ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «SBC» ΣΤΗΝ ΗΡΩ ΡΑΝΤΟΥ
Για το σκάνδαλο της NOVARTIS:
Η υπόθεση Novartis είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων. Έχει προηγηθεί έρευνα στις ΗΠΑ και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας φέρονται να εμπλέκονται πολλά πολιτικά πρόσωπα. Η διερεύνηση των σκανδάλων είναι ένας από τους λόγους που συγκροτήθηκε η σημερινή κυβέρνηση, για να μη συνεχίσει να υφίσταται ένα σαθρό πολιτικό σκηνικό και μια πολιτική τάξη η οποία κουκούλωνε εγκληματικές πρακτικές, από τις οποίες κάποιοι πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Για τη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη να συσταθεί Προανακριτική και για την υπόθεση των πυρομαχικών:
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στις αντιδράσεις των εμπλεκομένων για την υπόθεση της Novartis και στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σ. Αραβία για την οποία η Ν.Δ. κατηγορεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που πρώτος ζήτησε να γίνει έρευνα για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε επίσης να μην ισχύσουν για τη δική του περίπτωση οι ευνοϊκές διατάξεις σχετικά με τους εν ενεργεία υπουργούς, προκειμένου ο ίδιος να διευκολύνει την έρευνα. Αντίθετα στην περίπτωση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis βλέπουμε έναν πανικόβλητο αντιπρόεδρο και τη Ν.Δ. να ακολουθεί τη γραμμή του αντιπροέδρου της και να στέκεται στα διαδικαστικά, όπως πχ στο αν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπ. Δικαιοσύνης! Να θυμίσω ότι ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που έφερε 19 σκανδαλώδεις υποθέσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας στη Δικαιοσύνη. Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποστηρίζουμε ότι η σχετική συνταγματική διάταξη και ο απορρέων νόμος περί ευθύνης υπουργών, τα οποία είναι εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου, είναι επαίσχυντα και πρέπει να καταργηθούν.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαχώρισε τη θέση του από τη στιγμή που η Ν.Δ. μετατράπηκε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα και έκτοτε ακολουθεί διαφορετική πορεία.
Αν η αλλαγή ατζέντας στην επικαιρότητα σημαίνει ότι θα ξεχαστούν τα συλλαλητήρια και το Σκοπιανό:
Να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά και δεν ξεχνά το Σκοπιανό. Ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων υπάρχει, το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό γι’ αυτό και βγήκε να διαδηλώσει. Η Ν.Δ. επιχείρησε να παρερμηνεύσει τα συλλαλητήρια ως δήθεν αντικυβερνητικά, αλλά, αυτό δεν ισχύει και δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα έπεσε στο κενό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε την πιο ξεκάθαρη θέση ανάμεσα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε λύση που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος για το κράτος των Σκοπίων. Ο λόγος είναι ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια συμπυκνώνει τον αλυτρωτισμό τους. Το όνομα «Μακεδονία» σε όποια γλώσσα το πει κανείς είναι ελληνικός όρος.
Θεωρούμε ότι η λύση για το ζήτημα του ονόματος πρέπει να είναι συνολική. Θα πρέπει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Ζάεφ να πείσει τις εθνότητες που συναποτελούν το κράτος των Σκοπίων ότι το ζήτημα θα λυθεί με αλλαγή του ονόματος και του Συντάγματος.
Μπορεί ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ. να προβάλλουν ως προσωπική άποψη να μην εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία» στη λύση για τα Σκόπια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ψελλίσει ποτέ ανάλογη θέση. Αντιθέτως συντάσσεται με την άποψη της κ Μπακογιάννη περί «Νέας Μακεδονίας».
Για την έξοδο από το μνημόνιο και την οικονομική κρίση:
Η ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη είναι υπαρκτή. Είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, πρώτα βελτιώνονται οι αριθμοί και οι δείκτες και μετά αυτό περνά στην πραγματική οικονομία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να το καταφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Για τους νομοταγείς πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη και στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα ήδη έχουν δρομολογηθεί διευκολύνσεις για τη ρύθμιση των χρεών τους.
Δεν μπορεί να μας εγκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν η σημερινή κυβέρνηση το μείωσε από το 4% που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υπάρχει γενικότερη αισιοδοξία για την οικονομία, η οποία αποτυπώνεται για παράδειγμα στα ομόλογα με την πτώση των επιτοκίων τους, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων οι οποίες έχουν αυξηθεί. Είναι επίσης γεγονός ότι η μειώνεται η ανεργία. Όσο για το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι έχει αυξηθεί η μερική απασχόληση και ότι έχει μειωθεί η πλήρης, δεν ισχύει. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι από το 40% πλήρους απασχόλησης και 60% μερικής που το παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, οι τάσεις έχουν αντιστραφεί.