Κίνημα Αλλαγής: Οι όψιμοι τιμητές της αξιοκρατίας, καλό θα ήταν να την εφαρμόζουν & στις υπηρεσίες τους κ. Δούρου!

Ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

 Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μιλώντας σε Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα την «Οργάνωση Υπηρεσιών και αναπτυξιακή πολιτική στους ΟΤΑ» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αντιμετώπισης των χρόνιων παθογενειών της ελληνικής διοίκησης. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά: Ήταν άλλωστε ο Ιωάννης Καποδίστριας που έκανε λόγο για την Επανάσταση που «εγέννησεν ένα σωρόν ανθρώπων αργών, θελόντων να ζώσιν εκ του δημοσίου…».

Καλά και όμορφα τα λόγια του Καποδίστρια, αλλά ίσως θα έπρεπε να τα θυμάται η κυρία Περιφερειάρχης όχι μόνο στις δημόσιες παρεμβάσεις της, αλλά και όταν αποφασίζει να τοποθετήσει συγγενείς και φίλους, ανοίκεια, σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο (από τον σύντροφό της στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, μέχρι τον αδελφό της σε θέση μετακλητού στο υπουργείο πολιτισμού και μέλη της οικογένειάς του στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης).

Οι τιμητές της αξιοκρατίας να μας ενημερώσουν, επιπλέον, για τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Δούρου. Τηρήθηκαν οι αρχές της αξιοκρατίας και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ή ακολουθήθηκε η λογική των αναθέσεων με αποτέλεσμα υπηρετούντες προϊστάμενοι με υψηλότερα τυπικά προσόντα να αντικατασταθούν από αρεστούς;

Προηγούμενο άρθροΈως 300εκ.€ για προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού στη Δημ. Υγεία θα συγκεντρωθούν από τη φορολόγηση των εταιριών διαδικτυακού στοιχηματισμού
Επόμενο άρθροΔήλωση Ανδρέα Λοβέρδου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το θέμα των συνόρων με την Αλβανία.