Η Ελλάδα εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σε  πολλές ευρωπαϊκές χώρες συζητείται να μειωθεί ο ΦΠΑ στην Ελλάδα έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές της Ευρώπης.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Κουράσης «η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί πάγιο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικά στην περίπτωση που αν επαληθευθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι ο ΦΠΑ θα μειωθεί σε αρκετές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της Ελλάδας, τότε οι ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικές με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Σε μια περίοδο όπου τόσο οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τα ελληνικά νοικοκυριά  έχουν δοκιμασθεί σκληρά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να υπάρξουν διακρίσεις σε περίπτωση που μειωθεί ο ΦΠΑ σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος ισότιμο με τα υπόλοιπα της Ευρώπης και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε. Η Ελλάδα εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα».

Προηγούμενο άρθρο«Είναι η κατάλληλη ώρα να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας στο «Έθνος της Κυριακής :«Αν υπάρξει ευκαιρία, θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε»
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ