Πλατύ, Κλειδί εκτός έδρας με Σκυλίτσι, Σχοινά. Στο Λουτρό μάχεται η Μελίκη. Το πρόγραμμα του 1ου ομίλου της Α2.

Αυλαία σήμερα για τον πρώτο γύρο του 1ου ομίλου της Α2 με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής με τους πρωτοπόρους να δοκιμάζονται εκτός έδρας.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Ο θριαμβευτής του ντέρμπι κορυφής Φίλιππος Μελίκης πηγαίνει στο Λουτρό για να αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο Ολυμπιακό. Η ομάδα του Θοδωρή Τέγου η οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι κόβει πρώτη το νήμα κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, θέλει να κλείσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος διατηρώντας το απόλυτο των βαθμών όντας η μοναδική ομάδα της Α2 και από τους δύο ομίλους που το έχει καταφέρει. Η ομάδα του Βαγγέλη Χρυσάφη θα προσπαθήσει να βγάλει αντίσταση στο γήπεδο διεκδικώντας θετικό αποτέλεσμα, για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κλειδώνοντας την παραμονή της στην νέα Β’ Ερασιτεχνική που θα δημιουργηθεί στο προσεχές πρωτάθλημα.

Στο Σκυλίτσι πηγαίνει ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος για να κοντραριστεί με τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου σε ένα δύσκολο για αυτόν παιχνίδι κυρίως λόγω της κακής ψυχολογίας και απόδοσης στο ντέρμπι με την Μελίκη. Ζητείται ηρεμία για τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος καθώς η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη και για τον προπονητή και για τους ποδοσφαιριστές μετά την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι κορυφής με την Μελίκη. Μάλιστα ο Σάκης Παγγούρας υπέβαλε παραίτηση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το Δ. Σ. της ομάδος καθώς πρόθεση τους είναι να στηρίξουν τον προπονητή που οι ίδιοι επέλεξαν. Καθοριστικό ρόλο για το αύριο της ομάδος θα παίξει το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη όπου η νίκη διασφαλίζει την ηρεμία και δίνει τον απαραίτητο χρόνο για ανασύνταξη δυνάμεων μέσα στις γιορτές, ώστε η ομάδα να μπει δυναμικά στο δεύτερο γύρο όπου θα κριθούν όλα.  Πάντως αν το παιχνίδι στραβώσει για το Πλατύ η εσωστρέφεια και η γκρίνια θα επιστρέψουν με απρόβλεπτες συνέπειες . Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε καλή κατάσταση πράγμα που πιστοποίησαν στο γειτονικό ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Θύελλα Σταυρού όπου νίκησαν με 1-0 θα κατέβουν για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από τον Αγροτικό Αστέρα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν 3 αγωνιστικές έκοψαν από τον Εθνικό Κλειδίου 2 βαθμούς, με το μεταξύ τους παιχνίδι να λήγει ισόπαλο. Ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου στο δύο ντέρμπι που έχει δώσει στο γήπεδο του με Μελίκη και Κλειδί έχει μια ήττα και μία ισοπαλία αντίστοιχα.

Στο Σχοινά η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Εθνικό Κλειδίου σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων καθώς αντιμέτωπες είναι δύο ομάδες που είχαν βάλει στόχο το καλοκαίρι να αλλάξουν επίπεδο. Η ΑΕ Σχοινά που στο γήπεδο της δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα, θέλει την νίκη για να προσπεράσει τον Εθνικό ένα αποτέλεσμα που θεωρητικά τις δίνει ελπίδες ανόδου, πράγμα βέβαια δύσκολο καθώς ο Εθνικός Κλειδίου μπορεί επιθετικά να έχει πρόβλημα, αλλά αμυντικά λειτουργεί πολύ καλά καθώς έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ έχοντας την καλύτερη άμυνα στην Α2. Αντίθετα για τον Εθνικό η Νίκη είναι μονόδρομος καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον απομακρύνει από τον βασικό στόχο του που είναι η άνοδος στην Α2. Και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

 Στο Σταυρό η τοπική Θύελλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Νησέλι που θέλει την νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική. Η Θύελλα θέλει βαθμούς για να καλύψει τις απώλειες του προηγούμενου παιχνιδιού με τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και για να κλειδώσει την παραμονή.

Τέλος ο Αχιλλέας Νεοκάστρου κοντράρεται με τον ΠΑΟ Παλατιτσίων στο γειτονικό ντέρμπι το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της περιοχής. Ανεβασμένες και οι δύο ομάδες τελευταία και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά με τα Παλατίτσια να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω της βαθμολογικής τους θέσης.

Το πρόγραμμα του 1ου ομίλου της Α2 ΕΠΣ Ημαθίας με ώρα έναρξης στις 15.00.

Ολυμπιακός Λουτρού – Φίλιππος Μελίκης

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αγροτικός Αστήρ Πλατέος

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΠΑΟ Παλατίτσια

Θύελλα Σταυρού – Αλιάκμων Νησελίου

ΑΕ Σχοινά – Εθνικός Κλειδίου

ccc44

Προηγούμενο άρθροΒ ΕΠΣΗ (7η αγ): Αποτελέσματα – Βαθμολογία – Επόμενη αγωνιστική
Επόμενο άρθροΒόλεϊ κορασίδων: Συνέχεια στις νίκες ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια. – 3 – 0 σετ – (Βίντεο-φωτό)