Αγκάθια στο δρόμο του ΠΑΟΚ θέλει να ρίξει η Αγκαθιά. Το σημερινό πρόγραμμα της Α1 ΕΠΣΗ

Με το μεγάλο ντέρμπι Αγκαθιά – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που περιμένει όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ημαθίας συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας με την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής.

Στέλιος Νίκας
Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Όλα τα βλέμματα των φιλάθλων κλέβει η αναμέτρηση μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που είναι ντέρμπι εντυπώσεων και ουσίας. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 3 βαθμοί ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει δώσει ένα παιχνίδι λιγότερο υπολείπεται της Νίκης.

Η Αγκαθιά σκοπεύει να ρίξει αγκάθια στον δρόμο του ΠΑΟΚ προς την κορυφή  έχοντας σαν μεγάλο πλεονέκτημα  την πιο παραγωγική  επίθεση της Α1 καθώς έχει σημειώσει 63 τέρματα σε 13 αγώνες με μέσο όρο 4,8 τέρματα ανά παιχνίδι. Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της Νίκης η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της καθώς είναι δύσκολο να βρεις στην κατηγορία ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά του Ζαρογιάννη, Παπασυμεών, Ευγένη Κίτσα, Ξαγοράρη, Λίτσι, Ιωακειμίδη που με μια προσωπική τους ενέργεια μπορούν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού ενώ και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ έχουν παραστάσεις από  τέτοιου είδους παιχνίδια. Τέλος να σημειωθεί ότι ο Παπασυμεών θα αγωνισθεί κανονικά καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας είναι  περισσότερο ομάδα με πιο συμπαγή χαρακτηριστικά που στη μέρα της μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιαδήποτε αντίπαλο . Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του αρχηγού του ΠΑΟΚ  Θανάση Κίτσα ο οποίος πονάει αλλά η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι έστω και με ένεση θα παίξει. Πιθανολογείται και η επιστροφή Φωτιάδη σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού ενώ γρίφος είναι η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντος Ζωγράφου που έχει τιμωρηθεί με κίτρινες κάρτες από τα παιχνίδια του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μέχρι αργά το βράδυ κατέβαλαν προσπάθειες για να διασφαλίσουν το οκ της συμμετοχής Ζωγράφου ενώ ο νεοαποκτηθείς Άγγελος Καραντουλαμάς παίζει κανονικά. Μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ ο Μάριος Αργυρόπουλος ένας δεινός σκόρερ με πολύ καλά κτυπήματα και στα στημένα, ο οποίος βέβαια θα χρειαστεί και τη βοήθεια του Καραντουλαμά για να μπορέσουν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Νίκης. Και οι δύο ομάδες έχουν την καλύτερη αμυντική επίδοση στην κατηγορία έχοντας δεχθεί μόλις 3 γκολ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Καραντουλαμάς δεν είναι 100% έτοιμος καθώς το τελευταίο διάστημα δεν έχει κάνει ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων.

 Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η Αγκαθιά έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, παρότι  ο ΠΑΟΚ είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος και δείχνει χαρακτήρα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ενώ είναι φανερό ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα στεναχωρηθούν ιδιαίτερα και με το βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως ότι και να σημειώσουμε, τα παιχνίδια αυτά τα κερδίζει οποιος καταθέσει δύναμη και ψυχή τα οποία συνήθως έχουν και τον πρώτο λόγο στα ντέρμπι κορυφής. Να ευχηθούμε να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια που να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που αναμένεται να κατακλύσουν  το γήπεδο της Νίκης.

Στο Διαβατό ο τοπικός Ατρόμητος κοντράρεται με την ΑΕ Χαρίεσσας και θέλει να ξεκινήσει την νέα χρονιά με θετικό αποτέλεσμα ώστε να μπορέσει να μαζέψει βαθμούς για να αποφύγει την διαδικασία των play-out. Από την άλλη ο Χρήστος Μποζίνης έχει υπολογίσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι για να ανέβει και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα.

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει και η Ποντιακή Νεολαία Αράχου τις υποχρεώσεις της για την καινούργια χρονιά που κοντράρεται με τον ΓΑΣ Κοπανού σε μία κομβική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες καθώς θέλουν και οι δύο ομάδες βαθμούς για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη των play-out.

Στον Άγιο Γεώργιο ο τοπικός Απόλλων αντιμετωπίζει τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου με στόχο να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο την νέα χρονιά. Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με καινούργιο προπονητή τον μέχρι πρότινος βοηθό του Δημήτρη Χαλκιά, Δημήτρη Θεοδοσιάδη που φιλοδοξεί να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο για να παραμείνει στην πρώτη τετράδα των play-off.

Στο Μακροχώρι η νεανική ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη αντιμετωπίζει τον Αχιλλέα Νάουσας σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής. Το Μακροχώρι με νίκη προσπερνάει τον Αχιλλέα στην βαθμολογία και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Αντίθετα ο Αχιλλέας που εκτός έδρας τα πάει πολύ καλά καθώς έχει σημειώσει 4 νίκες σκοπεύει να αποδειχθεί δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη.

Τέλος στην Αγία Μαρίνα διεξάγεται το δεύτερο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου και του Άρη Παλαιοχωρίου. Οι δύο ομάδες που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από τον αγώνα κύπελλου κοντράρονται σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φιλάθλους και των δύο ομάδων. Με νίκη ο Μέγας παραμένει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα ενώ αποκτά σημαντικό προβάδισμα έναντι του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Απόσογλου πηγαίνουν χωρίς απουσίες στην Αγία Μαρίνα με στόχο να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει σε επαφή με την κορυφή. Από τον Μέγα θα απουσιάσουν οι γνωστοί τραυματίες Κατσουγιαννόπουλος, Τσακαλίδης, Συμεωνίδης Γ. ενώ θα συμμετάσχει κανονικά και ο νεοαποκτηθείς Πατσιαβούρας.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας με ώρα έναρξης στις 15.00.

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕ Χαρίεσσας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – ΓΑΣ Κοπανού

Νίκη Αγκαθιάς – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Μακροχώρι – Αχιλλέας Νάουσας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Άρης Παλαιοχωρίου

Κεραυνός Επισκοπής – Δόξα Λιανοβεργίου 3-0 α.α.

Ρεπό : Νέα Γενεά Νικομήδειας

Βαθμολογία

ΒΑ1

Προηγούμενο άρθροΣημαντικές προσθήκες ποδοσφαιριστών στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας
Επόμενο άρθροDaily Telegraph: Ελλάδα και Κύπρος κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί το 2018