Γιατί δεν έρχονται επενδυτές; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφουμε και ξαναγράφουμε  ότι η χώρα χρειάζεται ένα τεράστιο επενδυτικό σοκ, χρειάζεται επενδύσεις της τάξης των 100 δις ευρώ για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να βγει στο ραντεβού με το μέλλον της.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλοι μιλούν για επενδύσεις, όλοι ψάχνουν επενδύσεις, μα επενδύσεις δεν έρχονται. Για ποιον λόγο, άλλωστε, να έρθουν επενδυτές στη χώρα μας;  Για ποιον λόγο να βάλουν τα χρήματά τους και να μπλέξουν με το αντιεπενδυτικό πολιτικό κλίμα της Αριστεράς και μεγάλων κομματικών της Δεξιάς; Για ποιον λόγο να μπλέξουν με την ελληνική γραφειοκρατία και τη διαφθορά; Για ποιον λόγο να τραβήξουν όσα τραβούν οι επενδυτές στο Ελληνικό, στις Σκουριές, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, παλαιότερα στο Ναυαρίνο όπου ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έφτυσε αίμα για είκοσι χρόνια προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια που του έβαζαν για αν φτιάξει το κόσμημα που λέγεται σημερα Κόστα Ναβαρίνο; Για ποιον λόγο να έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα που δεν έχει πρόσβαση για δανεισμό στις αγορές κι οι τράπεζές της είναι σχεδόν φαληρισμένες;

Για ποιον λόγο να έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα που ανάμεσα σε 214 κράτη που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά βρίσκεται στην 102η θέση και συνεχώς διολισθαίνει; Για ποιον λόγο να έρθουν να έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα που αναφορικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων, ο συντελεστής φορολόγησης υπερβαίνει σχεδόν 5 ποσοστιαίες μονάδες τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ; Για ποιο λόγο να έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα που όπως ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κι αναφορικά με την ευρωστία των τραπεζών της, αυτές βρίσκονται στην 137η θέση ανάμεσα σε 140 χώρες;

Όλα τα παραπάνω λοιπόν μελετούν οι όποιοι επενδυτές προκειμένου να «ψηφίσουν» (ή όχι) Ελλάδα, μαζί φυσικά με τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κι εμείς αναρωτιόμαστε τι έχει το έρμο και ψοφάει… Αναρωτιόμαστε και βράζουμε στο ζουμί μας…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΞεκινά η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.