Ξεκίνημα Β’ γύρου για την Α’ Ερασιτεχνική. Νάουσα – Πλατύ το παιχνίδι της αγωνιστικής.

Έναρξη για τον δεύτερο γύρο αύριο στην Α’  Ερασιτεχνική της πιο ενδιαφέρουσας κούρσας των τελευταίων ετών με την διεξαγωγή της 16ης  αγωνιστικής.

Νίκας Στέλιος
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

 Στη Νάουσα θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, όπου ο τοπικός ΦΑΣ αναμετράται με τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος. Ο πρωταθλητής χειμώνα ΓΑΣ Ροδοχωρίου υποδέχεται στην έδρα του τον Εθνικό Κλειδίου, σε ένα παιχνίδι που θέλει την νίκη για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με το δεξί στο δεύτερο γύρο . Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μεταβαίνει στον Κοπανό για να αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο ΓΑΣ, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων κοντράρεται στην έδρα του με τον Κεραυνό Επισκοπής . Ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αγία Μαρίνα, όπου ο τοπικός  Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται τον ενισχυμένο την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου Φίλιππο Μελίκης, ενώ στο Παλαιοχώρι ο Άρης υποδέχεται τον Αχιλλέα Νάουσας. Το πρόγραμμα  της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Μαρίνα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Ας δούμε τις αναμετρήσεις αναλυτικά.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο τοπικός ΦΑΣ κοντράρεται με την ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος. Ένα παιχνίδι όπου θα κάνει ντεμπούτο ο νέος προπονητής των γηπεδούχων Φερέιρα Κινγκ. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα  είναι πιθανά, με την ομάδα του ΦΑΣ να έχει το προβάδισμα λόγω έδρας, παρότι και  οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με σημαντικές ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα από την ομάδα του ΦΑΣ δεν θα αγωνιστούν οι Αργυρίου(τραυματίας),  Φωτόπουλος που εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής, ενώ Κουκουράκης, Νίκου αποτελούν παρελθόν για τους γηπεδούχους. Από τους φιλοξενούμενους δεν θα αγωνιστούν οι Καραντουλαμάς, Κούκλας που είναι τιμωρημένοι, Χαραλαμπίδης(τραυματίας), ενώ  ο Ιορδανόπουλος είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Ο πρωταθλητής χειμώνα ΓΑΣ Ροδοχωρίου υποδέχεται στην έδρα του τον Εθνικό Κλειδίου σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Δημήτρης Κοτζάμπασης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό πρώτο μισό του πρωταθλήματος είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΓΑΣ . Αντίθετα ο Εθνικός Κλειδίου έχει να πατήσει χορτάρι πάνω από ένα μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο Κοπανό μεταβαίνει ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας όπου θα κοντραριστεί με τον πάντα υπολογίσιμο ΓΑΣ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι κάτι που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, κυρίως όμως αυτών του ΠΑΟΚ οι οποίοι υπερτερούν σε τεχνική έναντι των αντιπάλων τους. Αναμφισβήτητα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ   έχουν τον πρώτο λόγο για να πετύχουν ένα ακόμη τρίποντο , όμως το συγκρότημα του Χρήστου Χατζηδάκη θέλει να βάλει δύσκολα στους φιλοξενούμενους και θα προσπαθήσει να πάρει κάτι από το αυριανό παιχνίδι.

Στα Τρίκαλα ο Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται τον Κεραυνό Επισκοπής σε ένα παιχνίδι που θέλει την νίκη για να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου που έκανε σημαντικές προσθήκες την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος δίνει δικαίωμα και στον Κεραυνό να πάρει κάτι από το αυριανό παιχνίδι.

Στην Αγία Μαρίνα ο Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά την ελπιδοφόρα εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΔΑΚ Νάουσας, κόντρα στην τοπική ομάδα. Αντίθετα ο ενισχυμένος την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου Φίλιππος, ο οποίος με τον Γιώργο Ντάμτσιο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έχει μεταβάλλει την εικόνα του προς το καλύτερο, θέλει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι-άουτ. Αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι με παρουσία αρκετών φιλάθλων αν ο καιρός το επιτρέψει.

Στο Μακροχώρι η ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη αντιμετωπίζει την σκληροτράχηλη ΑΕ Χαρίεσσας με όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για αποφυγή των play-out, ενώ η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη που βρίσκεται μακριά από την ζώνη των play-out, θέλει να φύγει από το αυριανό παιχνίδι τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής αναμφίβολα.

Στο Παλαιοχώρι ο τοπικός Άρης υποδέχεται τον Αχιλλέα Νάουσας. Ένα παιχνίδι που αν το κερδίσει ο Άρης θα του δώσει ένα σαφές βαθμολογικό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του. Από τον Άρη θα απουσιάσει ο εμβληματικός αρχηγός Ηρακλής Παντόπουλος, ο Ατανάσοφ που πήρε μεταγραφή για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, ενώ θα αγωνιστούν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου. Αντίθετα ο Αχιλλέας Νάουσας θα προσπαθήσει να αντισταθεί στις ορέξεις του Άρη και να πάρει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τέλος το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μαρίνας με τον τοπικό ΑΟ να θέλει να μπει με θετικό πρόστιμο στην κούρσα του 2ου γύρου. Η ομάδα του Λάζαρου Παυλίδη θέλει να πάρει την νίκη  που θα τις δώσει βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα για την δύσκολη συνέχεια. Όσον αφορά τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας μέχρις στιγμής δεν έχει δείξει ότι έχει τα εφόδια για να αποφύγει το μοιραίο και βαδίζει ολοταχώς για την Β’ Ερασιτεχνική. Τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00, εφόσον βέβαια η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων το επιτρέψει.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια.

ΦΑΣ Νάουσα – Αγροτικός Αστήρ Πλατέος (Κωστούλης – Χαλατζιούκας – Αργυρίου)

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Εθνικός Κλειδίου (Καραντώνης – Χριστοδούλου Γ. – Χρυσάνης)

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Φίλιππος Μελίκης (Λαζάρου – Πίτος – Τράντος)

ΑΟ Μαρίνας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (Παυλίδης – Νησελίτης – Γκόγκας)

Μακροχώρι – ΑΕ Χαρίεσσας (Κελεσίδης – Γιαγκιτζόγλου – Ρηγόπουλος)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Κεραυνός Επισκοπής (Μελτζανίδης – Παζαρτζικλής – Ιασωνίδης)

ΓΑΣ Κοπανός – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (Διαιτητές από όμορο νομό)

Άρης Παλαιοχωρίου – Αχιλλέας Νάουσας (Καραγκιζόπουλος – Παπαδάκης – Γαβράς).

χχχχ1

Προηγούμενο άρθροΚτηνοτροφία: Τα μυστικά της διατροφής και της προστασίας των αιγοπροβάτων το χειμώνα
Επόμενο άρθροΟΗΕ: Ο γ.γ. του ΟΗΕ συνεχάρη την Ελλάδα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών