ΝΔ: Σχολιασμοί σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας

Σχολιασμοί της τρέχουσας επικαιρότητας

Α. Εθνικά ζητήματα

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφή τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωσή της. Συνεπώς δεν τη βρίσκει σύμφωνη καμιά συνταγματική αναθεώρηση που κινείται στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Η πρόταση Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας κάνει ακόμη χειρότερη την ήδη κακή συμφωνία. Διατηρεί, άλλωστε, το άρθρο 36 το οποίο όχι μόνο συντηρεί, αλλά και υποδαυλίζει τον αλυτρωτισμό.Επιβεβαιώνεται, επίσης, η επιμονή των Σκοπίων στην ύπαρξη δήθεν “Μακεδονικού” Έθνους. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Μετά από αυτά, η Κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Συμφωνεί ή όχι με το περιεχόμενο της πρότασης Ζάεφ;

Σε άλλα ζητήματα, είναι αδιανόητο επίσης το γεγονός ότι, ενώ έχουν ήδη περάσει εννιά ημέρες, η Κυβέρνηση και οι Αρχές της Αλβανίας, καταφεύγοντας σε προφάσεις, δεν έχουν ακόμη παραδώσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του. Για τη στάση τους αυτή δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Ούτε νομική ούτε πολιτική.

Β. Μήνυση Κοτζιά

Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να εκπλήσσει. Πρώτη φορά μάρτυρες στο να καταθέτει πρώην υπουργός Εξωτερικών μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης -γιατί ακόμα κι αν ο τελευταίος δεν αναφέρεται ονομαστικά σε αυτήν, όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ο πρώτος που δημοσίως υπαινίχθηκε ότι ο κ. Κοτζιάς έχει χρηματοδοτηθεί υπογείως από τον κ. Σόρος- και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη για κατηγορίες που εκτοξεύονται από έναν υπουργό προς έναν άλλον εντός ενός υπουργικού Συμβουλίου. Είναι επίσης ενθαρρυντικό ότι η Δικαιοσύνη μπορεί πλέον να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να πράξει όσα αυτονόητα ζητάει η ΝΔ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Χρειάζεται άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και μακάρι η Εισαγγελία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια για όλες αυτές τις αδιαφανείς συναλλαγές που έχουν καταγγελθεί με μια εταιρεία του Τζωρτζ Σόρος, όπως βέβαια και για το πώς “αξιοποιήθηκαν” τα κονδύλια που διαχειρίστηκε ο κ. Καμμένος για τους πρόσφυγες με απευθείας αναθέσεις.

Γ. Αναδρομικά

Καταρχάς, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για το οποίο η Κυβέρνηση κωφεύει. Και είναι αδιανόητο από τη στιγμή που αυτές οι αποφάσεις απειλούν να επιβαρύνουν καθοριστικά τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, η κυβέρνηση αντί να δίνει σαφείς και επίσημες απαντήσεις να καταφεύγει μόνο σε διαρροές. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει ποια είναι τα ποσά που διεκδικούνται καθώς και ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων. Διότι όταν μία κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς, δεν μπορεί να αξιολογήσει και το ακριβές μέγεθος του προβλήματος και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται τις αμετάκλητες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο βεβαίως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Με άλλα λόγια, το κόστος αυτών των αποφάσεων δεν θα πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τις θυσίες των πολιτών τα τελευταία οκτώ χρόνια. Όπως δεν θα πρέπει να ανατρέψει και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, και να θέσει σε αμφισβήτηση την κεντρική πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μειώσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεν είναι επουδενί η πρόθεσή της ΝΔ να μειωθούν οι συντάξεις ,καθώς έχουν ήδη περικοπεί πολλές φορές, αλλά στοχεύει πρωτίστως στη μείωση των φόρων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.  Αυτή είναι η μόνη πολιτική που θα αυξήσει επί της ουσίας το πραγματικό εισόδημα και των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Και άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Δ. Εξεταστική για την Υγεία

Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθ οιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον πρώην υπουργών. Επιστρέφοντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως τη διερευνά, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Η μέθοδος που ακολουθούν είναι γνωστή. Ενώ η Εξεταστική δεν καταλήγει πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των Μ.Μ.Ε. που ελέγχουν. Το γεγονός ότι μετά το φιάσκο της Νοβάρτις επιλέγουν τώρα τη λογική του σίριαλ, δηλαδή πάνε κομματιαστά και δίνουν στη δημοσιότητα χωριστό πόρισμα για κάθε υπόθεση, σημαίνει ότι θέλουν να κρατήσουν στην επικαιρότητα αυτή τη λάσπη. Πιστεύουν, προφανώς πως λάσπη στη λάσπη κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η στόχευσή τους. Αλλά δεν θα μείνει τίποτα. Η λάσπη θα επιστρέψει στους κατασκευαστές της. Και βέβαια θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν για τα πραγματικά σκάνδαλα, που οι ίδιοι διέπραξαν. Το Ερρίκος Ντυνάν, πωλήθηκε 115 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που χρωστούσε 230. Η προσπάθεια του Συριζα να επαναγοράσει το κράτος τώρα το νοσοκομείο, έναντι 75 εκατομμυρίων δείχνει που οδηγούν οι πολιτικές ιδεοληψίες τους.

Προηγούμενο άρθρο70 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες της Χώρας για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ενημέρωσης για το θηλασμό και τα οφέλη του υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας