40 δόσεις για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και για συνταξιούχους πρώην ΟΓΑ

Σε 40 ισόποσες δόσεις  με παρακράτηση από το ποσό της σύνταξής τους,  θα δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ,  να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους. Το μέτρο αφορά οφειλές έως 4000 ευρώ.

Έτσι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης τον Οκτώβριο,  οι αγρότες θα μπορούν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού και τις απλήρωτες εισφορές του 2017. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με τον πρόσφατο νόμο 4549/2018, το γνωστό πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση, υπάρχει άλλωστε η πρόβλεψη πως θα ρυθμίζονται και οι οφειλές του 2017.

Σε ότι αφορά στις απλήρωτες ατομικές εισφορές των αγροτών προς τον ΕΦΚΑ, μόλις αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες, μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η υπαγωγή στον εξωδικαστικό αφορά 340.000 ασφαλισμένους αγρότες με οφειλές 1,4 δις ευρώ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν και άλλες διατάξεις, που θα απαλλάσσουν ασφαλισμένους από αρκετές οφειλές που κακώς επιβαρύνονταν, αφού περισσότεροι από έναν ασφαλιστικοί φορείς επέβαλλαν πρόσθετες οφειλές και εισφορές.

 

 

Προηγούμενο άρθροEνίσχυση 14.000 ευρώ για αγρότες χαμηλού εισοδήματος
Επόμενο άρθροΝέες ρυθμίσεις για οφειλέτες αγρότες – κτηνοτρόφους ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση