Ανάλυσης της 14ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣΗ. Εκτός Νάουσα, Ροδοχώρι, Πλατύ. Εντός ΠΑΟΚ, Τρίκαλα.

Με την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής της τελευταίας για τη φετινή χρονιά συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα αγωνίζονται με θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους, πλην του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος ο οποίος κοντράρεται στην Αγία Μαρίνα με τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο. Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα αγωνίζεται εκτός έδρας στο Μακροχώρι, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Κοτζάμπαση μεταβαίνει στην Μαρίνα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΑΟ. Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας υποδέχεται στο γήπεδο του τον Κεραυνό Επισκοπής και φιλοδοξεί να σημειώσει μία ακόμα νίκη που θα τον διατηρήσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Τέλος ο πέμπτος της βαθμολογίας Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων υποδέχεται στο γήπεδό του τον γειτονικό Εθνικό Κλειδίου. Ας δούμε τους αγώνες αναλυτικά.

Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα μεταβαίνει στο Μακροχώρι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, που την προηγούμενη αγωνιστική σημείωσε την νίκη της ημέρας, καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας με 1-2  του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας. Ένα παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας για τους Ναουσαίους που ευελπιστούν να πάρουν το τρίποντο, ώστε το τέλος του 2018 να τους βρει πρώτους στην βαθμολογική κατάταξη. Από την άλλη το Μακροχώρι που με την επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής ανέπνευσε βαθμολογικά, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να πετύχει το καλύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο παιχνίδι επί ενός μεγάλου αντιπάλου

Στην Αγία Μαρίνα ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται την ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος. Ένα κομβικό παιχνίδι για την ομάδα του Γιάννη Καψαλιάρη που ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα της και καίγεται για βαθμούς που θα της δώσουν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι απέχουν 14 ολόκληρους βαθμούς από την τετράδα των play-off και θέλουν να μαζέψουν την διαφορά για να διατηρήσουν τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στον δεύτερο γύρο. Αντίθετα η ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη που μετά την επικράτησή της στο ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων σημειώνει μόνο νίκες θέλει να διευρύνει το σερί, καθώς θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά play-off. Είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετούς φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στη Μαρίνα ο τοπικός ΑΟ υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Η ομάδα του Λαζάρου Παυλίδη που στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής έδειξε καλά στοιχεία αγωνιζόμενη με τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος, θέλει να βάλει δύσκολα στο Ροδοχώρι και να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επικράτησή τους στο ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων θέλουν την νίκη που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Δημήτρη Κοτζάμπαση που θα ενισχυθεί κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχει σαν στόχο την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, ώστε να διεκδικήσει μέσω των play-off το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ ‘Εθνική.

Στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Κεραυνό Επισκοπής σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι που τον τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις θέλουν να κλείσουν το 2018 προσθέτοντας ακόμα ένα τρίποντο στο ενεργητικό τους, που θα τους διατηρήσει σε τροχιά play-off. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τις προσθήκες που θα κάνει ο ΠΑΟΚ την καινούργια χρονιά είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο φιλοξενούμενοι που πραγματοποιούν μία καλή πορεία στην φετινή κούρσα θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι, βασιζόμενοι στο ότι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος,  καθώς αντιμετωπίζουν μία σαφώς ποιοτικότερη ομάδα.

Στα Τρίκαλα ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται τον Εθνικό Κλειδίου σε ένα γειτονικό ντέρμπι που αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής. Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Δημήτρης Πρίντζιος κόντρα στην παλιά του ομάδα, για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των ομάδων που προηγούνται από αυτόν στο βαθμολογικό πίνακα, έχοντας σαν στόχο το δύο στα δύο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Από την άλλη ο Εθνικός Κλειδίου που τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει σημειώσει ισάριθμες ήττες θέλει να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα την φετινή χρονιά, μια αποστολή που παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς αγωνίζεται με μια ανώτερη ομάδα.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο τοπικός Αχιλλέας Νέας Στράντζας υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά που την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε από την δύσκολη έδρα του Εθνικού Κλειδίου, γνωρίζει ότι με νίκη θα φτάσει τους 15 βαθμούς που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της αποφυγής των play-out. Αντίθετα ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας που σε έξη εκτός έδρας αναμετρήσεις έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι θα διεξαχθεί και στο Παλαιοχώρι όπου ο τοπικός Άρης υποδέχεται την ΑΕ Χαρίεσσας. Με νίκη η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κακή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής, ενώ θα φτάσει  τους φιλοξενούμενους στον πίνακα της βαθμολογίας και αυτό από μόνο του δίνει στο παιχνίδι ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη που το τελευταίο διάστημα τα πάει αρκετά καλά, θέλει να διευρύνει το σερί των τριών συνεχόμενων νικών και να πραγματοποιήσει άλλη μια πειστική εμφάνιση . Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς φιλάθλους στο φιλόξενο γήπεδο του Άρη.

Τέλος το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Κοπανού μεταξύ του τοπικού ΓΑΣ και του Φιλίππου Μελίκης. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηδάκη που αγωνίστηκε την Τετάρτη στο θεσμό του κυπέλλου κόντρα στην Βέροια, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την κούραση του συγκεκριμένου παιχνιδιού και να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση που θα της δώσει το δικαίωμα σε ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα αντίπαλο που με την έλευση του Γιώργου Ντάμτσιου στο τιμόνι της ομάδος έχει μάθει να παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Όλοι οι αγώνες της 14ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια.

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Αγροτικός Αστήρ Πλατέος (Καραντώνης – Κελεσίδης – Γιάντσης)

ΑΟ Μαρίνας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου (Καραγκιζόπουλος – Αργυρίου – Κωστούλης)

Μακροχώρι – ΦΑΣ Νάουσα (Μαλούτας – Νησελίτης – Παζαρτζικλής)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδίου (Λαζάρου – Τράντος – Ρηγόπουλος)

ΓΑΣ Κοπανός – Φίλιππος Μελίκης (Παρασίου – Χριστοδούλου Γ. – Τράντος)

Αχιλλέας Νάουσας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (Παυλίδης – Παπαδάκης – Τσιουγγάρης)

Άρης Παλαιοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας (Πίτος – Ιασωνίδης – Γιαγκιτζόγλου)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Κεραυνός Επισκοπής (Μελτζανίδης – Γαβράς – Δεβετζίδης).

ααα1 1

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ρόδος – Δολοφονία φοιτήτριας: Τι δείχνει η ανάλυση των αποτυπωμάτων
Επόμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας: Να αποζημιωθούν άμεσα και τα συμπύρηνα, που έπαθαν εξίσου μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις