Στο φύλλο της 28ης Αυγούστου 2019 της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Σαμοθράκη και η Αλεξανδρούπολη, θύματα της αντιρωσικής εκστρατείας του Σόρος».
Το άρθρο αποκαλύπτει μία άλλη πτυχή της ανθελληνικής και αντιρωσικής επίθεσης από το 2015, που κορυφώθηκε τον Ιούλιο του 2018, επί καθεστώτος Κοτζιά, με απελάσεις Ρώσων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου, μαζί με πρωτοφανή συκοφαντική εκστρατεία κατά προσώπων που προώθησαν τις ελληνορωσικές πολιτιστικές, μορφωτικές και οικονομικές σχέσεις προς όφελος της Ελλάδας. Κάτι παρόμοιο έγινε και κατά του ΑΚΚΕΛ από τον χώρο του Κοτζιά-Soros και από «δημοσιογράφους» που … ξέχασαν την δεοντολογία.
Αποκαλύπτεται ότι η εκστρατεία κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας και η στοχοποίηση, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημαντικών προσώπων της ρωσικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, πάγωσε εξαιρετικά χρήσιμα προγράμματα στον τομέα των συγκοινωνιών για την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, τα οποία όμως θα είχαν και πανεθνικό αντίκτυπο.
Αυτά περιλαμβάνουν την (αρχικά πιλοτική) χρήση ρωσικών αμφίβιων αεροσκαφών και υποβρυχίων για συγκοινωνία μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με προοπτική την γρήγορη επέκτασή της και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, την ενοικίαση του δικτύου του ΟΣΕ από ελληνορωσικό επιχειρηματικό σχήμα (και όχι την ξένη απορρόφηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο, αντίθετα να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός υπέρ των ταξιδιωτών. Εκτιμούμε ότι χρειάζεται εισαγγελική έρευνα για την παρεμπόδιση αυτών των εξαιρετικά χρήσιμων και καινοτόμων σχεδίων μέσω της αντιρωσικής επίθεσης, η οποία στην ουσία της ήταν ανθελληνική.
Εκτός από την προκλητική και πρωτοφανή υπονόμευση και καταστροφή των συνθηκών και νόμων της ελεύθερης αγοράς, ελεύθερης οικονομίας, ελεύθερου ανταγωνισμού και κάθε είδους Ελευθερίας, αποδεικνύεται ότι στα παρόμοια που έχουν γίνει εναντίον του αγροτικού τομέα και της Πρωτογενούς παραγωγής, με την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και το επακόλουθο εμπάργκο από την ρωσική πλευρά σε ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, οι ανθελληνικές συμμορίες του George Soros βρίσκονται πίσω Και από αυτό. Και μάλιστα ότι στην Αλεξανδρούπολη κορυφώθηκε η ανθελληνική δράση τους πριν από τις δημοτικές εκλογές όπου υποψήφιοι δήμαρχοι συνέχισαν την πασαρέλα συμμόρφωσης σε αυτές τις ανθελληνικές συμμορίες του Soros και των ανθρώπων του, με δηλώσεις ή συμπεριφορές κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας.
Οι αποκαλύψεις που έγιναν στα μέσα Αυγούστου του 2016 με βάση έγγραφα τα οποία διέρρευσαν μετά από hacking στα συστήματα του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας του George Soros (γνωστά και ως DCLeaks), στοχοποιούν ξεκάθαρα την Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σκιαγραφούν τον χώρο της Αλεξανδρούπολης ως εστιακά σημεία επεμβάσεως κατά της συνεργασίας με την Ρωσία, υπό το πρόσχημα της διακοπής της ρωσικής επιρροής και αυτά για να ενισχύσουν το ναζιστικής ταυτότητας καθεστώς του Προέδρου Ποροσένκο που οι συμμορίες του George Soros ανέβασαν στην εξουσία με το γνωστό πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα ότι έγιναν εις βάρος της Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης είναι τμήμα των επεμβάσεων που αυτά τα διαχρονικά ανθελληνικά κέντρα συμφερόντων σχεδίαζαν από το 2015, με την συμμετοχή στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και «καθηγητή» των Οικολόγων. Ο χώρος δεν μας επιτρέπει εδώ επιπλέον ανάλυση. Επιβάλλεται η δικαστική έρευνα για την υπονόμευση τόσο σημαντικών και χρήσιμων υπηρεσιών που ακυρώθηκαν από την τυφλή και ρατσιστική επέμβαση κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας.
Ζητούμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και αναμένουμε να δούμε αν και τί είδους κοινοβουλευτικός έλεγχος θα ασκηθεί για όλα αυτά.
Επιπλέον καλούμε ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις (ή ατομικά δημοτικούς συμβούλους) της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης να τοποθετηθούν για τις αποκαλύψεις του δημοσιεύματος (σχετικά με την εξωτερικά επιβληθείσα υπονόμευση της ελληνορωσικής συνεργασίας), το οποίο υπάρχει και στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ» και να διευκρινίσουν αν θα στηρίξουν έστω και τώρα με καθυστέρηση, την εφαρμογή των εν λόγω δράσεων, προγραμμάτων, σχεδίων ελληνορωσικής συνεργασίας.