Κτηνοτροφία: Κερδισμένες οι αυτόχθονες φυλές κτηνοτροφικών ζώων

Τα καλά νέα για τους κτηνοτρόφους που επιμένουν στην διατήρηση των ελληνικών αυτόχθονων φυλών είναι ότι μέχρι το τέλος 2018, περιμένουμε και δεύτερη πρόσκληση για το πρόγραμμα ενίσχυσης. Έτσι θα μπορέσουν  να ενταχθούν οι κτηνοτρόφοι που δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν του Μέτρου,  λόγω της εμπλοκής του μηχανογραφικού συστήματος, που δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στον αριθμό των ζώων από το ΟΣΔΕ.

Ο προϋπολογισμός θα είναι μικρότερος από τον προηγούμενο που ίσχυε στην πρώτη πρόσκληση.

Στο Μέτρο μπορούν να ενταχθούν οι κτηνοτρόφοι, που δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν ενταχθεί σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι τους. Αποκλείονται της ενίσχυσης,  οι διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης που έχουν υπογράψει αποκλεισμό από τη λήψη ενισχύσεων για 10 δέκα χρόνια, αλλά και όσοι έχουν αποβληθεί από οποιοδήποτε Μέτρο λόγω υποβολής ανακριβών στοιχείων από πρόθεση και δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την παράβαση αυτή.

Οι υποψήφιοι προς ένταξη κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι κάτοχοι αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Να εκτρέφουν ζώα σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογες με τη φυλή των ζώων και εννοείται ότι τα ζώα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο γενεαλογικό βιβλίο της φυλής τους.

Το ύψος της ετήσιας ενίσχυσης ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου είναι για τα

Βοοειδή 333 ευρώ με διατήρηση αρσενικού ανά 15 θηλυκά ζώα και 310 ευρώ χωρίς διατήρηση αρσενικού

Αιγοπρόβατα 232 ευρώ και 209 ευρώ

Χοίροι 215 ευρώ και 192 ευρώ

Ιπποειδή 350 ευρώ

Έτσι οι αυτόχθονες ελληνικές φυλές που απειλούνται με εξαφάνιση χαρίζουν το κίνητρο ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους που θα τις επιλέξουν….

Προηγούμενο άρθροΣτις 28 Σεπτεμβρίου, η πληρωμή του ΚΕΑ
Επόμενο άρθροΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ : «Δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ».