Αλεξάνδρεια: Πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού “Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες” της Β. Κατσαρέλια. (Βίντεο-φωτό)

Η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της κας. Βασιλικής Κατσαρέλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας παρουσία πλήθος κόσμου και φίλων του βιβλίου.

Αγαθούλα Γεωργιάδου 1
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της συγγραφέως και έπειτα μίλησαν για το παραμύθι ο κ. Αλέξανδρος Ακριτίδης συγγραφέας, η κα. Κωνσταντία Κυροπούλου Προϊσταμένη διεύθυνσης παιδικής φροντίδας και προστασίας 3ης ηλικίας του οργανισμού προσχολικής μέριμνας δήμου Αλεξάνδρειας και η κα. Χριστίνα Κεϊσογλου φιλολόγος.

Η κα. Κατσαρέλια διάβασε αποσπάσματα του παραμυθιού της και με την συμμετοχή των μικρών μας φίλων έπαιξαν το παιχνίδι με τα αστέρια, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Το παραμύθι της κας. Βασιλικής Κατσαρέλια μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του και την όμορφη ιστορία του διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στην καθημερινή ζωή τους. Σε πρώτο επίπεδο αναφέρεται σε κάτι απλό όπως την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους, αφού τελειώσουν την ενασχόληση μαζί τους. Σε δεύτερο όμως επίπεδο με την χρησιμοποίηση συμπαντικών συμβόλων όπως τα αστέρια και το φεγγάρι ως μέσα του διδακτικού μηνύματος υποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα είναι αρωγός και σε πολύ ευρύτερα θέματα της ζωής του ανθρώπου.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

DSC01341 DSC01343 DSC01350 DSC01360 DSC01368 DSC01381 DSC01398 DSC01401 DSC01402

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια :Βόλεϊ κορασίδων ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΣΦΚ Πιερικός 1-3. Ήττα του ελλιπή ΓΑΣ – Βίντεο – Φώτο
Επόμενο άρθροΚαμποχώρι Ημαθίας: Έκοψαν πίτα και γλέντησαν τα μέλη του Πολ. Συλλόγου Καμποχωρίου “Μέγας Αλέξανδρος”. (Βίντεο-φώτο)