Προσέξτε τι γίνεται.
Ο πρωθυπουργός , στις 5 Δεκεμβρίου 2017, πάει στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο και μιλάει για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια».
«Οι αγορές επιστρέφουν ήδη την ελληνική οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα και μας ανάβουν το πράσινο φως για τη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια σε λίγους μήνες από σήμερα», ήταν τα ακριβή του λόγια.
Φυσικά, σε μια κοινωνία που είναι εθισμένη στα μεγάλα λόγια που προσφέρονται ως σανό, λίγοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, όταν οι δανειστές αλλά κι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζουν το χρέος της χώρας ως μη βιώσιμο.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας κι η κυβέρνησή του; Θα τετραγωνίσουν τον κύκλο;
Το γράφουμε από τώρα.
Η χώρα οδεύει μαθηματικά σε νέο μνημόνιο.
Αυτή τη φορά δεν θα είναι μνημόνιο δανεικών με αντάλλαγμα τον έλεγχο των Οικονομικών της Ελλάδας. Θα είναι μνημόνιο χρέους!
Στο οποίο η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα είναι εξίσου αυστηρή και οι στόχοι θα αφορούν την επιστροφή των χρημάτων που έχουμε λάβει μέχρι τώρα.
Ποιος θα το υπογράψει;
Οι δανειστές είναι βέβαιο ότι επιθυμούν να το πράξει ο Τσίπρας, ο πιο υποχωρητικός πρωθυπουργός της χώρας στην εποχή των μνημονίων.
Ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο (καλοκαίρι 2015) χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος τον χειμώνα (2015) που ανέλαβε την εξουσία του τόπου.
Σ’ αυτό το εξάμηνο τους παρέδωσε για 99 χρόνια την ελληνική περιουσία, έκλεισε τις τράπεζες με τα capital controls και υπέγραψε τεράστιες δεσμεύσεις για τα δημοσιονομικά της χώρας μέχρι το 2060!!! Υπέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2023 κι εν συνεχεία 2% μέχρι το 2060. Επιπλέον έχει θεσμοθετήσει τους αυτόματους μηχανισμούς διόρθωσης (κόφτες) σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις στους στόχους.
Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύχρονο μνημόνιο. Με βούλα ΣΥΡΙΖΑ κι υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου.
Ποιος άλλος θα τα υπέγραφε αυτά;
Εξ ου και βλέπουμε τη συνεχή στήριξη των δανειστών προς τον τον αγαπημένο τους «yesmen», Αλέξη Τσίπρα.
Τους είναι ακόμη χρήσιμος.
Θυμηθείτε, ότι το μνημόνιο χρέους είναι αναπόφευκτο. Με ότι αυτό σημαίνει για την ήδη χειμαζόμενη και κουρασμένη από την υπερφορολόγηση ελληνική κοινωνία κι ελληνική οικονομία.
Τι ακριβή μορφή θα έχει αυτό το μνημόνιο χρέους ή όπως αλλιώς ονομαστεί;
Θα δούμε.
Ας μη ξεχνάμε ότι στο Eurogroup του περασμένου Ιουνίου, οι δανειστές αποφάσισαν ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα υλοποιηθούν μετά το τέλος του προγράμματος (μνημονίου), που λήγει τον Αύγουστο. Στη βάση, ανέφεραν, μιας επικαιροποιημένης ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους. Που θα στηρίζεται κυρίως στις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Βλέπετε εσείς τέτοιες;
Κι ας γνωρίζουν κι απλοί πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών ότι με το μνημόνιο που έφεραν οι Τσίπρας και Καμμένος αλλά και με όσα αποφάσισαν σε εσωτερικό επίπεδο, δολοφόνησαν την ελπίδα των Ελλήνων.
Οι Τσίπρας και Καμμένος, με την Αριστερή κουλτούρα ο ένας και τον ανερμάτιστο λαϊκισμό ο άλλος, έφεραν μνημόνιο με το οποίο σε μια χώρα σαν τη δική μας (με ελάχιστες επενδύσεις, υψηλή φορολογία και τεράστια ανεργία) είναι ουσιαστικά αποτρεπτικό για εργασία και επενδύσεις.
Έτσι, η καθαρή έξοδος είναι άλλη μια αρλούμπα.
Καθαρή θα είναι μόνο η Καθαρή Δευτέρα!
Όποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ας αναμασήσουν το προσφερόμενο σανό…