Μελίκη, Πλατύ, Κλειδί εντός. Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α2 ΕΠΣ Ημαθίας.

Με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής ξεκινάει την καινούργια χρονιά ο 2ος γύρος της Α2 ΕΠΣ Ημαθίας.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος που θα γίνουν μάχες για την διεκδίκηση των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην αναβαθμισμένη από την προσεχή σεζόν Α’ Ερασιτεχνική. Και αν για την Μελίκη τα πράγματα έχουν λίγο πολύ κριθεί μια και η απόσταση που χωρίζει τον πρώτο της βαθμολογίας από τον τρίτο είναι 9 ολόκληροι βαθμοί που δύσκολα καλύπτονται  σε 9 αγωνιστικές, η δεύτερη θέση διεκδικείται θεωρητικά από τρεις ομάδες με τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος να πλησιάζει πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Πιο σημαντικά παιχνίδια αυτό του 2ου της βαθμολογίας Αγροτικού Αστέρα με τον τέταρτο της κατάταξης Αλιάκμονα Νησελίου. Σημαντικές ακόμα αναμετρήσεις είναι αυτή του Φίλιππου Μελίκης με τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και του Εθνικού Κλειδίου με τον Ολυμπιακού Λουτρού.

Ο πρωτοπόρος Φίλιππος Μελίκης αντιμετωπίζει στο γήπεδο του τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου, που στον 2ο γύρο θα εμφανιστεί με άλλο πρόσωπο καθώς άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Καινούργιος προπονητής, ελπιδοφόρες εμφανίσεις στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρώτου γύρου ο Άρης δείχνει ικανός να  κάνει  ζημιά αν τον υποτιμήσεις. Η ομάδα του του Θοδωρή Τέγου θέλει να μπει με το δεξί την καινούργια χρονιά και να συνεχίσει να διατηρεί το απόλυτο καθώς είναι η μοναδική ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας που δεν έχει χάσει βαθμό.

Με νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος την καινούργια χρονιά. Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Αγγέλου Καραντουλαμά στη θέση του φορ θα κληθεί να καλύψει ο Έλντι Νασούφι, ενώ μια ακόμη ποιοτική μεταγραφή αυτή του μεσοεπιθετικού Φλογκερτ Σκούρα προστέθηκε τις τελευταίες μέρες ο οποίος αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις σε μία θέση που ο Αστέρας χρειαζόταν ενίσχυση. Έτσι αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη του Αστέρα για το 2018 από τους φιλάθλους της ομάδος καθώς ο Αλιάκμονας Νησελίου είναι θεωρητικά μέσα στην διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσεως που οδηγεί στην Α’ Ερασιτεχνική. Να σημειώσουμε ότι η σκληροτράχηλη ομάδα του Τριαντάφυλλου Παπακωνσταντίνου είναι ικανή να προξενήσει ζημιά ενώ ενισχύθηκε με καινούργιους ποδοσφαιριστές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αν ηττηθούν βγαίνουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της δεύτερης προνομιούχου θέσεως.

Στο Κλειδί ο τοπικός Εθνικός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Λουτρού. Ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους για τους γηπεδούχους καθώς ο Ολυμπιακός Λουτρού όπως τον παρακολουθήσαμε στους φιλικούς αγώνες που έδωσε κατά την διάρκεια των διακοπών των εορτών, δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό που παρακολουθήσαμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πολλοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν, καινούργιος προπονητής και μεγάλη διάθεση για απαντήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δημήτρης Πρίντζιος έχει καταστρώσει τα πλάνα του καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών τουλάχιστον μέχρι τα ντέρμπι  με Πλατύ και Μελίκη όπου θα κριθούν όλα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα κτυπήσουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ώστε να μπορέσει ο Λουτρός να τερματίσει στην θέση που αρμόζει στην ιστορία του.

Στον Σχοινά η τοπική ομάδα κοντράρεται με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου μια ομάδα που δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Σχοινά θέλουν να ξεκινήσουν με τρίποντο την καινούργια χρονιά ελπίζοντας πως οι μέτριες εμφανίσεις του πρώτου γύρου αποτελούν πλέον παρελθόν. Από την άλλη ο Αχιλλέας Νεοκάστρου θέλει και αυτός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και να πάρει βαθμό ή βαθμούς εκτός έδρας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Τέλος το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση του ΠΑΟ Παλατιτσίων με την Θύελλα Σταυρού. Ένα παιχνίδι που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων. Με νίκη η ομάδα του Γιώργου Μυλωνά φτάνει στην βαθμολογία τα Παλατίτσια, ενώ οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ελπιδοφόρες εμφανίσεις τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου καθώς έφεραν ισοπαλία στην έδρα τους με τον Εθνικό Κλειδίου και κέρδισαν εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νεοκάστρου.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α2 ΕΠΣ Ημαθίας με ώρα έναρξης στις 15.00.

Εθνικός Κλειδίου – Ολυμπιακός Λουτρού

Φίλιππος Μελίκης – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Αγροτικός Αστήρ Πλατέος – Αλιάκμων Νησελίου

ΑΕ Σχοινά – Αχιλλέας Νεοκάστρου

ΠΑΟ Παλατίτσια – Θύελλα Σταυρού

Προηγούμενο άρθροΑγροτικός Αστέρας Πλατέος: Κάλεσμα φιλάθλων για τον εντός έδρας αγώνα με τον Αλιάκμονα Νησελίου.
Επόμενο άρθροΚαμποχώρι, Καψόχωρα, Ξεχασμένη εντός έδρας. Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Γ’ ΕΠΣ Ημαθίας.