Ζάεφ, αλυτρωτισμός, Τσίπρας & Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λέμε και γράφουμε εδώ και μήνες ότι με τη γελοία συμφωνία των Πρεσπών, ανοίξαμε (δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) το κουτί της Πανδώρας και μια εθνική πληγή που θα αιμορραγεί εσαεί.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Ζάεφ, κάνει τη δουλειά του και καλά κάνει για τη χώρα του. Καλά κάνει και λέει για «μακεδονική γλώσσα» που θα διδάσκεται στην Ελλάδα, καλά κάνει και λέει για «Μακεδονία του Αιγαίου» και…. μακεδονική μειονότητα κι άλλα παρόμοια αστεία κι αλυτρωτικά.

Τσίπρας και Καμμένος του έδωσαν τη δυνατότητα. Κι αν τα λέει τώρα που δεν έχει ακόμη κυρωθεί η συμφωνία, σκεφτείτε τι θα λέει μόλις κυρωθεί.

Είπε όσα είπε ο Ζάεφ (το έκανε για δεύτερη φορά αφού το είχε επαναλάβει και από το βήμα συνόδου του ΝΑΤΟ) κι αφού η κυβέρνηση «μουγγάθηκε» για τρεις ολόκληρες ημέρες, το μόνο που ειπώθηκε τελικά δια στόματος Τσίπρα είναι ότι… χαίρεται που τα Σκόπια προχωρούν τις διαδικασίες. Θυμίζοντας ότι η Συμφωνία αναφέρει πως η γειτονική χώρα αντί για «Μακεδονία», ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».  Για τη γλώσσα και την εθνότητα δεν είπε κουβέντα!

Κι ύστερα έστειλε τον σφαγέα της Μεσαίας τάξης Κατρούγκαλο να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Και τι είπε ο Κατρούγκαλος; «Συμφωνήσαμε και οι δυο ότι οι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται»!

Θα μας τρελάνουν; Αντί να τρίξουν τα δόντια, αντί να πουν ότι οι Σκοπιανοί μ’ αυτά που λένε ακυρώνουν μόνοι τους τη συμφωνία, είπαν ότι δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται»!

Ντροπή!

Ο δε πρόεδρος Παυλόπουλος αφού προφανώς κουράστηκε να στέλνει αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία, είπε να πάει προς βορρά, άλλαξε προσανατολισμό κι έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια.

Χωρίς άλλος σχόλιο!

Κι ύστερα τα έριξαν όλα στον Μητσοτάκη. Με μια σουρεαλιστική ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού που κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ότι αυτός άνοιξε αυτοβούλως θέμα μειονότητας!

Προφανώς ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς που παρενέβη στα Σκόπια και ζήτησε «να παραμείνουν στη γραμμή που ορίζουν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών», είναι ενεργούμενο του Μητσοτάκη…

Μετά την παρέμβαση Νίμιτς, ο Ζάεφ αναδιπλώθηκε και προσπάθησε να τα μαζέψει. Μα τα ηχητικά ντοκουμέντα όσων είπε κι είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιάψευστα.

Κι η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, με την απόλυτη ανοχή –στήριξη του προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγουν μια τεράστια πληγή στο μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας.

Γνωρίζουν ότι η «Μακεδονία του Αιγαίου» είναι διαχρονικό αλυτρωτικό αίτημα των Σλαβομακεδόνων γειτόνων. Κι όμως με τη στάση τους δίνουν διέξοδο σ’ αυτό το αίτημα. Όχι μόνο τώρα, αλλά κι όταν θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. Στα διεθνή φόρα, στους διεθνείς Οργανισμούς, στις καταγγελίες που θα ακολουθήσουν (ετοιμάζονται ήδη κάποιοι, όπως θα σας αποδείξουμε πιο κάτω) για …καταπίεση της … Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Η χώρα μας μπλέκει για τα καλά. Οι πραγματικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων.   Ενώ στη Βόρειο Ελλάδα (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία) ήδη συστήνονται οργανώσεις και εταιρείες (νόμιμες κατά τα άλλα), με στόχο την εξυπηρέτηση των αλυτρωτικών σχεδίων των Σκοπίων.

Προσέξτε:

Η πρώτη, μάλιστα, είδε το φως της δημοσιότητας.

Είναι μια   Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»  και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ».  Ιδρύθηκε στην Αριδαία στις 18 Νοεμβρίου του 2018. Συμφώνως με την ιστοσελίδα της νέας ΑΜΚΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα των εθνικιστικών αλυτρωτικών πολιτικών της γειτονικής χώρας και των εν Ελλάδι υποστηρικτών τους. Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα, «Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες, πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων»!!!

Κι ύστερα –όπως ήδη κάνει ο Ζάεφ κι αυτές οι …εταιρείες- θα μιλάνε για εθνική τους ….μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα!!!

Είπαμε: Μόνοι μας ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας.

Προσέξτε κάτι ακόμη:

Πολλοί υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών, επικαλούνται ότι ΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε κάνει συμφωνία (το περιβόητο πακέτο Πινέιρο) για τα Σκόπια.

Μέγα ψέμα! Μέγιστη παραπλάνηση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε θέσει ως ακρογωνιαία λίθο της πολιτικής του την αναγνώριση από τα Σκόπια ότι δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Πριν ακόμα αρχίσει το θέμα να συζητείται, είχε πει σε συνέντευξη στη ΔΕΘ ότι:

«Η Ελλάς είναι η μόνη βαλκανική χώρα η οποία δεν έχει μειονοτικά προβλήματα. Δεν έχει με την έννοια ότι το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας έχει οδηγηθεί στο δρόμο που οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν.  Και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Και δεν έχει με την έννοια ότι η λεγόμενη «μακεδονική μειονότητα» είναι μειονότητα φάντασμα. Είναι η μοναδική περίπτωση, από όσες εγώ γνωρίζω, όπου την μειονότητα την παρουσιάζουν τρίτοι, απ’ έξω από τη χώρα και όχι μέσα στην ενδιαφερόμενη χώρα.» Κ. Μητσοτάκης 8.9.1991

Στη συνέχεια πριν συζητηθεί το θέμα στην Ευρώπη η κυβέρνησή του είχε ξεκαθαρίσει το θέμα στις 4 Δεκεμβρίου 1991, βάζοντας τρεις όρους προς την κυβέρνηση της δημοκρατίας των Σκοπίων για την αναγνώριση της χώρας αυτής:

  1. Την «αλλαγή του ονόματος Μακεδονία, η οποία έχει γεωγραφική και όχι εθνική υπόσταση»,
  2. Την αναγνώριση ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας,
  3. Την αναγνώριση ότιδεν υπάρχει στην Ελλάδα μακεδονική μειονότητα.

Πράγματι στο περίφημο πακέτο Πινέιρο, όπου στην αρχή, σε ό,τι αφορά τη μειονότητα, υπήρχε μια ασαφής διατύπωση, με επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε ( Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης Πινέιρο-Σαμαρά της 1-4-1991). Κι  ο Πινέιρο δέχθηκε να περιληφθεί ρητή σχετική διατύπωση με την οποία τα Σκόπια θα αναγνώριζαν ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό τελικά το πακέτο Πινέιρο δεν προχώρησε, όμως η θέση της Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα ήταν απόλυτα σαφής και αποδεκτή από τον ευρωπαϊκό παράγοντα. Κι όταν ρωτήθηκε τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «πώς γίνεται ένας φιλελεύθερος πολιτικός να αρνείται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των άλλων;» είχε απαντήσει ότι «τα ατομικά δικαιώματα είναι η ουσία του φιλελευθερισμού, όμως η αναγνώριση μιας εθνικής μειονότητας, δεν αποτελεί ατομικό αλλά συλλογικό δικαίωμα».

Προσέξτε κι αυτό:

Συστηματικά και επί δεκαετίες οι Σκοπιανοί επιχειρούσαν κι επιχειρούν να θέσουν ζήτημα … μακεδονικής μειονότητας.  Όχι μόνο δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά καταδεικνύεται και από τους αριθμούς. Δηλαδή, τα πολύ μικρά ποσοστά που πήρε το Ουράνιο Τόξο, που προσπάθησε να εκπροσωπήσει εκλογικά μια τέτοια υποτιθέμενη εθνική μειονότητα στη δεκαετία του 1990 και εντεύθεν. Το Ουράνιο Τόξο στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014  αθροιστικά 0,2% (2.861 ψήφους σε ένα εκλογικό σώμα 1.212.881 ψηφισάντων), κάτι που καθιστά την σχετική υπόθεση μη συγκρίσιμη αριθμητικά με οποιαδήποτε αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα στην Ευρώπη.

Ο Ζάεφ κι οι Σκοπιανοί είναι βέβαιο, ότι -εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί- θα την χρησιμοποιήσουν με τρόπο που θα δημιουργήσει ένα νέο μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών, με αντικείμενο την αναγνώριση εθνικής …μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς δηλαδή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεδίωκε να αποφύγει από την πρώτη στιγμή με την πολιτική του.

Και δεν το κρύβουν. Ούτε καν για τα προσχήματα πριν γίνει η επικύρωση της συνθήκης.  Εξ ου λέμε και ξαναλέμε ότι μπλέξαμε χοντρά μ’ αυτή τη συμφωνία…

Όταν θα έχει τεθεί η Συμφωνία σε ισχύ, η Ελλάδα θα έχει αποδεχθεί την ύπαρξη όσων παρέδωσε στα Σκόπια.

Εξ ου και δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή. Όσους πρόθυμους κι αν έχει βρει ο Αλέξης Τσίπρας… Όσοι κι αν έχουν σχέση με τα 50 εκ. που διέθεσε ο Σόρρος για να γίνει η συμφωνία, συμφώνως με όσα είπε ο συγκυβερνήτης στο υπουργικό συμβούλιο…

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Χριστούγεννα χωρίς να γεννηθεί ο Χριστός στην ψυχή του καθενός είναι φτώχεια. Είναι αποτυχία της ζωής»
Επόμενο άρθροΟδηγίες από το ΥΠΟΙΚ για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.