Είμαι φασίστας καλέ μου προοδευτικάριε; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Τσίπρας άφαντος! Η νεολαία του κόμματός του ζητά ν’ ανοίξουν τα σύνορα! Ο Βουλευτής Κυρίτσης μας είπε ότι όσα συμβαίνουν στον Έβρο αποτελούν… σκηνοθεσία του Μητσοτάκη! Διάφοροι άλλοι αυτοπροσδιοριζόμενοι προοδευτικοί, όπως η εφημερίδα στην φωτογραφία, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στον φασισμό»! Γιατί; Επειδή δεν ανοίγει τα σύνορα! Προφανώς για να περάσουν και να λιαστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ξέρετε, δεν είμαι εξ εκείνων που στάθηκαν ή στέκονται πέριξ της βαθιάς συντήρησης. Κι έχω επανειλημμένως σε κείμενα και βιβλία μου καυτηριάσει τα μάλα τις παθογένειες του τόπου από την συντήρηση και την πατριδοκαπηλία.

Μα, ουδείς με είπε φασίστα, όπως συνέβη με το Σκοπιανό κι όπως συμβαίνει τώρα. Είμαι φασίστας που ζητώ την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μου;

Είμαι φασίστας επειδή τιμώ τη σημαία μου και ανατριχιάζω στο άκουσμα του εθνικού μου ύμνου; Είμαι φασίστας επειδή δεν δέχομαι η χώρα μου να είναι ξέφραγο αμπέλι του κάθε πικραμμένου ή του κάθε προοδευτικάριου – άνεργου- αλληλέγγυου; Είμαι φασίστας επειδή επικροτώ το κλείσιμο των συνόρων στις ορδές παρανόμων; Είμαι φασίστας επειδή δεν αποδέχομαι την Κομμουνιστική κι Αριστερή ιδεολογία που άλλωστε κατέπεσε παντού στην υφήλιο; Είμαι φασίστας επειδή δεν προσχωρώ στην κουλτούρα του Αριστερού ιδρυματισμού κι επειδή βρίσκομαι στην ίδια θέση με την κοινωνία  που αγωνιά για το αύριο; Το οποίο φυσικά δεν κτίζεται με κουταμάρες και φραστικούς βερμπαλισμούς; Είμαι φασίστας επειδή δεν φωνάζω μαζί με τα Αριστερόπουλα τα ξεπερασμένα κι ουτοπικά τσιτάτα για την παγκόσμια ειρήνη; Είμαι φασίστας επειδή δεν πνίγομαι σε ιδεοληψίες και οράματα επανάστασης;

Προσέξτε: Εδώ και δεκαετίες η Αριστερά, αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου που η ίδια προκάλεσε, δημιούργησε το επάγγελμα του προοδευτικού! Στρατιές ολόκληρες προοδευτικάριων δήλωσαν υποταγή, ακόμη και για ν’ ανελιχθούν σε συγκεκριμένους χώρους. Κάποιες φορές αυτό έγινε δικαίως εξ αιτίας της αυθαιρεσίας των νικητών, αλλά δεν ήταν ο κανόνας. Ο κανόνας ήταν ότι χιλιάδες άνθρωποι  αυτοχαρακτηρίστηκαν προοδευτικοί ενώ πίστευαν ότι πιο αναχρονιστικό και φασιστικό (μαζί με τον Ναζισμό) εμφανίστηκε στη γη ως πολιτικό σύστημα. Πλήρης διαστροφή της αλήθειας και της πραγματικότητας.  Παντού! Στον πολιτισμό (κινηματογράφο και θέατρο) στην πολιτική, στην Παιδεία, ακόμη και στο χρώμα των καφενείων! Φτάσαμε στο σημείο όλοι αυτοί οι προοδευτικάριοι να υμνούν τον Στάλιν, τον Κάστρο, τον Χότζα, τον Μάο, τον Τίτο, αργότερα τον Γαρουζέλσκι,  τον τον Τσαουσέσκου, τους δικτάτορες της Νοτίου Αμερικής  κι εσχάτως τον… Μαδούρο!

Δηλαδή όλοι αυτοί είναι δημοκράτες προοδευτικοί κι εγώ φασίστας;

Κι όμως  μεγάλη μερίδα της κοινωνίας αυτό πιστεύει! Πολλοί προοδευτικάριοι στις προτεραιότητές τους έχουν πρώτα τον διεθνισμό και μετά την Ελλάδα.  Ε, αφού εγώ πιστεύω το αντίθετο είμαι για εκείνους… φασίστας!

Κι είναι ενοχλητική η σιωπή της υποτιθέμενης Αριστερής διανόησης. Εξαφανισμένη σαν τον Τσίπρα! Τι να πουν όταν βλέπουν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να γίνεται μια αγκαλιά μπροστά στις αξίες που εκείνοι απεχθάνονται; Τι να πουν; Πετάνε το κλασικό τους τσιτάτο «είσαι φασίστας» και ξαναμπαίνουν στο λαγούμι τους.  Κι όμως, δεκάδες …προοδευτικάριοι είχαν βγει να υπερασπιστούν προσφάτως τον σκηνοθέτη που… δήθεν κακοποίησε η Αστυνομία. Τώρα που η πατρίδα βάλλεται, σιωπή! Μικροί, άβουλοι, τιποτένιοι…

Κατά τα άλλα εγώ, εσείς,  είμαι, είμαστε φασίστες…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 04 Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΣτα οκτώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.