Στην Χαρίεσσα η Αγκαθιά. Εντός ο ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας.

Με τους αγώνες που σηματοδοτούν την έναρξη του β’ γύρου συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής και το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Χαρίεσσα και στο Ροδοχώρι, όπου η πρωταθλήτρια χειμώνα Νίκη Αγκαθιάς θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα ενώ ο ΓΑΣ θα κοντραριστεί με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Στην Χαρίεσσα η πρωταθλήτρια χειμώνα Νίκη Αγκαθιάς θα κοντραριστεί με την τοπική ομάδα που πάντα βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η ΑΕ Χαρίεσσας ήταν η πρώτη ομάδα στην Α1 που διέκοψε το απόλυτο του ΠΑΟΚ καθώς τον υποχρέωσε σε λευκή ισοπαλία μέσα στην έδρα της. Ο Σταύρος Κωστογλίδης θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους τραυματίες Ζαρογιάννη, Κίτσα Π., ενώ είναι περιττό να τονίσουμε την σημασία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους καθώς το παιχνίδι αυτό θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας. Από την άλλη η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη θα κατέβει στο γήπεδο με πολλές απουσίες καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σαρακατσιάνος, Κρουσταλάς, Ιωαννίδης Θ., Συμεωνίδης, ο στρατευμένος Γραμματικός ο οποίος δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια και ο αρχηγός της ομάδος Αργύρης Σταμάτης που δεν θα συνεχίσει άλλο για φέτος καθώς ανέχωρησε για επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Γερμανία . Στην ομάδα επιστρέφει ο Φωτιάδης ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει και ο Δίντσης που ήρθε δανεικός από τον ΦΑΣ για να βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μετά το επιβλητικό 6-0 που πέτυχε στο εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΣ Νέας Γενεάς Νικομήδειας στο ΔΑΚ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου,  ο οποίος προέρχεται από την μεγάλη εντός έδρας νίκη που πέτυχε επί του ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Η ομάδα του Φερέιρα Κινγκ που ενισχύθηκε σημαντικά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποκτώντας ποδοσφαιριστές που και καλοί είναι και γνωρίζουν  καλά το κλίμα της ομάδος καθώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιζαν με τα χρώματα του δικέφαλου,  έχει σαφές προβάδισμα νίκης αλλά αυτό μένει να φανεί στο γήπεδο καθώς ο Απόλλων μετά την επικράτηση επί του Ροδοχωρίου, θα αγωνισθεί με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς άγχος απέναντι σε ένα σαφές ποιοτικότερο αντίπαλο. Από τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσουν οι Φωτιάδης, Μπουκλάς Α., και Θανάσης Κίτσας ενώ από τον Απόλλωνα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ρόκο.

Στο Ροδοχώρι θα διεξαχθεί ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΓΑΣ θέλει το τρίποντο για να πλησιάσει τον Μέγα Αλέξανδρο στον πόντο ενώ οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Ευτηριάδη δεν θέλουν να φύγουν χωρίς να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες  θεωρούνται ισοδύναμες και αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Και οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα καθώς θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Αναμένεται αρκετή προσέλευση κόσμου και από τις δύο ομάδες.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο τοπικός Αχιλλέας αντιμετωπίζει τον Κεραυνό Επισκοπής σε ένα βαθμολογικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά θέλει όσο τίποτα άλλο το συγκεκριμένο παιχνίδι για να ανέβει και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και να πλησιάσει στην πρώτη πεντάδα. Από την άλλη ο Κεραυνός Επισκοπής που φέτος δεν τα πηγαίνεις καλά εκτός έδρας θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα καθώς από τον Αχιλλέα θα απουσιάσει ο Μπαξεβάνος ενώ από τον Κεραυνό θα απουσιάσει ο Λίκα.

Στον Κοπανό η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει το νεανικό συγκρότημα του Μακροχωρίου. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηδάκη καίγεται για βαθμούς καθώς η μέχρι τώρα βαθμολογική της συγκομιδή δεν είναι αυτή που έχουν στο μυαλό τους οι φίλαθλοι του ΓΑΣ. Το Μακροχώρι που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πολύ ανεβασμένο θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς γνωρίζοντας ότι αυτή η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι. Από τους γηπέδουχους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Χαραλαμπίδης ενώ από την ομάδα του Μακροχωρίου ο προπονητής της ομάδος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Λεντι.

Τέλος το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που Ατρόμητου Διαβατού με την ΑΣ Νέας Γενεάς Νικομήδειας. Ένα γειτονικό ντέρμπι που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη νίκη εντός έδρας ενώ η ομάδα της Νέας Γενεάς Νικομήδειας θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των play-out.

 Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας με ώρα έναρξης στις 15.00.

ΑΕ Χαρίεσσας – Νίκη Αγκαθιάς

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Αχιλλέας Νάουσας – Κεραυνός Επισκοπής

ΓΑΣ Κοπανός – Μακροχώρι

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΣ Νέας Γενεάς Νικομήδειας

Άρης Παλαιοχωρίου – Δόξα Λιανοβεργίου 3-0 α.α.

Ρεπό :Ποντιακή Νεολαία Αράχου

Βαθμολογία

ΖΑΣ1

Προηγούμενο άρθροΟι σημαντικότερες διαστημικές αποστολές και εκτοξεύσεις που θα γίνουν το 2018: Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Άρης και αστεροειδείς οι βασικοί στόχοι
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Νόστιμα γιουβαρλάκια από την Άσσο