Πλατύ Ημαθίας: «Μετά το Erasmus+ τίποτα δεν είναι ίδιο για το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος»

Αυτό έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EuropeanDigital Classroom Erasmus plus, σε συνεργασία με 5 χώρες την Εσθονία, την Πορτογαλία, την Ιταλία-Σικελία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

 Έτσι οι μικροί Πλατιώτες μαθητές ταξίδεψαν στην Εσθονία και συγκεκριμένα στο Ταλλίν, στη Lihula  και ενθουσιάστηκαν. Και όπως έγραψαν στην μαθητική εφημερίδα επέστρεψαν με μια βαλίτσα μνήμες και χαμόγελα. Άλλωστε νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί γιατί γνώρισαν μια άλλη χώρα, το εκπαιδευτικό της σύστημα, τις γιορτές, τα φεστιβάλ αλλά και τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα. Οι 4 μαθητές που φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα στο χωριό Lihula, που είναι 150 χιλιόμετρα από το Ταλλίν, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με Εσθονούς μαθητές αλλά και μαθητές από τις 4 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Καθημερινά παρακολουθούσαν 4 διδακτικές ώρες του σχολικού προγράμματος και στη συνέχεια ξεκινούσε ένα κύκλος διαφορετικών δραστηριοτήτων . Τα παιδιά γνώρισαν τα αξιοθέατα της περιοχής και χάρηκαν τη φύση και την ηρεμία της περιοχής ψηλά στο βορρά που είναι εντυπωσιακής ομορφιάς. Οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρέσβη της Ελλάδας.

Στο σχολείο είχαν την ευκαιρία να μάθουν φράσεις στα αγγλικά και τα ρωσικά, έκαναν κατασκευές οργκάμι, τα ζωάκια του βορρά από χαρτί, άκουσαν μουσική και συζήτησαν για τις μουσικές της χώρας τους και βέβαια οι μαθητές από το Πλατύ αναφέρθηκαν στον Μίκη Θεοδωράκη. Κατά την διάρκεια παραδοσιακών χορών τα παιδιά χειροτέχνησαν μια τσολιαδίστικη φορεσιά που την βιντεοσκόπησαν για να την δείξουν σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι τα παιδιά βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή και κυρίως κατάλαβαν τι θα πει να είσαι πολίτης του κόσμου … πολίτης του αύριο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος κ. Μαρία Ταχτσόγλου ,  για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί στο σχολείο και τις ευκαιρίες που «χαρίζει» στους μικρούς μαθητές προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

EuropeanDigitalClassroom2EuropeanDigitalclassroom1EuropeanDigitalClassroom3

EuropeanDigitalClassroom4EuropeanDigitalClassroom5

Προηγούμενο άρθροΜορφωτικός Σύλλογος Κοπανού “Η ΜΙΕΖΑ”: Παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΣύλλογος Καθαριστριών Σχολείων Δήμου Ναυπλιέων: Καταγγελία για τον Δήμο Αλεξάνδρειας