Γράφαμε χθες για τις χώρες που κυβερνούν λαϊκιστές κι υφίστανται τα πάνδεινα από την πανδημία αφού εξ αιτίας της ανικανότητας τους σκάφτηκαν δεκάδες χιλιάδες τάφοι… Κι από την άλλη πλευρά αναφέραμε ένα σωρό χώρες –ειδικά στην Ευρώπη- που κυβερνώνται από Φιλελεύθερες και Κεντροδεξιές κυβερνήσεις που επέδειξαν γνώση, σωφροσύνη, συνεργάστηκαν με την επιστημονική κοινότητα και μετράνε τα λιγότερα θύματα.
Εκείνο, επίσης που είναι άξιο μνείας, είναι η Ελλάδα κι η κυβέρνησή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι οι επιλογές του που περιόρισαν την πανδημία κι όλοι μιλάνε πλέον για τη «σανιδωμένη καμπύλη», βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου θαυμασμού. Μάλιστα ο κορυφαίος Ισραηλινός δημοσιογράφος Γιουβάλ Νοά Χαράρι ανέφερε σε ανταπόκρισή του προς τις ΗΠΑ ότι « Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη κατά του κορονοϊού»!!!
Είναι και κάτι ακόμη: Σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου η Ελλάδα αναφέρεται ως το φωτεινό παράδειγμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού κι ο Μητσοτάκης μπροστάρης. Δεν είναι λίγο πράγμα να γράφονται διθύραμβοι για τη χώρα μας και τον πρωθυπουργός της και δη σε τόσο μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αναλογιστείτε ότι αυτά τα μέσα μέχρι πριν λίγο καιρό ανέφεραν για την Ελλάδα μόνο για επεισόδια, διαδηλώσεις και δηλώσεις του Τσίπρα για τα …νταούλια…
Όμως, οφείλουμε να καταγράψουμε κάτι ακόμη. Να υπερτονίσουμε ότι χώρες που κυβερνώνται από γυναίκες έχουν τα λιγότερα θύματα! Κι ο τίτλος βγαίνει αβίαστα: Επτά υπέροχες γυναίκες κι ο Κυριάκος! Μιλάμε για τις ηγέτιδες της Ισλανδίας, η Φινλανδίας, Νορβηγίας, Δανίας,Ταϊβάν , Νέας Ζηλανδίας καθώς και της Γερμανίας.
Προσέξτε: Η Ταϊβάν που βρίσκεται στην κινεζική νησιωτική περιοχή, με πρόεδρο την Τσάι Ινγκ-γουέν, έχει μόνο έξι θύματα. Τα μέτρα ελήφθησαν αμέσως μετά τα πρώτα θύματα στην Κίνα! Η Γιασίντα Άρντερν στη Νέα Ζηλανδία, κινητοποιήθηκε πιο γρήγορα κι από τον Μητσοτάκη. Μόλις άρχισαν να μετρούν νεκρούς στην Κίνα, εκείνη έκλεισε τα σύνορα κι επέβαλλε καραντίνα σε όσους εισέρχονταν στη χώρα της. Τελικά μέτρησε εννέα νεκρούς όλους κι όλους. Λίγο πολύ τα ίδια έκαναν κι οι Ευρωπαίες γυναίκες. Η Κάτριν Γιακομπσντότιρ στην Ισλανδία, η Μαρίν στη Φινλανδία, η Έρνα Σόλμπεργκ στην Νορβηγία και η Μέτε Φρεντέρικσεν στη Δανία.
Λέτε να φεύγει ο ιός όπου υπάρχουν γυναίκες κι ο Μητσοτάκης, όπως χαριτολογώντας ανέφερε η Corriere della Sera; Η οποία με την πένα του εξαιρετικού αρθρογράφου Αντόνιο Πολίτο, πρόσθεσε συν τοις άλλοις ότι στον κατάλογο των τυράννων του 20ου αιώνα ΔΕΝ υπάρχει γυναίκα!
Βεβαίως υπάρχει κι ο αντίλογος αφού το νόμισμα έχει δυο όψεις. Ο αντίλογος λέει ότι γυναίκες κυβερνούν τη Γερμανία και το Βέλγιο κι εκεί έχουν 3,5 και 4,5 χιλιάδες νεκρούς αντιστοίχως. Προφανώς είναι η απογοήτευση… αφού καμιά από αυτές διαθέτει την γοητεία των άλλων…