Αλεξάνδρεια : Στο «Στέκι του Παύλου» η ποιότητα μιλάει στην καρδιά… – Βίντεο- Φώτο

Ο γύρος και το σουβλάκι, που γαστρονομικά ανήκουν στα street food, καθημερινά κερδίζουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ακόμα και διάσημοι chefs βάζουν στα σουβλάκια, στα burgers και στο γύρο τη δική τους υπογραφή.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Στην Αλεξάνδρεια έχουμε την καλύτερη εκδοχή και με την κάμερα του emvolos συναντήσαμε τον πρώτον του είδους … μακράν, τον Παύλο Μήτσιο, ιδιοκτήτη του γυράδικου «Το Στέκι του Παύλου».

Οι γονείς του ξεκίνησαν, πριν 42 χρόνια τη δουλειά και σήμερα ο Παύλος μαζί με την σύζυγό του Δέσποινα, κατόρθωσαν με σκληρή δουλειά, επιμονή στην ποιότητα, ευγένεια, αγάπη και χαμόγελο να γίνουν γνωστοί όχι μόνον στην Αλεξάνδρεια, αλλά και σε όλη περιοχή για τον γύρο, το σουβλάκι και το μπιφτέκι.

Παύλος Μήτσιος Το στέκι του Παύλου Αλεξάνδρεια

Τα πάντα είναι χειροποίητα, το κρέας είναι τοπικό και πάντα φρέσκο. Η λέξη «κατεψυγμένο» και επεξεργασμένο είναι άγνωστη στον Παύλο. Το μαρινάρισμα για το γύρο και τα σουβλάκια είναι μυστικό επτασφράγιστο,  αφού ο Παύλος ετοιμάζει τα δικά του χαρμάνια από μπαχαρικά και βότανα. Καθημερινά, ο ίδιος κόβει το κρέας για το γύρο και τα σουβλάκια και πλάθει τον κιμά για τα μπιφτέκια του. Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο,  ο φρέσκος γύρος της ημέρας και η ποιότητα των πρώτων υλών.

O γύρος πρωταγωνιστεί όπως και το σουβλάκι, που το συναντάμε σε όλες του τις μορφές καμωμένο με χοιρινό ή κοτόπουλου τυλιγμένο σε μια νοστιμότατη πίτα καλαμποκιού ή λαγανόψωμο ή ακόμα και σκέτο. Τα ζουμερά μπιφτέκια ψήνονται στη σχάρα και «κλείνονται» σε ψωμάκια, οπότε το burger του Παύλου είναι μοναδικό. Οι πανσέτες σιγοψήνονται και ροδοκοκινίζουν στη σχάρα… Πραγματικά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις..

Σε πείσμα των καιρών ο Παύλος αρνείται να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και αν τυχόν περισσέψει γύρος «μοιράζεται»… το σίγουρο είναι ότι δεν σερβίρεται την επόμενη ημέρα.

Την εποχή της καραντίνας, οι νοστιμιές του Παύλου είναι περιζήτητες, φθάνουν στο σπίτι μας και είναι μια χαρούμενη νότα.

Εμείς δίνουμε συγχαρητήρια και απονέμουμε το δικό μας βραβείο στο «Στέκι του Παύλου» για την εξαιρετική ποιότητα των υλικών του, την νοστιμιά και το χαμόγελό του. Οι άνθρωποι αγαπούν τη δουλειά τους και αυτό το αντιλαμβανόμαστε σε κάθε μπουκιά.

Μπράβο σας!!!

Δείτε το βίντεο:

 

«Το Στέκι του Παύλου»

Ναούσης 36, Αλεξάνδρεια

Τηλ. 2333501800

Delivery 18.oo-23.oo, εκτός Κυριακής

Untitled 4

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Η εστίαση εκπέμπει S.O.S. Δηλώσεις Μανώλη Σταυρή και Σάκη Λαγογιάννη – Βίντεο
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ν. Κεραμέως: Ξεκινάμε μία δυναμική διαδικασία. Κάθε βήμα θα αξιολογείται