Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Από τις αρχές Μαρτίου θα πέσει το τελευταίο ανάχωμα που έχουν οι δανειολήπτες για να  προστατεύσουν δικαστικά την ακίνητη περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Από κει και πέρα, όποια απόφαση και να λάβουν κυβέρνηση και δανειστές το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η ένταξη της πλειονότητας των δανειοληπτών. Ταυτόχρονα έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που προσπάθησαν να λύσουν εξωδικαστικά το πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής αναγκάστηκαν εν τέλεια να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να βρουν μια βιώσιμη λύση για την περίπτωση τους.

Ως εκ τούτου αμφισβητείται η εξωδικαστική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων, καθότι πλέον οι Τράπεζες δεν θα δεσμεύονται από την δικαστική διαδικασία . Για αυτόν και μόνο τον λόγο θα πρέπει να δοθεί και νέα παράταση  στον νόμο Κατσέλη, ενώ παράλληλα να ξεκινήσει πιλοτικά η νέα διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης ώστε να διαφανούν τα αποτελέσματα αυτού του νέου νομικού πλαισίου.

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Ενιαίο μπλόκο στη Νίκαια αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΒασίλης Κόκκαλης: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ