Ανάλυση της 19ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής. Απειλεί το αήττητο του ΦΑΣ ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Με τα βλέμματα όλων των φιλάθλων της Ημαθίας να είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας μεταξύ του τοπικού ΠΑΟΚ και του ΦΑΣ Νάουσα, διεξάγεται στις 16 Φεβρουαρίου η 19η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής.

Νίκας Στέλιος
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Παλαιοχώρι, όπου ο τοπικός Άρης υποδέχεται  τον  ΓΑΣ Ροδοχωρίου που την προηγούμενη αγωνιστική σκόνταψε στην έδρα του με τον Κεραυνό Επισκοπής . Ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων υποδέχεται την ομάδα του Μακροχωρίου που το τελευταίο διάστημα συνηθίζει να βάζει δύσκολα στους μεγάλους και να αποσπά θετικά αποτελέσματα . Ο Αχιλλέας Νάουσας υποδέχεται στην έδρα του τον  Μέγα Αλέξανδρο  Αγίας Μαρίνας, ενώ την ίδια ώρα ο Κοπανός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟ Μαρίνας. Ο Κεραυνός Επισκοπής θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Κλειδίου, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Πλατύ μεταξύ της τοπικής ομάδας  και του ουραγού της βαθμολογίας  Αγροτικό  Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Ας δούμε τους αγώνες αναλυτικά.

Αναμφισβήτητα το παιχνίδι που μαγνητίζει τα βλέμματα των φιλάθλων είναι αυτό που θα διεξαχθεί  στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ΦΑΣ Νάουσα. Ένα παιχνίδι στο οποίο απειλείται το αήττητο του ΦΑΣ, καθώς θα κοντραριστεί με μια ομάδα η οποία εμφανίζει μεγάλες μεσοεπιθετικές αρετές, ενώ θα λέγαμε ότι η αμυντική της λειτουργία δεν είναι εξίσου αποτελεσματική όσο η επιθετική . Η ιδιαιτερότητα του αυριανού παιχνιδιού είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον  προπονητή με τον οποίο πέρυσι έγραψαν μια λαμπρή πορεία και στις λεπτομέρειες έχασαν το πρωτάθλημα και την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Φερέιρα Κινγκ γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Παγγούρα θέλουν νίκη και μόνο νίκη , για να μπορέσουν να προσπεράσουν στον βαθμολογικό πίνακα την ομάδα του ΦΑΣ, νίκη η οποία θα είναι σημαντική και στον τομέα της ψυχολογίας. Αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι με παρουσία πολλών φιλάθλων στις εξέδρες του ΔΑΚ.

Στο Παλαιοχώρι θα διεξαχθεί ο δεύτερος πιο σημαντικός αγώνας  της αγωνιστικής μεταξύ του τοπικού Άρη και του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Απόσογλου θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν μια αντίστοιχη εμφάνιση με αυτή που πραγματοποιήσαμε στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΑΟ Μαρίνας και να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίθετα η ομάδα του Δημήτρη Κοτζάμπαση που απέκτησε συγκάτοικο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα την ομάδα του ΦΑΣ, θέλει να επανέλθει στις νίκες και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στα Τρίκαλα ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται την ομάδα που εμφανίζει το πιο βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας για τους γηπεδούχους που θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό τους και να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Άλλωστε την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου πηγαίνει στην Αγία Μαρίνα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο και  επουδενί  θέλει να σκέφτεται ότι θα στραβώσει κάτι στο παιχνίδι με το Μακροχώρι. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς άγχος με παρακαταθήκη τις τελευταίες καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών.

Στο Πλατύ ο τοπικός Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Ένα παιχνίδι που αναμένεται εύκολα ή δύσκολα οι γηπεδούχοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς  και να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την προνομιούχο πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν να σπάσουν το ρόδι και να πάρουν κάποια στιγμή βαθμό εκτός έδρας, καθώς είναι η μοναδική ομάδα της Α’  ερασιτεχνικής που η βαθμολογική της συγκομιδή στα εκτός έδρας παιχνίδια βρίσκεται στο μηδέν.

Στην Χαρίεσσα η τοπική ΑΕ υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης. Η σκληροτράχηλη ομάδα του Χρήστου Μποζίνη θέλει την νίκη για να παραμείνει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και εκτός ζώνης play-out. Αντίθετα ο Φίλιππος Μελίκης που κάθε παιχνίδι για αυτόν είναι τελικός θέλει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό μια και οι δύο ομάδες που θα καταταγούν στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’  Ερασιτεχνικής υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική. Ο Φίλιππος ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα στα τελευταία παιχνίδια και ίσως η αρχή να συμβεί στο παιχνίδι με τη Χαρίεσσα.

Στον Επισκοπή η τοπική ομάδα θα κοντραριστεί με τον Εθνικό Κλειδίου σε ένα παιχνίδι που φαίνεται να έχει το προβάδισμα για να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Κεραυνού  που την προηγούμενη αγωνιστική δημιούργησε την έκπληξη της ημέρας, καθώς έφερε ισοπαλία μέσα στο Ροδοχώρι με τον τοπικό ΓΑΣ, θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα ο Εθνικός Κλειδίου ψάχνει βαθμούς εντός και εκτός έδρας για να διατηρήσει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Φίλιππο Μελίκης, για να μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία μέσω των play out.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο τοπικός Αχιλλέας υποδέχεται τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Οι γηπεδούχοι καίγονται για βαθμούς για να μπορέσουν να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των play-out, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θέλει να επανέλθει στις νίκες για να ανέβει και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα . Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες αγωνιστικές οι φιλοξενούμενοι πήραν θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο γήπεδο αντιμετωπίζοντας την ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα. Και οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ από τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας θα απουσιάσει ο Σο που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Τέλος το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Κοπανού μεταξύ του τοπικού ΓΑΣ και του ΑΟ Μαρίνας. Ένα γειτονικό ντέρμπι με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα, καθώς η μέχρι τώρα αγωνιστική τους εικόνα, τους δίδει τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίθετα ο ΑΟ Μαρίνας έχασε σημαντικό έδαφος στο κομμάτι της αποφυγής των πλέι άουτ, μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Άρη Παλαιοχωρίου με 0-2 και χρειάζεται υπερβάσεις για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής της Α’  Ερασιτεχνικής θα ξεκινήσουν στις 15.30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια.

Αγροτικός Αστήρ Πλατέος – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (Ιασωνίδης – Αργυρίου – Τσιουγγάρης)

ΑΕ Χαρίεσσας – Φίλιππος Μελίκης (Παρασίου – Κελεσίδης – Ρηγόπουλος)

Κεραυνός Επισκοπής – Εθνικός Κλειδίου (Λαζάρου – Μουσενίκας – Μπέκας)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΦΑΣ Νάουσα (Διαιτητές εκτός Ημαθίας)

Άρης Παλαιοχωρίου – ΓΑΣ Ροδοχωρίου (Καραντώνης – Καραγκιζόπουλος – Νησελίτης)

Αχιλλέας Νάουσας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (Μαλούτας – Γιάντσης – Παπαδάκης)

ΓΑΣ Κοπανός – ΑΟ Μαρίνας (Μελτζανίδης – Γαβράς – Παζαρτζικλής)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Μακροχώρι (Παυλίδης – Πίτος – Γιαγκιτζόγλου).

ΖΖ1

Προηγούμενο άρθροΕΠΣ Ημαθίας: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 16-17/2/2019
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια – ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ :Ανακοίνωση για ετήσια γενική συνέλευση Μελών Εστίας Ρουμλουκιωτών