Με Άγιο Γεώργιο η Αγκαθιά με Αχιλλέα Νάουσας ο ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας.

Με τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας. Σημαντικότερα παιχνίδια είναι αυτό της πρωτοπόρου Νίκης Αγκαθιάς που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, ενώ ο 2ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στη Νάουσα για να αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο εντός έδρας  Αχιλλέα.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Η πρωτοπόρος και αήττητος Νίκη Αγκαθιάς πηγαίνει στον Άγιο Γεώργιο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλωνα. Η Νίκη θέλει τη νίκη για να παραμείνει μόνη της στην κορυφή, συνοδευόμενη από μία πειστική εμφάνιση, ώστε να ξεχαστούν οι κακές εντυπώσεις που άφησε στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Νέα Γενεά Νικομήδειας. Από την ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη θα απουσιάσει ο τραυματίας Παναγιώτης Κίτσας. Αντίθετα ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ. Μεγάλο πρόβλημα για τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου η επιθετική του γραμμή, καθώς σε 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει μόλις 16 γκολ και μάλιστα τα τρία από αυτά στον τελευταίο εκτός έδρας νικηφόρο αγώνα με τον Ατρόμητο Διαβατού.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μεταβαίνει στη Νάουσα όπου στο ΔΑΚ θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο Αχιλλέα Νάουσας. Η ομάδα του Αχιλλέα που στο ίδιο γήπεδο έκοψε δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Νίκη Αγκαθιάς,  σκοπεύει να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα μεγάλα προβλήματα για τον Φερέιρα Κινγκ ακούνε στα ονόματα Ανδρέας Μπουκλάς και Κυριάκος Κίτσας, οι δύο στόπερ που θα απουσιάσουν από το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι, ενώ ο Φωτιάδης που είναι ετοιμοπόλεμος θα επανέλθει στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας. Περιττό να τονίσουμε την σημασία του παιχνιδιού για τον δικέφαλο,  καθώς στόχος του είναι να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Από την άλλη ο Παναγιώτης Καραμεταξάς για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα γκολ, καθώς η ομάδα του Αχιλλέα σε οκτώ παιχνίδια μέσα στην έδρα της έχει πετύχει μόλις 5 γκολ.

Στο Ροδοχώρι ο ενισχυμένος με τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα ΓΑΣ αντιμετωπίζει τον Κοπανό. Ένα παιχνίδι που πάντα συγκεντρώνει τα βλέμματα των φιλάθλων της περιοχής. Η ομάδα του Γιώργου Θεοδοσιάδη θα κατέβει στο γήπεδο χωρίς απουσίες καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του προπονητή τους. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηδάκη πλην των γνωστών απουσιών των Χαβιαρόπουλου, Σπανού δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα πλην της σωματικής κόπωσης, καθώς την Τετάρτη οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στο εξ αναβολής νικηφόρο παιχνίδι με το Μακροχώρι.

Στην Αγία Μαρίνα ο Μέγας Αλέξανδρος θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια, καθώς αντιμετωπίζει στο γήπεδο του τον ουραγό μετά την αποχώρηση της Δόξας Λιανοβεργίου, Ατρόμητο Διαβατού. Οι γηπεδούχοι με τον Αντώνη Λυμούση στον πάγκο φιλοδοξούν να πετύχουν μια άνετη νίκη συνοδευόμενη από μία καλή εμφάνιση για να διατηρηθούν σε τροχιά play-off. Αντίθετα τα περιθώρια για τον Ατρόμητο Διαβατού έχουν στενέψει απελπιστικά ενώ μελανό σημείο για τους φιλοξενούμενους αποτελεί η κακή αμυντική τους λειτουργία καθώς έχουν δεχθεί 66 τέρματα σε 17 παιχνίδια.

Στην Επισκοπή ο τοπικός Κεραυνός αντιμετωπίζει την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, σε ένα παιχνίδι που θα ντεμπουτάρει στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο καινούργιος προπονητής της Χρήστος Υφαντίδης. Ο Κεραυνός θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη για να προσπεράσει στην βαθμολογία τους Πόντιους και να πιστοποιήσει την καλή αγωνιστική  κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Αντίθετα ο Χρήστος Υφαντίδης θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό έχοντας να διαχειριστεί ένα πολύ φτωχό ρόστερ, καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι της Ποντιακής Νεολαίας στον πάγκο δεν υπήρχαν αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος αποχώρησης του Αντώνη Κασάπη από τον πάγκο της ομάδας.

Τέλος το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση της Νέας Γενεάς Νικομήδειας με το Μακροχώρι. Το γειτονικό ντέρμπι συγκεντρώνει τα βλέμματα των φιλάθλων της περιοχής οι οποίοι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον ενδιαφέροντα αυτόν αγώνα. Η ΑΣ Νέας Γενεάς καίγεται για βαθμούς καθώς θέλει να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των play-out και με νίκη στο σημερινό παιχνίδι ανεβαίνει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Το νεανικό συγκρότημα του Γρηγόρη Ηλιάδη που εμφανίζεται αγνώριστο προς το καλύτερο τις τελευταίες αγωνιστικές θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την αγωνιστική κόπωση του παιχνιδιού της Τετάρτης με τον Κοπανό και να διεκδικήσει το τρίποντο για να ανέβει και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας με ώρα έναρξης στις 15.00.

ΑΣ Νέας Γενεάς Νικομήδειας – Μακροχώρι

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Νίκη Αγκαθιάς

Κεραυνός Επισκοπής – Ποντιακή Νεολαία Αράχου

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Ατρόμητος Διαβατού

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – ΓΑΣ Κοπανός

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Δόξα Λιανοβεργίου – ΑΕ Χαρίεσσας 0-3 α.α.

Ρεπό :Άρης Παλαιοχωρίου

 

Βαθμολογία

χχψς

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ Καμποχωρίου – Αστέρας Τριποτάμου στο ντέρμπι της ανόδου την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10.30.
Επόμενο άρθροΕστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας: Κοπή βασιλόπιτας και παραδοσιακό γλέντι στο ΚΤΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. – βίντεο – φωτό