«ΖΩ.Ε.Σ.»: Έκφραση αγάπης προς τους τετράποδους φίλους μας.

Για τη σύσταση και τους στόχους της φιλοζωικής ομάδας «ΖΩ.Ε.Σ.» της εκπαιδευτικού κας Κατερίνας Παπαποστόλου, γνωστής για τα φιλικά της αισθήματα προς τα ζώα, έχουμε αναφερθεί παλαιότερα.

Συμπορευόμενοι των πεποιθήσεων της ομάδας αυτής και μετά την 5άμηνη πλέον ενεργή δραστηριότητά της, έχουμε να επισημάνουμε πολλά θετικά και αξιοζήλευτα επιτεύγματα πάνω στον τομέα που δραστηριοποιείται, παρά το μικρό σχετικά  χρονικό διάστημα ζωής της.

Αρχικά να ενημερώσουμε ότι η έδρα της ομάδας ΖΩ.Ε.Σ. βρίσκεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Αποστολή της, όπως απορρέει και από τα αρχικά του ονόματός της είναι η αφιλοκερδής ενημέρωση σε μαθητές σχολείων περί των κατοικιδίων (κυρίως σκύλων) και την καλλιέργεια φιλικών σχέσεων και συμπεριφορών προς αυτά.

Πλούσια η δράση της ομάδας όπως προαναφέραμε και συγκεκριμένα στους 5 τελευταίους μήνες, έχουν γίνει ενημερώσεις σε περίπου 1000 μαθητές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς!! Σκοπός της απ’ ότι έχουμε ενημερωθεί, είναι η περαιτέρω εξάπλωση των δραστηριοτήτων της στον ελλαδικό χώρο, με την ενίσχυση ακόμη περισσότερο της αντίστοιχης ομάδας στη Θεσσαλονίκη και την ίδρυση δύο ακόμη υποομάδων μία στην Αθήνα και μία στην Άρτα, οι οποίες θα υπάγονται στην κεντρική που εδρεύει στη Αλεξάνδρεια.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσουμε μία αίσθηση πικρίας και παραπόνου που μας εκφράστηκε από την ίδια την κα Παπαποστόλου σε πρόσφατη συνομιλία μας. Ενώ λοιπόν η αναγνωρισμένη δράση της ομάδας εκτιμήθηκε και επιτράπηκαν οι ενημερώσεις της σε σχολεία εκτός της περιοχής μας, «εντός των τειχών», στην Αλεξάνδρεια δηλαδή και στα χωριά του Δήμου της, καλλιεργείται μία δυσπιστία που αποφέρει ίσως και την ανάλογη κωλυσιεργία. Αποτέλεσμα είναι, ότι όλο αυτό τον καιρό μόνο στα σχολεία των χωριών  Πλάτανου και Πρασινάδας έχουν γίνει επισκέψεις και ενημερώσεις της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι ο καθένας γνωρίζει για την υπόσταση και τη λειτουργία της ομάδας, αυτή δεν τυγχάνει πρόσκλησης μιας και υπάρχουν κολλήματα περί της νομιμότητας της ομάδας και γραφειοκρατικά ζητήματα.

            Πάνω στα προηγούμενα να αιτιολογήσουμε ότι: Η ομάδα «ΖΩ.Ε.Σ.» είναι καθόλα νόμιμη ως σύλλογος και βιώνει υπό την αιγίδα του  Ζωοφιλικού Σωματείου Κουφαλίων. Επιπλέον η κα Κ. Παπαποστόλου φέρει επίσημα πλέον και την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας σκύλων.        Τέλος, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει και μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/%CE%96%CF%89%CE%95%CE%A3/390288947807739?ref=ts&fref=ts) τα πάντα μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τη δουλειά που ίσως μόνο εδώ γίνεται πανελληνίως, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με άρτιο και πολυθεματικό πρόγραμμα.

Η οικογένεια του Έμβολου ανεπιφύλακτα δηλώνει σύμμαχος και ταυτόχρονα αρωγός τέτοιων κοινωφελών οργανισμών που έχουν ως γνώμονα και στόχο την άμεμπτη αγάπη προς τα ζώα και όχι την κερδοφορία και οποιαδήποτε υστεροβουλία.

Προηγούμενο άρθροΣυμπεριφορά εχθρών – Προτάσεις – ΣΟΚ των «εταίρων» προς την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΓυμνάσιο Πλατέος: Τα ονόματα των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος