Δένδιας στα όρια κόκκινης κάρτας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και κυρίως όπως είναι.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν δημιουργήθηκε η ιστορία με το σκοπιανό, οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας εστιάστηκαν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα με την μεγαλόψυχη συμπαράσταση του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου, εφεύραν … μακεδονική γλώσσα και εθνότητα για τους γείτονες. Όλα αυτά συνέβησαν για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, κάτι που ουδεμία άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν είχε αποδεχθεί.

Η Νέα Δημοκρατία εναντιώθηκε  κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε και ξανάλεγε ότι  « …αν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί, τότε δεν μπορεί να ακυρωθεί, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο». Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι στο Κράτος υπάρχει συνέχεια.

Η Νέα Δημοκρατία κι ο Μητσοτάκης δεν εισακούστηκαν, ο τσίπρας με κάποια ξέμπαρκα πολιτικά ρετάλια του κοινοβουλίου υπερψήφισε τη συμφωνία κι η ιστορία «έγραψε».

Προχθές, επισημοποιήθηκε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ! Κι αντί της σιωπής ή της εκ νέου καταγγελίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία χαιρέτισε την ένταξη της «Βορείου Μακεδονίας» στην αμυντική συμμαχία!

Σκληρό φάουλ εναντίον του τόπου, της κυβέρνησής του και του πρωθυπουργού του.  Λες κι ήθελε να δώσει εξετάσεις κάπου…

Ακούστε: Ο ονειρευόμενος την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, δεν είχε καμιά υποχρέωση να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση. Ούτε διπλωματική, ούτε κυβερνητική. Πόσο μάλλον κομματική αφού η στάση –θέση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αλλάξει. Άρα, έπληξε εκ των έσω την κυβέρνησή του. Αφού βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φωνάζουν για την… δικαίωση της πολιτικής τους και να απαιτούν … συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που είχε!

Κατανοείτε τι έκανε ο Δένδιας; Χωρίς καν να έχει αλλάξει θέση η κυβέρνηση, την ανάγκασε να είναι απολογούμενη!

Ας πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα και χωρίς να μασάμε τα λόγια μας. Το έκανε συνειδητά; Μπορεί. Το έκανε εκ λάθους; Ίσως.

Όμως, όπως κι αν το έκανε είναι φάουλ στα όρια κόκκινης κάρτας. Αν το έκανε συνειδητά για να δείξει υπάκουο παιδί σε όσους ενδιαφέρθηκαν για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να μάθει ότι αυτοί έχουν αγαπημένο παιδί, αλλά στον χώρο της Αριστεράς. Αν το έκανε εκ λάθους, κάποιος πρέπει να του πει ότι στη διπλωματία τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Κι όποιος τα κάνει θεωρείται ανεπαρκής. Χώρια ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές! Εξ ου κι όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, γράφουν στα social media ότι ο Δένδιας τους προσέβαλλε και υπονόμευσε εκ των έσω την κυβέρνησή του.

Ναι, είναι σκληρές φράσεις, αλλά είπαμε. Δεν μπορούμε να μασάμε τα λόγια μας. Έτσι Κύριε Δένδια;

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΝτόναλντ Τραμπ: Οι θάνατοι «πιθανόν» θα κορυφωθούν «σε δύο εβδομάδες», προβλέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.