ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες : Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια Ανοίγονται στον Κόσμο»

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες”:Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια Ανοίγονται στον Κόσμο»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης , το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασαν, στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ «Γιάννος Κρανιδιώτης» σε διεθνές κοινό, τις δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Χαιρετισμό απέυθυνε η Υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως.

Μετάφραση: Έρευνες έχουν δείξει πως το να σπουδάζει κάποιος στο εξωτερικό, αυξάνει τις προοπτικές εύρεσης εργασίας, την ευελιξία, αναπτύσει πιο αποτελεσματικές δυνατότητες επικοινωνίας και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο εισόδημα. Σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα εκπαίδευσης είναι μία μεγάλη ευκαιρία να γιορτάσουμε το “άνοιγμά μας” στον κόσμο, την προσπάθεια να βελτιώσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας με άλλες χώρες στον τομέα της εκπαίδευσης και ένα καινούριο ξεκίνημα, την εξωστρέφια στην ελληνική εκπαίδευση. Η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνησή μας, ολόψυχα πίστευει στην αξία της υιοθέτισης ενός εξωστρεφούς εκπαιδευτικού συστήματος στα διεθνή πρότυπα. Αυτό αφορά κυρίως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ρεμούνδος Α.
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Επίσκεψη της Επιτρόπου και Υπουργού Υγείας Κυριακίδου – Κικίλια στον Άγιο Σάββα
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Δήλωση Γιώργου Κουμουτσάκου στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων