Οι ευρωπαϊκοί κτηνοτροφικοί σύλλογοι, απαιτούν τη ρύθμιση της παραγωγής χοιρινού κρέατος – Της Ειρήνης Αιμονώτη.

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, ζητούν από την  Ευρωπαϊκή Ένωση να ενθαρρύνει τους κτηνοτρόφους να μειώσουν το βάρος των σφαγίων, μειώνοντας έτσι τον όγκο του κρέατος.

Ειρήνη Αιμονιώτη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

«Η κατάσταση των χοιροτρόφων εξασθενεί μέρα με τη μέρα με τη στασιμότητα των τιμών σε πολύ χαμηλό επίπεδο». Αυτό αναφέρθηκε σε επιστολή, που έστειλαν σύλλογοι κτηνοτρόφων τις ΕΕ, προς τον Phil Hogan, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία και στους 28 ευρωπαίους υπουργούς γεωργίας, τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018.

Μέσα σε όλα, προτείνουν την  “ενεργοποίηση του άρθρου 222 της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) για τη ρύθμιση της παραγωγής”. Σύμφωνα με τον Pascal Aubry, επικεφαλής του τμήματος χοιρινού κρέατος της CR, “η μείωση του βάρους των χοίρων κατά 5 κιλά θα μειώσει τον συνολικό όγκο κατά περισσότερο από 5%”.

“Ευρωπαϊκή αποθήκευση”

Επιπλέον, ζητούν, τη δημιουργία ενός «δείκτη» για να δώσει την κατεύθυνση της αγοράς και έτσι να κατευθύνει την παραγωγή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του κρέατος.

Υποστηρίζουν τέλος, τη δημιουργία «αποθήκευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και στη συνέχεια να επιτραπεί η εφαρμογή του άρθρου 222 της ΚΟΑ, όπως έχει ήδη γίνει για την παραγωγή γάλακτος.

Κίνα..

Στην «αντίπερα όχθη», η Κίνα δοκιμάζεται ακόμη μια φορά, από την Αφρικάνικη Πανώλη των Χοίρων.

Σύμφωνα με τον ΟΙΕ, η ασθένεια επηρέασε ένα αγρόκτημα χοίρων 383 στο Σενγιάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, όπου 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 336 ζώα, σφαγιάστηκαν.

Προηγούμενο άρθρο«Οξυγόνο» στις ΜμΕ ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος
Επόμενο άρθροΟι παγκόσμιες πωλήσεις «τάμπλετ» συνεχίζουν να μειώνοντα. Νέα πτώση 13,5% στο β’ εξάμηνο του 2018