Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν στην γαλακτοκομική σχολή Ελασσόνας, θα μπορούν από τον Αύγουστο και για περίπου ένα μήνα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Η λειτουργία της Σχολής θα είναι διετής και θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη. Αυτά τονίστηκαν σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου.
Η επαρχία Ελασσόνας που φημίζεται για τα κτηνοτροφικά της προϊόντα, για την φέτα της, επιλέχθηκε ως φυσικός χώρος για την δημιουργία δεύτερης γαλακτοκομικής σχολή στη χώρα μας, μετά τα Ιωάννινα τόνισε ο κύριος Κόκκαλης. Η σχολή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο και για την πρώτη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ως ειδικότητα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας. Η στέγαση της θα γίνει στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ελασσόνας και στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο τμήματα των 30 φοιτητών, ενώ φέτος θα λειτουργήσει ένα τμήμα.
Την επόμενη σχολική χρονιά η σχολή Θα μεταφερθεί στο χώρο του παλιού καπνεργοστασίου της Ελλάσονας, το οποίο θα ανακαινιστεί με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,5 εκατ. εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής επιφάνειας τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, τα οποία διανέμονται σε τρία κτίρια. Το σημαντικό για την καινούργια σχολή είναι ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησης των 2 ετών, θα γίνεται και πρακτική εξάσκηση στις καινούργιες εγκαταστάσεις της σχολής σε πραγματικές συνθήκες και οι φοιτητές θα ασκούνται από την παραλαβή και την παστερίωση του γάλακτος μέχρι και τη συσκευασία των τελικών προϊόντων που θα διατίθεται στις αγορές.
Τέλος ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου τόνισε ότι η σχολή θα είναι ένα δημόσιο φυτώριο παραγωγής τυροκόμων.