Ανάλυση της 5ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής. Μεγάλη μάχη Τρικάλων – Αγ. Μαρίνας

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της πρώτης ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 16 00. Το παιχνίδι της ημέρας αναμφισβήτητα θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα όπου η τοπική ομάδα θα κοντραριστεί με την Αγία Μαρίνα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Κοπανός – Ροδοχώρι, Πλατύ- Χαρίεσσα και Μαρίνα- Μακροχώρι. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν τα φαβορί.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα υποδέχεται την Αγία Μαρίνα  στο παιχνίδι της αγωνιστικής. Δημήτρης Πρίντζιος και Γιάννης Καψαλιάρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ντέρμπι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Ημαθίας. Ο πρωτοπόρος Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, θα προσπαθήσει να πετύχει την 5η συνεχόμενη νίκη του που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας και  σε απόσταση ασφαλείας από την φιλόδοξη ομάδα της Αγίας Μαρίνας. Ο Γιάννης Καψαλιάρης που θα παρατάξει την ομάδα στο ντέρμπι χωρίς τη συμμετοχή του Χάρη Συμεωνίδη, ενός ποδοσφαιριστή με έφεση στο σκοράρισμα, θέλει να πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές του μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών θα βγάλουν αντίδραση  και θα αναστρέψουν την εις βάρους τους διαμορφωθείσα κατάσταση.

Στο Πλατύ ο τοπικός Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται την σκληροτράχηλη ομάδα του Χρήστου Μποζίνη. Η ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη μετά την δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση επί του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, θέλει το τρίποντο για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη τυχόν στραβοπατήματα των πρωτοπόρων της βαθμολογίας . Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο είναι για τους γηπεδούχους, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα και αναμένεται να βάλουν δύσκολα στον  Αστέρα . Ο Χρήστος Μποζίνης θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο να πετύχει την δεύτερη  εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θα αντιμετωπίσει στην έδρα του την ουραγό της βαθμολογίας ομάδα του Φίλιππου Μελίκης, μιας ομάδος που έχει δεχθεί 18 τέρματα σε 4 αγωνιστικές και κινδυνεύει να χάσει από νωρίς το τραίνο της παραμονής. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΦΑΣ Νάουσα, θέλει να επανέλθει στις νίκες και το σημερινό παιχνίδι της δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το πετύχει. Από την άλλη η ομάδα του Άρη Αδαλόγλου θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους μήπως και καταφέρει να πάρει κάτι από το σημερινό παιχνίδι.

Στον Κοπανό διεξάγεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής όπου ο τοπικός ΓΑΣ υποδέχεται το Ροδοχώρι. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν την νίκη για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο, ενώ ο Κοπανός που έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα ενώ αδικείται από την συνολική βαθμολογική του συγκομιδή, θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το φιλόδοξο φέτος Ροδοχώρι. Ένα παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής καθώς η εξέλιξη του θεωρείται αμφίρροπη και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Στο Παλαιοχώρι ο τοπικός Άρης υποδέχεται τον Εθνικό Κλειδίο,  που από την προηγούμενη Δευτέρα έλυσε το συμβόλαιο του με τον Μπάμπη Πετρίδη και θα παραταχθεί υπό τις τεχνικές οδηγίες του Νίκου Παρασχόπουλου. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες στο γήπεδο τους και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Αντίθετα ο Εθνικός ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς μαζί με τον Φίλιππο Μελίκης είναι οι μοναδικές ομάδες με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή, δεν δείχνει ικανός να βάλει εμπόδια στο δρόμο του Άρη, που εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει.

Στην Νάουσα ο τοπικός Αχιλλέας υποδέχεται την ομάδα του ΦΑΣ σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα, το ΔΑΚ Νάουσας. Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξάς που την Τετάρτη αντιμετώπισε στα ίσια τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και απέσπασε με σχετική ευκολία τον βαθμό της ισοπαλίας, θέλει να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση και να δυσκολέψει την ομάδα του Γιώργου Σγούρδα. Ο ΦΑΣ μετά την  πολύ εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θέλει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει στην  πρώτη θέση διατηρώντας το απόλυτο και να υποδεχθεί το επόμενο Σάββατο στο γήπεδο της τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων έχοντας το απόλυτο. .

Στην Μαρίνα η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει το Μακροχώρι σε ένα παιχνίδι που τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμούς. Οι γηπεδούχοι που μετά το νικηφόρο πέρασμα της πρεμιέρας από την Αγία Βαρβάρα έχουν τρεις συνεχόμενες ήττες, ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στο γήπεδο τους που θα τους επιτρέψουν να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά. Τον ίδιο στόχο έχει και η νεανική ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη που φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά και θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στην φετινή κούρσα της Α’ Ερασιτεχνικής.

Τέλος το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση μεταξύ του Κεραυνού Επισκοπής και του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Οι γηπεδούχοι που την προηγούμενη αγωνιστική πέρασαν, νικηφόρα από το Κλειδί θέλουν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο γήπεδο τους, που θα τους ανεβάσουν σε υψηλότερες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας ψάχνει τους πρώτους βαθμούς μακριά από το γήπεδο της πράγμα το οποίο δεν έχει καταφέρει ακόμα .

Το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής με ώρα έναρξης στις 16.00.

Αγροτικός Αστήρ Πλατέος – ΑΕ Χαρίεσσας (Λαζάρου-Τράντος-Γκόγκας)

Κεραυνός Επισκοπής  – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (Κωστούλης- Βαλκάνος- Μαργαρίτης)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας . – Φίλιππος Μελίκης (Γαβράς-Χριστοδούλου Γ.- Χριστοδούλου Κ.)

Άρης Παλαιοχωρίου – Εθνικός Κλειδίου  (Τρέβλας-Μουσενίκας- Μπακάλης)

Αχιλλέας Νάουσας . – ΦΑΣ Νάουσα (Παρασίου- Κελεσίδης-Χαλατζιούκας)

ΓΑΣ Κοπανός – ΓΑΣ Ροδοχωρίου (Μαλούτας- Γιάντσης- Παζαρτζικλής)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (Μελτζανίδης- Πίτος- Ρηγόπουλος)

ΑΟ Μαρίνας – Μακροχώρι (Καραγκιζόπουλος-Νησελίτης-Χαραλαμπίδης).

cc1

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Cupcakes με κρέμα βιετναμέζικου καφέ – από τον chef Βαγγέλη Δρίσκα – βίντεο
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής. Ξεχωρίζει το Τρίκαλα – Αγία Μαρίνα.