Ανάλυση της 12ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής. Παλαιοχώρι – ΦΑΣ, Μακροχώρι – Πλατύ τα σημαντικά παιχνίδια.

Με τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’  ΕΠΣ Ημαθίας. Τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας είναι αυτά που θα διεξαχθούν στο Μακροχώρι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος,  ενώ επικίνδυνη έξοδο επιχειρεί  η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα, όπου θα αντιμετωπίσει στο Παλαιοχώρι τον τοπικό Άρη.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Ο δεύτερος της βαθμολογίας ΓΑΣ Ροδοχωρίου θα μεταβεί στο ΔΑΚ Νάουσας όπου θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο Αχιλλέα .  Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας υποδέχεται στο γήπεδό του τον Εθνικό Κλειδίου, ενώ ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί και στον Κοπανό όπου ο τοπικός ΓΑΣ αντιμετωπίζει τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Στα Τρίκαλα η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου υποδέχεται τον ΑΟ Μαρίνας, ενώ ο Κεραυνός Επισκοπής κοντράρεται στο γήπεδο του με τον ουραγό Φίλιππο Μελίκης που την προηγούμενη αγωνιστική σημείωσε την πρώτη του νίκη στη φετινή κούρσα. Τέλος η ΑΕ Χαρίεσσας υποδέχεται στο γήπεδο της τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας

Στο Μακροχώρι η τοπική ομάδα υποδέχεται την ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αυτή του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος. Η ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες βαθμών, καθώς έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι πράγμα το οποίο δεν έχουν καταφέρει φέτος στην έδρα τους, καθώς στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις μετρούν μόλις ένα βαθμό, ενώ έχουν υποστεί τέσσερις ήττες. Από την άλλη η ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη θέλει τη νίκη για να έχει αντίκτυπο η μεγάλη νίκη που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική επί του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων. Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος γνωρίζει τις δυσκολίες  του συγκεκριμένου παιχνιδιού ιδιαίτερα μετά την ήττα που σημείωσαν οι  γηπεδούχοι την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΓΑΣ Κοπανού, οι οποίοι βλέπουν το παιχνίδι του Σαββάτου  σαν τελικό. Αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

 Στα Τρίκαλα ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται τον ΑΟ Μαρίνας. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου θέλει νίκη και μόνο νίκη για να παραμείνει σε τροχιά play off, ενώ μία πειστική εμφάνιση θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος.  Οι φιλοξενούμενοι που θα αγωνιστούν χωρίς άγχος θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι, που παρουσιάζει βέβαια μεγάλο βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Λάζαρου Παυλίδη και του Βασίλη Κωνσταντινίδη.

Η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, η ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα επιχειρεί επικίνδυνη έξοδο στο Παλαιοχώρι όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Άρη. Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα θα προσπαθήσει να φύγει αλώβητη από την συγκεκριμένη αναμέτρηση , καθώς θεωρείται  το  πιο μεγάλο εμπόδιο πριν από το ντέρμπι που θα διεξαχθεί τρεις αγωνιστικές αργότερα , όπου θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τον Μέγα Αλέξανδρο  Αγίας Μαρίνας. Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου που δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές να έχει βρει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, θέλει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του ΦΑΣ και να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθούν με τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Εθνικού Κλειδίου σε ένα παιχνίδι που αναμετρώνται μετά από πολλά χρόνια οι δύο ομάδες σε αγώνα πρωταθλήματος Α’ Ερασιτεχνικής  . Οι γηπεδούχοι θέλουν  να διατηρήσουν το απόλυτο στο γήπεδό τους σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη . Δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Νίκου Παρασχόπουλου που θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την κούραση της Τετάρτης από το παιχνίδι του Κύπελλου και να σημειώσει μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα.

Στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας θα μεταβεί ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Νέας Στράντζας Νάουσας. Η ομάδα του Δημήτρη Κοτζάμπαση ελπίζει αυτή τη φορά να σταθεί πιο τυχερή και να φύγει με το τρίποντο από το συγκεκριμένο γήπεδο(στην πρώτη φετινή της επίσκεψη ηττήθηκε από την ομάδα του ΦΑΣ) για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά που αγνοεί τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές τι σημαίνει η λέξη νίκη , θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να βάλει εμπόδια στην φετινή πολύ καλή πορεία του ΓΑΣ.

Στον Κοπανό διεξάγεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. ΓΑΣ Κοπανού και Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηδάκη που τα πάει εξαιρετικά στο φετινό πρωτάθλημα και προέρχεται από την εκτός έδρας επιτυχία κόντρα στο Μακροχώρι, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να πετύχει μία νίκη στο γήπεδο της που θα την εδραιώσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες, αφού με νίκη προσπερνά τον αντίπαλό του στη βαθμολογία και το όνειρο για είσοδο στην τετράδα παραμένει ζωντανό. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Καψαλιάρη ξέρουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες  βαθμών οπότε αποτελεί αναγκαιότητα μια πειστική εμφάνιση κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα.

Στην Επισκοπή ο τοπικός Κεραυνός θα κοντραριστεί με τον Φίλιππο Μελίκης. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 11  ολόκληροι βαθμοί και αυτό από μόνο του δίνει σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους. Από την άλλη ο Φίλιππος Μελίκης που με τον Γιώργο Ντάμτσιο στον πάγκο δείχνει σημάδια επιβίωσης θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Άλλωστε την προηγούμενη αγωνιστική ο Φίλιππος σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μια νίκη που ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που θέλουν να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Χαρίεσσας όπου η τοπική ΑΕ υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να σημειώσει μία νίκη που θα την διατηρήσει εκτός της ζώνης των πλέι άουτ. Αντίθετα ο Αγροτικός Αστέρας Βαρβάρας  εμφανίζεται φέτος πολύ αδύναμος εκτός έδρας, καθώς στις πέντε αναμετρήσεις που έχει δώσει η βαθμολογική του συγκομιδή που βρίσκεται στο μηδέν έχει άλλη μια δύσκολη αποστολή με μοναδικό στόχο να κάνει σεφτέ μακριά από την έδρα του.

Όλοι οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 01 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της Α’ Ερασιτεχνικής.

Μακροχώρι – Αγροτικός Αστέρας Πλατέος (Μαλούτας – Χριστοδούλου Γ. – Γκόγκας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΟ Μαρίνας( Κωστούλης – Τράντος – Τσιουγγάρης)

ΓΑΣ Κοπανός – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (Παρασίου – Αργυρίου-Χαραλαμπίδης)

Αχιλλέας Νάουσας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου (Καραντώνης – Κελεσίδης – Λαζάρου)

Άρης Παλαιοχωρίου – ΦΑΣ Νάουσα (Καραγκιζόπουλος – Χαλατζιούκας – Ρηγόπουλος)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδίου (Γαβράς – Βαλκάνος – Κιρμανίδης)

Κεραυνός Επισκοπής – Φίλιππος Μελίκης (Ιασωνίδης – Χρυσάνης – Παζαρτζικλής)

ΑΕ Χαρίεσσας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας ( Τρέβλας – Γιαγκιτζόγλου –

Δεβετζίδης).

χχ21

Προηγούμενο άρθροΕΠΣ Ημαθίας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου 1-2/12/2018
Επόμενο άρθροΣε τρελαίνουν μπροστά στα μάτια σου! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος