Αλεξάνδρεια: Συνέντευξη Νίκου Μπρουσκέλη, υποψήφιου βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας. – βίντεο

Γαλουχημένος σε πολιτικό περιβάλλον από μικρός, ο Νίκος Μπρουσκέλης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ανεβάζοντας την ένα σκαλί παραπάνω.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Γιος του αλησμόνητου Δημήτρη Μπρουσκέλη, δημάρχου Αλεξάνδρειας από το 1982 έως το 1990 και επί της ακμάζουσας εποχής του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε την ιατρική με την ειδικότητα του ουρολόγου ιατρού. Διαθέτει εδώ και χρόνια ιδιωτικό ιατρείο στην Αλεξάνδρεια, όντας ο μοναδικός ουρολόγος γιατρός της πόλης. Παράλληλα ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε την ιδιαίτερη αγάπη του για την πολιτική, κάνοντας τα πρώτα του βήματα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δήμο Αλεξάνδρειας. Εκλεγμένος της νικήτριας παράταξης στις δημοτικές εκλογές του 2014, διατέλεσε επιτυχημένα -κατά γενική ομολογία- πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας στην πρώτη θητεία του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρινη. Και μάλιστα σε κρίσιμη εποχή τόσο για τον τόπο, όσο και για ολόκληρη τη χώρα (οικονομική κρίση, προσφυγικό κλπ).

Το βήμα παραπάνω στην πολιτική εξέλιξη του Νίκου Μπρουσκέλη εκφράζεται πλέον μέσω της κατάθεσης υποψηφιότητάς του ως βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Νομού Ημαθίας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο emvolos.gr και με το σεμνό ύφος που τον διακρίνει, μίλησε με ανοιχτά χαρτιά, απαντώντας με σαφήνεια στα ερωτήματα που του θέσαμε. Ξεκινώντας, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την οικογένειά του που τον στηρίζει ριζικά από την αρχή σε όλη του την πολιτική προσπάθεια. Χαρακτήρισε σημαντική και ίσως ανέλπιστα μεγάλη σε ποσοστό τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές. Χαρακτηριστικός οιωνός που προμηνύει την αλλαγή της σκυτάλης στην κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί με πιθανή αυτοδυναμία. Θεωρεί την εξέλιξη αυτή “αποκλειστική χορηγία” της τωρινής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. Τονίζει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός, ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Η στρατηγική του είναι αυτόνομη και με βάση αυτή, είναι πλέον ξεκάθαρα τρίτο κόμμα σε δυναμική με βάση τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Με αυτή την παρακαταθήκη και σε συνδυασμό με τον αγώνα που γίνεται, ευελπιστεί ότι θα καθιερωθεί πλέον ως τρίτη πολιτική δύναμη και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό.

“Το ΚΙΝΑΛ με βάση ισχύος το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι ο νέος προωθητικός πόλος της χώρας”, τόνισε, “ο οποίος δεν μπορεί να οικοδομηθεί με βάση το ΣΥΡΙΖΑ. Το κίνημα είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ για όλους εμάς τους παλαιότερους. Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στην καρδιά μας, στη σκέψη μας και ο οδηγός μας.”

Για την αποχή των ψηφοφόρων  στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάλογη επανάληψη του φαινομένου. “Η ευθύνη είναι συνολικά όλων εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική. Του ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε ιδιαίτερα τους νέους να πλησιάσουν την κάλπη.” Ο Νίκος Μπρουσκέλης πιστεύει στη δυναμική του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία, που αποτελείται όπως είπε από αξιόλογα άτομα με δημοκρατικό ήθος. Σε περίπτωση κατάκτησης έδρας στην Ημαθία θα σημάνει ταυτόχρονα την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρος εποχής για την παράταξη.

Τέλος, αναφερόμενος στον τομέα της υγείας ως πλέον γνώστης της κατάστασης σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο, επικεντρώθηκε στο κύριο πρόβλημα που διακρίνεται κατά γενική ομολογία. Αυτό είναι η έλλειψη ικανού αριθμού γιατρών, ώστε να στελεχώσουν επαρκώς τις Νοσοκομειακές Μονάδες και τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΣτα ίχνη του Διόνυσου και Shigeru Ban: Εσπερίδα από το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσίαση Προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής για την Οικονομία και την Κοινωνική Πολιτική