος, οι μαθητές δεν θα κάνουν ενιαίο διάλειμμα, ενώ η έξοδος θα γίνεται σταδιακά. Το κάθε τμήμα κατέχει διαφορετικό χώρο στο προαύλιο.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

2ο Λυκειο Αλεξανδρειας σχολείο 2 1 σχολείο 3 σχολείο 8

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Η στήριξη της εστίασης και του τουρισμού
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ανοίγουν τα σχολεία